Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IvanovaInga

Ekologisk hudvård online – unna dig grön skönhetslyx

De senaste åren har marknaden för ekologisk hudvård och ekologiska skönhetsprodukter exploderat. Den gröna vågen sprider sig över världen då allt fler blir medvetna om vikten av innehållet i de produkter vi använder varje dag.

Det ökade intresset har gått hand i hand med utvecklad forskning och framsteg i laboratoriet. Att jobba med ekologisk hudvård och naturliga ingredienser ställer högre krav på produktionen, och det finns gott om produkter där konsumenten kan räkna med att få samma resultat i ekologiska produkter som i traditionell hudvård.

I dag finns det flera ekologiska hudvårdsprodukter och företag som helt inriktat sig på grön skönhet, och med onlineförsäljning finns alla möjligheter att klicka hem din favorit även från utländska märken.

Här hittar du några webbshoppar och varumärken som specialiserat sig på ekologisk hudvård och grön skönhet:

Korres är ett grekiskt märke som med egen forskningsavdelning och fabrik utvecklat många ekologiska produkter. I sortimentet finns förutom hudvård och hårvård även makeup.

Björk & Berries historia började med en doft baserad på handplockade björklöv, en doft som fortfarande finns i många produkter. I sortimentet finns ekologiska produkter för ansikte och kropp med ursprung i den svenska naturen.

Estelle och Thild säljer milda, ekologiska hudvårdsprodukter för såväl barn som vuxna.  Hudvården är baserad på bioaktiva ingredienser och helt fri från parabener och mineraloljor. I sortimentet finns även ekologisk makeup.

Dharmazone.se säljer ekologiska produkter inom såväl hudvård och hårvård som för kroppen. Förutom produkter för personligt bruk har de även ett sortiment för spa och hotell.

Weledas produkter är gjorda med ekologiska och biodynamiska växter. I sortimentet finns produkter för flera områden, bland annat finns en linje för män, en för gravida och en för barn. Utöver ekologiska hudvårdsprodukter finns även hårvårdsprodukter.

Tre återförsäljare av ekologiska skönhetsprodukter online.

Softskin.se är återförsäljare av flera olika ekologiska märken. Utöver ekologiska hår- och hudvårdsprodukter för vuxna har de även ett sortiment för gravid, baby och barn.

Sundloef.com har satsat på ett exklusivt sortiment med ekologiska skönhetsprodukter från sju olika varumärken.

Renskonhet.com har ekologisk hudvård, hårvård och makeup från ett flertal varumärken och prisklasser. Allt på sajten är ekologiskt och utan parabener.

Foto: Thinkstock