Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV-testar solskyddsfaktor

Att använda solskyddsfaktor i ansiktet har tidigare varit synonymt med att se blank ut. Nu finns det nya sorters solskyddscrèmer som ska ge en matt och silkeslen yta. Vi har testat årets solskyddssortiment,resultatet ser du efter klicket nedan.

1. Cliniderm Light & Matifying, spf 25, 125 kr.

POÄNG: 4,8

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Bra pumptub. Konsistensen är lätt och den går snabbt in i huden, som känns sval och len efter applicering. Finishen är matt, intrycket blir att huden ser jämnare ut. En testperson liknar crèmen vid en transparent bb-cream. Mycket prisvärd solskyddsfaktor!

2. Eucerin Sun fluid mattifying, spf 30, 159 kr. 

POÄNG: 4,6

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Väldigt lätt och mjölkig konsistens på solskyddet som snabbt går in i huden. Känns mycket dryg. Ser först blank ut men blir sedan matt och huden känns mjuk och len. Parfymfri. Prisvärd.

3. Proderm Sunscreen mousse, spf 20, 169 kr. 

POÄNG: 4,4

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Solskydd med moussekonsistens som snabbt går in i huden, som ser matt ut och känns len. Dryg och vattenresi-stent. Förpackningen är stor och därmed inte så lätt att ta med i

handväskan, men crèmen funge-rar på både kropp och ansikte.

4. Vichy Anti-Shine emulsion dry-touch, spf 30, 165 kr.

POÄNG: 4,2

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Krämig konsistens som först känns lite fet. Efter en stund blir huden matt och den oljiga tonen försvinner. Lätt och frisk doft. Smidig storlek, bra tub med lock som går lätt att stänga. Solskydd som passar känslig hud.

5. La Roche Posay Dry touch gel cream, spf 50, 185 kr.

POÄNG: 3,8

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Solskydd speciellt anpassad för känslig hud. Smidig förpackning och hög spf. Crèmen är fyllig, på gränsen till fet och mattar huden direkt. Det krävs dock ganska mycket för att täcka hela ansiktet. Doftfri.

6. Dr Brandt High protection face, spf 30, 385 kr.

POÄNG: 3,5

OM SOLSKYDDSFAKTORN: Solskydd med en lite väl stark doft som känns tvålig. Len crème som absorberas snabbt av huden. Mattar inte mycket men ger en jämn yta. Smidig förpackning som är lätt att ha med i väskan. Inte så dryg och lite väl högt pris.

7. Akademikliniken Optimal sense face & body, Spf 25, 440 kr. 

POÄNG: 3

OM PRODUKTEN: Solskydd som ger en silkeslen finish på huden men mattar inte helt utan ger snarare lite glans. Smidig förpackning med pump. Doftar svagt av kokos. Kräver flera pumpdoser för att täcka hela ansiktet. Högt pris.

Av: Carin Karlsson och redaktionen