Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV TESTAR: Kroppsskrubb som gör huden mjuk

Vill du ha en mjuk och välmående hud som dessutom tar till sig solens strålar extra bra? Damernas Värld har testat 6 riviga kandidater. Vilken förtjänar en plats på din badrumshylla?Precis som huden i ditt ansikte mår bra av regelbunden peeling behöver resten av din kropp en rejäl rengöring då och då. Lösningen heter kroppsskrubb, en rivig crème som rensar huden på döda hudceller och andra slaggprodukter. Inte nog med att din hud blir babylen, gillar du att vara i solen eller ge huden färg med brun-utan-sol är en kroppsskrubb ett måste. De döda hudcellerna blockerar huden och gör att din solbränna, äkta eller fusk, lätt blir fläckig. Har du däremot skrubbat kroppen innan får huden en jämnare färg som fäster bättre. Glöm alltså inte att ta med dig en kroppsskrubb in i duschen med jämna mellanrum. Huden känns mjukare och fastare, och doftar ljuvligt.

Så blandar du din egen kroppsskrubb

Du behöver:

· 2 dl havssalt eller socker (socker är lite skonsammare mot huden än salt)

· 1 dl olja, till exempel olivolja

· 10-20 droppar valfri essentiell olja

Blanda samman ingredienserna och använd din skrubb i stället för dusch­crème en gång i veckan.

Förvara i kylskåp i en skål med lock.

1. Salviderm Naturligtvis sockerskrubb 109 kr/175 ml.

POÄNG: 4.8

OM PRODUKTEN: Smart tubförpackning. Lite rinnig konsistens i början på grund av den ekologiska solrosoljan i produkten. Innehåller små sockerkorn som är sköna på huden. Lätt att skölja av. Luktar svagt och behagligt och huden blir fantastiskt len. Efteråt behövs ingen bodylotion. Bra pris!

2. Crabtree & Evelyn Pomegranate skin smoothing body scrub 159 kr/175 g.

POÄNG: 4.7

OM PRODUKTEN: Praktisk tub i vacker förpackning. Doftar ljuvligt. Konsistensen påminner lite om mjukglass. Små riviga korn som känns skonsamma mot huden. Är lätt att skölja av. Doften sitter kvar i huden, så doftkänsliga bör se upp. Huden blir mjuk och len, men tyvärr känns skrubben inte särskilt dryg.

3. Sisley Energizing foaming exfoliant 795 kr/150 ml.

POÄNG: 4.6

OM PRODUKTEN: Smart tubförpackning. Krämig, lite rinnig konsistens med lagom stora korn som känns sköna även mot känslig hud. Luktar svagt och fräscht av örter. Lätt att skölja av, huden blir fantastiskt mjuk och len. Ingen body lotion behövs efteråt, men den fräscha doften försvinner tyvärr. Dyr vardagslyx.

4. Biotherm Oil therapy scrub 275 kr/200 ml.

POÄNG: 4.5

OM PRODUKTEN: Trögflytande blandning i smart tubförpackning med fantastisk doft som känns rejält rivig på huden, känsliga bör se upp. Oljan i produkten gör att huden blir mjuk och len och ingen body lotion behövs efteråt. Den fantastiska doften sitter i. Dryg känns den också.

5. Dermalogica Exfoliating body scrub 395 kr/150 g.

POÄNG: 4.4

OM PRODUKTEN: Smart tubförpackning. Luktar fräscht och gott. Den crèmiga konsistensen med ganska grova korn förvandlas till en lera på huden, men är lätt att skölja av. Mycket riv i kornen, så känsliga bör se upp. Känns tyvärr inte så dryg, men huden blir mjuk och len.

6. Weleda Birch body scrub149 kr/150 ml.

POÄNG: 4.3

OM PRODUKTEN: Mjuk, lite rinnig konsistens som kommer i en smidig tub. Luktar kryddigt och gott med små sköna korn. Känns lätt kylande på huden. Är lätt att skölja av.

Lämnar en lätt, mjuk hinna på huden som gör att ingen body lotion behövs efteråt.

Just nu har vi ett härligt prenumerationserbjudande från Maria Nila, missa inte det!