Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Frauke Fischer

7 högteknologiska skönhetsredskap – som ger salongsresultat hemma

Skönhetsutvecklingen går framåt i ljusets och ljudets hastighet – bokstavligen. Vi har testat 7 högteknologiska skönhetsredskap, där ljus och ljud är hudvetenskapens nya gyllene standard.

Sudda ut rynkor med led-dioder, pulsera bort oönskad behåring eller maxa din sheetmask med hjälp av joniska elektroder. Framtidens skönhetsredskap är redan här och de är smidiga och roliga att använda. Vilken blir du sugen på?

1. Sudda ut rynkor och mörka ringar med ögonmask med led-dioder

Snabba brillor för tävlingscyklister? Nej, en ögonmask med 72 inbyggda led-dioder som totalrenoverar ditt ögonparti. Framtiden är ljus.

 Ögonmask med led-dioder, Spectralite eye care pro, Dr Dennis Gross.

FÖR VEM? Dig som vill ha mer dramatiska resultat i ögonpartiet än vad vanliga ögoncrèmer kan ge.

VETENSKAPEN? Ljus är hudvetenskapens nya gyllene standard. Över 70 ljusdioder jobbar på fyra olika djup för att stimulera nytt, spänstigt kollagen som plumpar ut linjer och kråksparkar. Bonus att även bekymmersrynkan slätas ut och att mörka ringar suddas ut i takt med att huden blir fylligare.

HUR? Bär de förprogrammerade, uppladdningsbara brillorna tre minuter om dagen. Efter två veckor syns de första resultaten, efter tio veckor är ögonpartiet märkbart piggare.

Ögonmask med led-dioder, Spectralite eye care pro, Dr Dennis Gross. Läs mer och köp här.

 

LÄS MER: Bäst i test: ögonmasker som trollar bort mörka ringar och svullnad

 

2. Ljuslampa med blått ledljus – au revoir, finnar!

Ta sikte! Den ser ut som en vanlig ficklampa, men det blå ljuset spårar röda utslag och leder dig ut ur finnfrustrationens mörker.

 Ljuslampa med laserfokuserat blått led-ljus, Espada, Foreo.

FÖR VEM? Dig som alltid tycks få finnar vid sämsta möjliga tidpunkt och behöver SOS-hjälp.

VETENSKAPEN? Blått led-ljus eliminerar acne vulgaris, bakterien som är boven bakom akne, och används flitigt av hudläkare. Denna enkla hemmavariant kombinerar det blå ljuset med pulseringar som ökar cirkulationen. Lampan passar bäst för dig med enstaka finnar, eftersom det tar lång tid att behandla hela ansiktet.

HUR? Rikta söklampan mot finnen och tryck av mot torr, ren hud tills den inbyggda timern markerar att 30 sekunder har gått. Du kan skjuta mot samma ställe fyra gånger på raken per behandling.

Ljuslampa med laserfokuserat blått led-ljus, Espada, Foreo. Läs mer och köp här.

 

3. Hårborttagningsapparat mot fjun och skäggväxt

Tangorabatt ovanför överläppen? Skäggstrån på hakan? IPL-behandling hemma i badrummet tuktar alla typer av oönskade hårstrån.

 Hårborttagningsapparat med utbytbara munstycken, Lumea IPL prestige, Philips.

FÖR VEM? Dig som regelbundet vill ta bort oönskat hår på både kropp och ansikte, utan salongsbesök.

VETENSKAPEN? När pulserande ljus, IPL (intense pulsed light), når djupt ner i hårsäcken sövs den och hamnar i vilofas, vilket under en period bromsar hårets återväxt. Munstycket för ansiktet har inbyggt ljusfilter för att skydda huden, en sensor som känner av din hudton för bästa resultat och är litet nog för att kunna sikta på små ytor.

HUR? Hårsanering av ansiktet tar under två minuter och upprepas en gång varannan vecka. IPL är inte permanent, så räkna med en ny behandlingskur efter åtta veckor. Första dygnet är är spf 50 viktigt.

Hårborttagningsapparat, Lumea IPL prestige, Philips. Läs mer och köp här.

 

LÄS MER: Vårdande foundation är det nya – så funkar det (+ bästa produkterna!)

 

4. Luftrenare för friskare hud

Huden, och luftvägarna, kan andas ut - partikelcocktails från tyger, grannens cigg, damm, möbelstoppning, rengöringsmedel, pälsdjur eller pollen har inte en chans mot det nya superfiltret.

