Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emma Wiklund avslöjar sina skönhetsfavoriter

Emma Wiklund är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika modeller, hon har också lanserat egna hudvårdsprodukter och en egen skönhetsbok. 

Damernas.se träffade den talangfulla skönheten för att prata skönhetsfavoriter, den snabbaste vägen till pigg hud och varför hon fick rådet att undvika baguetter när hon bodde i Paris. Läs mer efter klicket nedan. 

PSST! Ett längre reportage med Emma Wiklund - där hon ger ännu fler skönhetstips - finns i nya numret av Damernas Värld!

På 1990-talet var hon en av de mest anlitade supermodellerna, reste jorden runt och syntes på omslagen på de mest ansedda modemagasinen. Numera bor tvåbarns-mamman Emma Wiklund hemma i Stockholm och jobbar med sin framgångsrika hudvårdslinje Emma S. Hon är också en flitig bloggare här på damernas.se. I höstas gjorde hon dessutom författar-debut med sin skönhetsbok Emmas skönhet. 

Emma, varför bestämde du dig för att skriva en egen skönhetsbok?- När jag var verksam som modell och arbetade med makeup-artister och hårstylister lärde jag mig en hel del värdefulla tips och knep. Jag ville förmedla allt som jag har lärt mig under åren, skriva en personlig guide till ett snyggare yttre. Resultatet är Emmas skönhet.

I boken ger du både handfasta sminktips blandade med träningsråd. Hur kom du på det?- För mig är skönhet att trivas med sig själv och se och må så bra ut som möjligt, snarare än att applicera dyra ansiktscrèmer. Stress är inte bara förödande för din hälsa, den syns också i ditt ansikte. Det gäller alltså att ta hand om dig själv, inifrån och ut. Har du problem med huden eller behöver se pigg ut snabbt – ge dig ut på en uppfriskande joggingtur!

I boken berättar du att du i Paris fick rådet att tvätta ansiktet med det dyra vattnet Evian för att få en vacker hud, ett knep som du skriver snarare gjorde avtryck i plånboken än i ditt ansikte. Har du fått andra råd som fungerat mindre bra?- Ja, att undvika att äta baguetter för att inte få sår i mungiporna, ha ha! Det var ett konstigt tips.

Ja, verkligen. Har du några bra skönhetstips att dela med dig av istället?- Se till att du får tillräckligt med sömn! Ju äldre du blir, desto mer syns det i ditt ansikte att du inte har sovit ordentligt. Experimentera inte med foundations på egen hand, att hitta rätt nyans och sort kan vara riktigt knepigt. Ta hjälp av experterna vid skönhetsdisken, de är där för att hjälpa dig. Till sist, använd en enzym-peeling en gång i veckan för att bli av med döda hudceller.

Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan?- Mina favoriter är parfymen Amazing Grace från Philosophy, False Lash Effect Fusion Mascara från Max Factor, Vita Lumière Foundation från Chanel, läppenna i nyansen ”Spice” från Mac, Heel Balm från CCS och så mina egna kroppsprodukter från Emma S.

Du hittar fler av Emmas skönhetstips i nya numret av Damernas Värld!
Missa inte heller Emma Wiklunds blogg som du hittar här: Emma Wiklunds värld