Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV TESTAR: Hållbart nagellack

Snabbtorkande, fin färg och bra hållbarhet. Kraven vi har på nagellack är många. Här är lacken som fick bäst i DV:s test.

Färgstarka naglar i olika mönster är hetare än någonsin. Nagellacken har numera lika hög modestatus som hår och makeup på catwalken.

- Det är inte så konstigt, tycker Essie Weingarten, grundare av nagellacksmärket Essie. Ett snyggt lack i en het färg ger hög trendfaktor utan att kosta en förmögenhet.

Essie har sedan starten 1981 släppt över 800 färger, numera lanseras sex nya färger var tredje månad.

- Det är jätteroligt att Essies lack fick högsta poäng i DV:s test! Det bådar gott för våra kommande lack med bredare pensel och krämigare formula, säger Essie Weingarten.

Essie Weingartens bästa nagellackstips

- Applicera alltid nagellack i tre svep. Ett i mitten och ett på vardera sidan.

- Första lagret lack ska alltid vara tunt, på så sätt torkar det fortare och du kan bygga på gradvis med färg.

- Ta bort gammalt nagellack med en mild remover och applicera sedan direkt ett lager nagelolja, så förhindrar du att naglarna torkar ut.

- Passa på att försiktigt peta ner nagelbanden när du applicerat olja, då är de mjuka och mer följsamma.

- Våga färg och lek med matta och blanka ytor.

1. Essie i färgen Bahama Mama, 129 kr.

POÄNG: 5,0

OM PRODUKTEN: Mjuk och spänstig pensel som är enkel att applicera med. Lacket är krämigt och täcker okej efter ett lager, men blir snyggare med två. Torkar snabbt. Flagnar efter fem dagar, dock efter hårda prövningar. Ett drömlack. Högsta betyg!

2. Deborah Lippmann i färgen Just walk away Renee, 169 kr. 

POÄNG: 4,8

OM PRODUKTEN: Ganska rinnigt lack som behöver minst två lager för att få jämn färg. Känns snabbt yttorrt men behöver längre tid att torka. Började flagna först efter fem dagar, fantastiskt!

3. Mavala i färgen Vertigo Red, 45 kr. 

POÄNG: 4,2

OM PRODUKTEN: Lagom bred pensel och krämig formula. Två lager räcker. Först efter drygt en timme känns färgen färdigtorkad. Efter två dagar flagnade färgen. Trots detta en helt okej produkt för en billig peng.

4. Depend i färgen Nr 115, 25 kr. 

POÄNG: 4,0

OM PRODUKTEN: Lite rinnig konsistens, men penseln känns bra. Kräver minst två lager för att bli jämnt. På en halvtimme känns färgen torr. Sitter helt okej, efter tre dagar flagnar lacket.

Bra kvalitet för ett så lågt pris!

5. China Glaze i färgen Urban-Night,100 kr. 

POÄNG: 3,9

OM PRODUKTEN: Penseln är för lång och bred och formulan känns både för tjock och för rinnig. Det kommer för mycket på en gång. Behöver minst två lager. Torkar snabbt. Flagnar först efter fyra dagar. Helt okej pris.

6. Scratch Nails i färgen Amethyst, 110 kr. 

POÄNG: 3,7

OM PRODUKTEN: Penseln är för lång och smal, svår att jobba med. Lacket känns för rinnigt och det krävs två lager. Torkar väldigt långsamt. Fin glans, men färgen flagnar efter tre dagar.

7. OPI i färgen Honk if you love opi, 150 kr. 

POÄNG: 3,5

OM PRODUKTEN: Borsten känns lite för mjuk och konsistensen för rinnig. Två lager, gärna tre, behövs för bästa resultat. Torkar inte särskilt snabbt. Efter två dagar flagnar färgen. Ingen solklar favorit i vårt test.

8. Orly Nail Lacquer i färgen Plum Noir, 132 kr. 

POÄNG: 3

OM PRODUKTEN: Mycket greppvänlig kork som gör appliceringen enkel. Skön, krämig konsistens som torkar riktigt snabbt. Två lager behövs för att få ett jämnt resultat, men tyvärr sitter det inget vidare. Redan efter en halv dag har flera naglar börjat flagna.