Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

DV:s bloggare Sanna Fischer: ”Jag älskar läppglans”

En mjuk makeup, konsekvent hudvård och ett stort intresse för doft sammanfattar inredaren och DV:s bloggare Sanna Fischer Nordströms skönhetsrutin.

Sanna Fischer Nordström, 43, har ett förflutet inom tidningsbranschen, både som stylist, inredare och skribent. I dag bloggar hon hos Damernas Värld, och inreder både kontor och privata hem åt kunder. Inredning och mode är starka passioner, men även intresset för skönhet har ökat med åren.

– Jag har gått från att tvätta ansiktet med tvål och vatten till att tycka att det är superkul med skönhet, och mina läsare tycker att det är kul när jag skriver om det. Jag rekommenderar verkligen bara saker som jag själv gillar.

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vad använder du själv?

– Jag upptäckte skönhet när jag jobbade på Aftonbladet, där fick vi ju testa hur mycket som helst men det var inte alltid bra för huden, så nu försöker jag hålla mig till ett märke och inte hoppa runt så mycket. Efter tre, fyra månader ungefär kan det vara kul att byta och testa något helt nytt. Just nu använder jag Sunday Riley och Neostrata. Jag fick tips om Sunday Rileys ögonkräm Auto correct av en kompis och blev helt kär.

Hur ser rutinen ut i dag?

– Jag brukar tvätta ansiktet med Restore facial cleanser från Neostrata på morgonen, följt av C.E.O glow oil och dagkrämen i samma serie från Sunday Riley. På kvällen använder jag Sunday Rileys Blue moon cleansing balm och Luna sleeping oil, varvat med A+ High-dose retonoid serum som jag kör ungefär två gånger i veckan. Då och då tar jag Good genes glycolic acid treatment som exfolierar under krämen på natten: den pirrar och man känner hur den jobbar. Jag älskar att sova med Cliniques Moisture surge-ögonkräm, den är väldigt lätt så man vaknar inte puffig under ögonen.

”Jag kör Bio-oil på mage, dekolletage och armar och kan inte vara utan Kiehl’s Crème de corps. Jag har haft den i femton år och kan inte använda någon annan hudlotion.” Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur förbereder du dig om du ska göra något speciellt?

– Jag brukar låta Sunday Rileys rengöringsbalm sitta på längre, gärna medan jag duschar. Den ger lite glow till huden. Sedan använder jag Eye gel pads från Xlash, som jag haft i kylen, under ögonen. Charlotte Tilbury har en kräm med lite skimmer i, Magic cream, som jag brukar dutta på kindbenen.

Gör du några behandlingar?

– Jag går till en tjej på New Clinic, där jag gör Dermapen och Prx peel. Man fjällar lite efter några dagar, men efter någon vecka får man en helt ny lyster. Mina ögonbryn tar Pållan på Pållans salong hand om sedan ett par år tillbaka, där har jag en stående tid som aldrig ruckas på.

”Jag har läppglans i alla väskor och fickor. H&M:s Lip shine har jag haft sedan Juicy Tubes försvann. Jag gillar när glansen är riktigt glansiga.” Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vad använder du för makeup?

– Jag använder Chanels Les beige-puder, rouge från Ciaté, Touche éclat från YSL eller Sunshine under eye tint från Milk Makeup. En annan favorit är Laura Merciers concealer Secret camouflage, den har jag haft i flera år. Jag har också upptäckt märket All I Am Beauty. Mascaran är helt grym, liksom primern och ögonpennorna, de sitter som berget. Jag trodde aldrig att jag skulle använda blå penna, men jag kör deras mörkblå ögonpenna till vardags nu. Har man gröna ögon kommer de fram lite av den. Om jag fyller i brynen så använder jag Anastasias Brow definer och Brow freeze. Jag gillar ljusa, lite softa och skimriga skuggor. 

Och om det är fest?

– Svart eyeliner, och mer färg på läppglanset, typ lite starkare rosa, med extra gloss ovanpå. Jag älskar när det är väldigt glossy. Det finns en primer som heter Nanoblur som lägger sig som en hinna nästan, den funkar lite som ett Instagram-filter och är perfekt om man ska gå ut.

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA
Sanna Fischer Nordströms parfymsamling. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Det doftar helt ljuvligt här i ditt hem: gillar du parfym och dofter generellt?

– Ja, det är verkligen min grej. Jag har så sjukt mycket minnen kopplade till doft och har väldigt känsligt doftsinne, nästan lite väl känsligt ibland. Men jag älskar parfym! Jag har många olika men jag återkommer alltid till Tinharé från Le Couvent. De gör så fina dofter och jag gillar att förpackningarna har en snygg apotekskänsla. Joe Malone gjorde en julkalender där man fick testa en massa dofter som var helt magisk.

Och för hemmet?

– Jag älskar doftljus, storfavoriten är Saison bleu från Victor Vassier. Den finns bara på jul, men jag har stashat upp mig på den för jag vill aldrig vara utan. Sen tycker jag väldigt mycket om Baies från Diptyque. Jag älskar att mysa in mig i dofter.

Sanna inreder med blommor vid handfatet. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur tar du hand om ditt hår?

– Håret är min stora ångestpuck. Det blev så slitet när vi bodde på Mallorca: klimatet och det kalkrika duschvattnet gjorde håret väldigt torrt. Jag har jättelockigt hår och måste ha produkter som ger mycket fukt och glans. Jag älskar Oribe, men nu använder jag R+Co Bleus Thickening-serie som min frisör rekommenderade. Jag fönar håret med Vitamin F hydrating primer från Continu, och har precis börjat lära mig använda varmluftsborste. En produkt som verkligen har räddat mitt hår är K18, den är helt fantastisk. Hårkvaliteten är en helt annan sedan jag började använda den. Jag märker jättestor skillnad.

Hårvårdsprodukterna kommer från Dr. Barbara Sturm och R+Co Bleu, varmluftsborsten från Babyliss och hårborsten från Corinne.

På tal om Mallis så minns jag att du hade träningsresor där.

– Ja, precis. Jag måste träna, jag lever på endorfinet jag får av det så jag försöker få in så mycket jag bara kan på en vecka. Jag kör på Becore och The Place och SPR här i Stockholm, så jag varvar megaformer med cykling och kampsort. Och så går jag jättemycket med vår hund Frasse, säkert två timmar om dagen i omgångar. Jag tar alltid en promenad vid 06, innan barnen har gått upp, med en podd i öronen. Det ruckar jag inte på, oavsett väder.

Sannas bästa skönhetsknep

Träning

– Megaformer, som är en långsam, effektiv styrketräning. Även att vara utomhus, syresätta blodet och få igång cirkulationen är så viktigt.

 

Härlig doft

– Hitta en signaturdoft, både en parfym som du förknippas med, men även dofter till hemmet som doftar gott och skapar en viss känsla.

 

Läppglans

– Jag kan gå helt osminkad, men jag går aldrig utan läppglans. Det är så trist med torra, trötta läppar. Är brynen fixade och snygga behöver jag bara läppglans och mascara.

”Jag hade parfymen Do son från Diptyque under perioden då jag träffade min man. Nu har jag den som handkräm på natten.” Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

LÄS MER: Jennifer Aniston om det avklädda omslaget: ”Jag har inget att dölja längre”

LÄS MER: Stickade tröjor med det lilla extra – 10 trendiga köp

LÄS MER: Du hittar Sannas inspirerande blogg här på damernasvarld.se