Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Eva Mendes bästa skönhetstips (och skönhetsmissen hon aldrig gör om)

Skådespelaren Eva Mendes är ansiktet utåt för Estée Lauders nya skönhetsserie. Vi träffade henne i Los Angeles där hon avslöjade sina bästa skönhetstips – och sitt största skönhetsmisstag.

"Jag går aldrig ut utan att smörja ansiktet med en creme med solskyddsfaktor"

– Man kan ha väldigt kul med makeup, men det jag verkligen prioriterar är min hudvård. Jag har kombinerad hud och är fet i T-zonen och torr på övriga ställen. Därför måste jag använda olika produkter på olika områden. Jag använder alltid serum både morgon och kväll, helst ett med hyaluronsyra, och när huden känns torr avslutar jag med en fuktcrème.

Men det allra viktigaste för att huden ska må bra är att jag ser till att få i mig alla nödvändiga vitaminer, och att jag dricker massor med vatten. Speciellt när jag reser mycket märker jag vilken skillnad det gör. Jag går aldrig ut utan att smörja ansiktet med en creme med solskyddsfaktor. Sedan bättrar jag på under dagen.

Kokosolja: Kung Markatta, 49kr/225 ml. Ansiktscreme med solskydd: Clinique Face creme SPF 30, 275kr/50 ml. Flytande ansiktstejp: Estée Lauder New dimension expert liquid tape, 625kr/15 ml. Crème rouge: Mac Crème blend blush i färgen So sweet, so easy, 240 kr. Parfym: Estée Lauder Knowing EdP, 739kr/75 ml. Serum: Estée Lauder New dimension shape + fill expert serum, 875 kr/30 ml.

"Mitt största skönhetsmisstag var när jag försökte färga håret blont"

– Om håret blir torrt får det sig en omgång med kokosolja. Jag sover då med olja i håret över natten, så att det blir återfuktat på djupet. Det funkar även när jag är riktigt torr i ansiktet! Jag älskar produkter som du kan använda på flera sätt. Mitt största skönhetsmisstag var när jag försökte färga håret blont. Jag passar verkligen, verkligen inte som blondin Googla bilderna så förstår du vad jag menar!

Är bekväm med sotiga ögon

– Folk ska veta att det krävs ett helt team för att få mig att se ut som jag gör på röda mattan. Jag använder inte makeup varje dag, men när jag gör det lägger jag ofta fokus på ögonen. Jag känner mig mer bekväm med sotiga ögon och ett ljust läppstift än med färgstarka, markerade läppar. Och jag som har en olivfärgad hudton ser lätt glåmig ut när jag har sovit dåligt, då gör ett crèmerouge underverk. Det går även att använda för att ge lite färg till läpparna.

Min signaturdoft är...

– Min signaturdoft har alltid varit Estée Lauders parfym Knowing, ända sedan jag som 12-åring provade den allra första gången. Det är en doft full av självförtroende. Jag får den fortfarande i julklapp av mamma, varje år.

"Styrketräning är ett måste om jag vill behålla mina muskler"

– Att må bra handlar, i alla fall i mitt fall, mycket om att äta hälsosamt. Speciellt när man är stressad och har mycket att göra, vilket jag verkligen har sedan jag blev mamma. Jag har två hundar och på helgerna går jag gärna ordentligt långa promenader med dem. Här i Los Angeles där jag bor finns det många olika vandringsleder som är perfekta för det. När jag har tid tränar jag gärna både kondition och styrka. Styrketräning är ett måste om jag vill behålla mina muskler.

Eva Mendes är känd från filmer som 2 Fast 2 Furious, Hitch och Ghost Rider. Sedan 2011 har hon en relation med skådespelaren Ryan Gosling och tillsammans har de två döttrar.

Av: Caisa Jansson