Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emma Wiklund lanserar parfym

I dag lanserar DV-bloggaren Emma Wiklund sin första parfym Rue de Varenne för pressen.
- Det känns jätteroligt att ha lanserat den. Parfymen är något jag jobbat med i två år, så det känns lite som att presentera min bebis. 

Berätta hur var det att göra en parfym?- Det var jättekul att få arbeta tillsammans med min parfymör Aurelian Guichard. Vi började med att gå genom dofthistorik. Vilka parfymer jag har gillat och varför. Utifrån det fick jag sedan fundera på hur jag vill att min doft ska vara och hur den ska bete sig. Till exempel om den ska sitta kvar eller försvinna? När vi hittade ett spår fick han ta fram förslag utifrån det, blanda till doften och sedan skruvade vi på den tills det kändes helt rätt. 

Hur vill du då att din parfym ska bete sig? - Det är en blandning av lätta och tyngre dofter. Jag vill att den som myser upp sig intill min hals några timmar efter att jag applicerat parfymen fortfarande ska känna doften.

Hur doftar din parfym- I toppnoterna finns päron och liljekonvalj, sedan följer orange blossom samt vit mysk och i botten finns det en doft av ljus mocka och vanilj. 

Parfymen kommer till butik i sommar, och vill ni läsa mer om arbetet med den hittar ni det i Emmas blogg.