Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fixa poppig 1960-talsmakeup

Färgstarkt, 1960-tal-inspirerat, poppigt och framför allt lekfullt! I nya Damernas värld  hittar du modejobbet "Pop art", av Robert Nordberg, som har just dessa ingredienser. Förutom att kläderna och accessoarerna får det att kittla i våra höstögon, så är makeupen som modellen (och naglarna!) bär helt underbar ...

Makeupartisten Karin Westerlund berättar om looken:

"Temat för plåtningen var en bok om 1960-tals musan Peggy Moffit  och jag inspirerades också av den franska pop-prinsessan Francoise Hardys  musikvideos. Som nutida sminkreferens använde jag Miu Mius  färgstarka höstkampanj. Makelooken följde stylingen, more is more i modiga kombinationer, och stryk ett streck över ordet smakfullt! Vissa kläder var etniska i stilen och då kändes det kul att sätta fast lite bindisar i ansiktet som jag råkade ha kvar i min väska efter en resa till Indien. För att komma undan med den här typen av här kombinationer är det viktigt att göra ett fint jobb med hyn och att vara noggrann med symmetrin."

Makeupartisten Karin Westerlund guidar dig till den färgstarka 1960-tals popart-looken.

LÄPPARNA. Läppar i olika starka färger är en trend som kommer starkt till våren, men börja redan nu! Jag använde ett lila läppstift från Shu Uemura (som tyvärr inte finns att köpa i Sverige). För att göra en färg starkare kan man lägga en pigmentskugga i samma ton över läppstift. Det ger en torr effekt och färgen poppar ut, bäst för detta är Macs pigment. Ett tips för att göra symmetriska läppar är att ta en liten spegel och hålla under läppen för att se om båda sidorna är lika.

BRYNEN. Blekta bryn gör att makeupen kommer fram bättre och har synts mycket senaste åren. För att förnya den trenden kan man borsta igenom brynen med concealer, det ger en spännande textur och en mer hudnära ton. Bäst fungerar det om man blandar en torr och en blöt concealer. Jag har använd Laura Merciers Secret Camouflage och Macs Select Cover Up.

NAGLARNA. Naglarna var helt och hållet stylistens verk och idé. De gjordes på salong Naglar på Fridas dagen innan! Att göra mönstrade naglar för att förstärka en look kommer mer och mer, titta till exempel på Alexander McQueens camouflage naglar från visningen SS11.

Se hela modejobbet (och se var alla plagg kommer ifrån) i nya numret av Damernas värld. 

Styling:  Robert Nordberg

Foto:  Marcin Kosmowski/Agent Molly

Modeassistenter: Karolina Ytterberg och Lena Desurmont

Hår: Sofia Ringberger/Agent Bauer

Makeup: Karin Westerlund/Mikas

Modell: Dalia/Stockholmsgruppen