 Luftrenare med värme- och kylningsfunktion, Pure hot + cool link, Dyson.

FÖR VEM? Dig som vill andas bättre luft hemma – och få friskare hud på köpet (och en skönare pollensäsong!).

VETENSKAPEN? Att stadsluften är full av föroreningar som skadar huden har varit de senaste årens snackis i skönhetsbranschen, men att hemmet bjuder på en cocktail av partiklar som kan framkalla allergi och förtida hudåldrande är mindre omtalat. Dysons luftrenare innehåller hepafilter som fångar upp över 99 procent av alla potentiellt skadliga partiklar.

HUR? Ställ på valfri plats och ta ett djupt andetag. Med Dyson Link-appen får du järnkoll på det aktuella luftläget och kan anpassa dig därefter. Programmen kan skräddarsys, bland annat till sömnläge.

Luftrenare med värme- och kylningsfunktion, Pure hot + cool link, Dyson. Läs mer och köp här.

 

5. Sheetmasks med joniska elektroder

Hej skönhets-dj! Maximera upptaget av ingredienserna i din sheetmask med detta redskap från arkmaskens hemland - det hudvårdstokiga Sydkorea.

 Absorberingsredskap med joniska elektroder, Ion enhancer, Leegeehaam.

FÖR VEM? Dig som vill ta ditt sheetmask-användande till nästa nivå (och få maximal valuta för pengarna).

VETENSKAPEN? Ansiktsmask i dukform har samma effekt som att koka mat under lock - inga viktigheter avdunstas. K-beautymärket Leejiham går ett steg längre med elektroder som avger joniska mikroströmvågor med led-ljus för att maxa absorptionen av aktiva ingredienser i hela ansiktet.

HUR? Placera metallplattorna ovanpå din sheetmask – de tillhörande maskerna Wannabe sheet mask, 49 kr/st, är suveräna, men andra varianter går lika bra. Det finns tre olika ljusinställningar beroende på hudtyp.

 

6. Rengöringsborste med massagefunktion

Clarisonics rengöringsapparater revolutionerade våra hudvårdsrutiner. Nu kommer apparaten som använder massage och ljudvågor för att få ansiktet i form.

 Rengöringsborste med massagefunktion, Smart profile uplift, Clarisonic.

FÖR VEM? Dig som vill vässa ansiktskonturerna och lyfta kalkonhalsen.

VETENSKAPEN? Att vibrationer påverkar muskelvävnad vet vi, men Clarisonic har även lokaliserat en ljudfrekvens som har uppstramande effekter på huden. Frekvensen i kombination med det triangelformade silikonhuvudet utlovar 27 000 mikrouppstramande massager på tre minuter – och bättre absorption av hudvårdsingredienser. Direkt efteråt är ansiktet piggare och halsen fastare.

HUR? Rengör och applicera serum eller crème. Knäpp fast Uplift-huvudet på din Smart profile-maskin. Massera ansikte, hals och dekolletage enligt instruktion.

Rengöringsborste med massagefunktion, Smart profile uplift, Clarisonic. Läs mer och köp här.

 

LÄS MER: Vi har testat: Ansiktsmasker som ger synliga resultat direkt

 

7. Ansiktsmask som hjälper mot acne

Vi ser gärna ut som Hannibal Lecters futuristiska kusin i tio minuter varje dag för att få bukt med blemmorna och bromsa nya utslag. På med ljuset, av med finnångesten.

 Ansiktsmask med läkande ljus, Visibly clear light therapy acne mask, Neutrogena.

FÖR VEM? Dig som ofta drabbas av lindriga till måttliga akneutbrott (vid svår akne, uppsök hudläkare).

VETENSKAPEN? Ljusbehandlingar används ofta av hudläkare för att behandla akne. Masken för hemmabruk avger blått och rött led-ljus, som fungerar både läkande och förebyggande. Blått ljus har en anti-bakteriell effekt, medan rött ljus verkar läkande och anti-inflammatoriskt för att förebygga nya utslag. Efter en vecka börjar du märka resultat, efter en månad är huden klarare.

HUR? Rengör ansiktet, fäst masken med bågarna, tryck på knappen och luta dig tillbaka under tio minuter. Efter 30 dagar måste du byta till en ny aktivator som säljs separat. Lätt som en plätt.

 

HÅR OCH MAKEUP: MELANIE SCHOENE/NINA KLEIN AGENCY, MODELL: ILVA HEITMANN/PLACE MODELS.