Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

DV TIPSAR: 10 svenska och gröna skönhetsfavoriter

Utländska skönhetsmärken i all ära, men det finns en hel del fina produkter här hemma också. Och extra roligt är att det har dykt upp så många svenska hållbara skönhetsmärken som fokuserar på naturlig och ekologisk hudvård. Här är 10 svenska - och gröna - märken att hålla koll på! 

Det har lanserats många nya och spännande svenska märken inom skönhet de senaste åren och här listar vi 10 märken, både nya och gamla, som också satsar på naturligt och ekologiskt innehåll i sina produkter. Perfekt för dig som är nyfiken på hållbara alternativ och botaniskt innehåll. 

Bruns Products - naturlig hårvård gjord i Skåne 

Schampo från svenska märket Bruns Products.Schampo från svenska märket Bruns Products.Schampo från svenska märket Bruns Products.
Schampo från svenska märket Bruns Products.

Bruns Products skapades av två frisörer i Lund med fokus på naturliga ingredienser som vårdar håret och är snälla mot miljön. I dag är deras sortiment stort och innefattar även naturlig hudvård. Här är ett av deras storsäljande schampon, Nr 01, Harmonisk Kokos. Mer info och köp här (länk till Lyko).  

Maria Åkerberg - störst på ekologisk hudvård i Sverige 

Maria Åkerberg, Sveriges största naturliga och ekologiska skönhetsmärke.Maria Åkerberg, Sveriges största naturliga och ekologiska skönhetsmärke.Maria Åkerberg, Sveriges största naturliga och ekologiska skönhetsmärke.
Maria Åkerberg, Sveriges största naturliga och ekologiska skönhetsmärke.

Maria Åkerberg är nog det mest kända svenska naturliga märket på marknaden, döpt efter grundaren själv (bilden.) Hon startade för 20 år sen i Frillesås i Halland, och sedan dess har märket vuxit markant. 2017 tilldelades hon utmärkelsen Årets Företagare. Flera av hennes hudvårdsprodukter har blivit ikoniska, bland annat den prisvinnande Papaya Peeling. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Tash Sisterhood - nytt svenskt ekologiskt hudvårdsmärke 

Tash Sisterhood, nytt svenskt märke från Sverige.Tash Sisterhood, nytt svenskt märke från Sverige.Tash Sisterhood, nytt svenskt märke från Sverige.
Tash Sisterhood, nytt svenskt märke från Sverige.

Tash Sisterhood är ett nytt svenskt hudvårdsmärke som fokuserar på att lyfta fram kvinnor, hållbarhet och ett holistiskt tänk kring hälsa. De gör produkter för ansiktet som är ekologiskt certifierade och med avancerade ingredienser som tex det naturliga retinolen bakuchiol. Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

Estelle & Thild, ekologiskt certifierad sedan 2007

Estelle & Thild, och grundaren Pernilla Rönnberg.Estelle & Thild, och grundaren Pernilla Rönnberg.Estelle & Thild, och grundaren Pernilla Rönnberg.
Estelle & Thild, och grundaren Pernilla Rönnberg.

Estelle & Thild skapades redan 2007 av Pernilla Rönnberg (bilden) i Stockholm och märket är döpta efter hennes döttrar. Det började med hudvård, ekologiskt certifierad, och har sen vuxit till kroppsvård och även makeup. Estelle & Thild finns inte bara i Sverige, utan säljs även internationellt. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

M Picaut - Sveriges mest prisbelönta hudvård 

Mette Picaut är kvinnan bakom M Picaut Swedish Skincare.Mette Picaut är kvinnan bakom M Picaut Swedish Skincare.Mette Picaut är kvinnan bakom M Picaut Swedish Skincare.
Mette Picaut är kvinnan bakom M Picaut Swedish Skincare.

M. Picaut Swedish Skincare lanserades 2008 och sedan dess har företaget vunnit otaliga priser för sina avancerade hudvårdsprodukter, bland annat Swedish Beauty Awards flera gånger om. Mette Picaut heter kvinnan bakom märket som riktat in sig på naturlig hudvård med anti-age-fokus. Mette har en bakgrund som fotomodell, men även inom kinesisk medicin. Mer info och köp här (länk till Hudoteket).  

Björk & Berries - dofter inspirerade av naturen 

Björk & Berries har också funnits länge och har under åren utvecklat ansiktsvård, parfymer och kroppsvård med naturlig fokus. Dofterna är tydligt inspirerad av den svenska naturen. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Byko Skincare - nytt svenskt märke inom hudvård 

Byko Skincare, nytt svenskt hudvårdsmärke.Byko Skincare, nytt svenskt hudvårdsmärke.Byko Skincare, nytt svenskt hudvårdsmärke.
Byko Skincare, nytt svenskt hudvårdsmärke.

Byko Skincare är ett relativt nytt svenskt märke som gör ansiktsvård som är resultatinriktad och ekologiskt certifierad. Här syns ingredienser som probiotika, hyaluronsyra och C-vitamin. Mer info och köp här (länk till Kicks.) 

Care of Gerd - hudvård från Lappland 

Care of Gerd, naturlig hudvård från Jokkmokk.Care of Gerd, naturlig hudvård från Jokkmokk.Care of Gerd, naturlig hudvård från Jokkmokk.
Care of Gerd, naturlig hudvård från Jokkmokk.

Care of Gerd kommer från Jokkmokk i Lappland men märket är nästan mest populärt i Japan! Produkterna för hud, kropp och hår, är baserade på många svenska råvaror som lingon, blåbär och hjortron. Mer info och köp här (länk till Life).  

Moonsun Organic - skapat av hudterapeuter 

Moonsun Organic, svensk ekologisk hudvård.Moonsun Organic, svensk ekologisk hudvård.Moonsun Organic, svensk ekologisk hudvård.
Moonsun Organic, svensk ekologisk hudvård.

Moonsun Organic är skapat av två hudterapeuter som fokuserar på effektiv hudvård som samtidigt kan vara hållbar och fungera för hela familjen. Stjärnprodukten i kollektionen är Beeswax Bodyoil, som har en otrolig doft! Mer info och köp här (länk till Life.)  

True Organic of Sweden 

True Organic of SwedenTrue Organic of SwedenTrue Organic of Sweden
True Organic of Sweden

True Organic of Sweden gör naturlig hudvård med spännande och innovativa ingredienser och med kluriga namn som Sea me mask som innehåller alger, och All you need is me som är en multisalva som jämförs med Elisabeth Arden 8 hour cream. Mer info och köp här (länk till Meds.)  

LÄS MER: Supermodellen Vendela Kirsebom delar med sig av sina skönhetsknep (bland annat äppelcidervinäger!).