Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TT/Shutterstock

Så får du nagellacket att torka på mindre än 2 minuter (busenkelt knep!)

Är du trött på att vänta i flera minuter på att få nagellacket att torka? Följ vårt enkla tips så är de där långa minutrarna ett minne blott!

Vi har alla varit där – man är på språng och målar naglarna i sista stund. Kanske viftar man därefter med händerna eller blåser på naglarna för att snabba på torkningsprocessen, men utan större resultat. Efter ett par minuter tänker man att nu måste det nog ändå vara lugnt. Man har ju ändå gett det en halvtimme extra (det är vad det känns som i alla fall). Så försöker man försiktigt, försiktigt att fortsätta leva sitt liv –typ dra upp byxorna, torka händerna, lägga plånboken i väskan eller vad man nu kan behöva göra – och BAAM. Där var nagellacket utkletat och det är bara att börja om från noll. Otroligt irriterande!

Varför blir det så? Nagellack är kemikalier och behöver dunsta för att torka, vilket gör att torkningsprocessen påverkas av omgivningen. Faktum är att en full manikyr (baslack, två lager färg och ett överlack) behöver sex (!) timmar på sig att torka ordentligt. Att lyckas med perfekta naglar med färg som håller länge är en egen vetenskap med andra ord. Men att få till den där första stelnaden, som möjliggör att röra sig fritt och faktiskt kunna använda naglarna, behöver inte ta längre tid än en dryg minut.

Så får du nagellack att torka snabbare - steg för steg

1. Måla först alla naglar på ena handen, och låt dem sedan torka medan du målar alla naglar på den andra handen. Det tar vanligtvis ungefär 1,5 minut att göra, men ju längre tid du ger det, desto bättre.
2. När du är färdig, skölj av den första handen i iskallt vatten i ca 30 sekunder.
3. Kom ihåg att ge den andra handen 1,5 minuter på sig att torka, och sedan sköljer du naglarna under 30 sekunder.
4. Känn försiktigt på naglarna efter en halv minut, när lacket har stelnat så är du färdig. 

Detta knep gör att nagellacket stelnar på ytan, inte härdar (vilket tar lång tid), men är ett bra tips för dagar då du har lite extra bråttom. 

LÄS MER: Här är nagellacken som får bäst i test – torkar snabbt, håller länge och ger salongskänsla 

Hur får man nagellack att torka snabbare? Vi vet!Hur får man nagellack att torka snabbare? Vi vet!Hur får man nagellack att torka snabbare? Vi vet!
Hur får man nagellack att torka snabbare? Vi vet! Foto: Shutterstock

Andra tips för att få nagellacket att torka snabbare:

1. Naglarna torkar fortare i varm luft och när du har varma händer. Däremot inte i hög luftfuktighet, så se till att öppna badrumsdörren om du precis duschat och att värma händerna.

2. Du kan också använda hårfönen för att få nagellacket att stelna. Kör det på medelvärme ungefär två decimeter bort och föna i två minuter.

3. Använd ett bättre nagellack. Dyrt betyder inte alltid bättre, men många dyrare lack är utvecklade för att kunna torka snabbare och hålla längre.

LÄS MER: 7 saker du inte ska förvara i badrummet – undvik vanliga misstagen

LÄS MER: Miljövänliga minirevolutioner i badrummet - för en hållbar skönhetsrutin

LÄS MER: Här är de bästa nagellacken någonsin – enligt användarna själva