Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Beata Holmgren, Alain Schroeder/Getty

FRÅGA SKÖNHETSREDAKTÖREN | Vad gör jag åt slitet sommarhår?

Slitet sommarhår, bästa sminket på sommaren och finns det någon metod som får bort celluliter? Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på era frågor om skönhet.

Kan du ge tips om smink som funkar bra att ha på sommaren? – Agnes
– Det är lite av en myt att smink i solen ”täpper till” porer. Det är helt enkelt en smaksak hur mycket man vill sminka sig på sommaren och man straffas inte med sämre hy. Snarare tvärtom, sminket förstärker solskyddet och kan förebygga solskador på huden. Jag gillar märket Colorescience som specialiserat sig på makeup med solskydd. Deras texturer är ganska torra och matta, vilket gör att sminket inte smälter bort, och de har även ett fint läppglans med spf 35.

Läppglans med spf, Lip shine spf 35, Colorescience.
Säljs här (länk till Klinike).

Rougestift med spf, Sunforgettable total protection color balm spf 50, Colorescience.
Köp här (länk till Klinke). 

Vad gör jag åt mitt slitna sommarhår, och hur minimerar jag nytt slitage? – Emma
– Sommarhåret behöver extra omtanke – sol, saltvatten och klor gör stråna uttorkade, slitna och missfärgade. Blött och fuktigt hår är dessutom extra känsligt för mekaniskt slitage. Tänk på att skölja ur klor och havsvatten ur håret direkt när du går upp från badet för att minimera risken för missfärgning så gott det går. Jag gillar att ha ett UV-skydd i min strandväska för att spraya håret med under dagen, till exempel Protective hair fluid från Hair Rituel by Sisley, som bildar en skyddande barriär mot sol, klor och salt. Nu har jag också adderat ett bondingspray som jag använder i solen, Bond repair treatment från Epres. Jag skyddar också håret med sjalar och hattar och använder snälla sidenscrunchies. Ett annat tips är att göra en snygg och vårdande wetlook genom att applicera en återfuktande mask i håret, fläta eller snurra upp det i en knut och sen låta inpackningen verka så länge som möjligt

Skyddande spray för håret, Hair protective fluid, Hair Rituel by Sisley.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).  

Reparerande hårbehandling, Bond repair treatment, Epres.
Säljs här (länk till Extendshoppen).

Kamma i hårinpackning, snurra håret till en knut och – voila, du har en snygg strandfrisyr som samtidigt vårdar.Kamma i hårinpackning, snurra håret till en knut och – voila, du har en snygg strandfrisyr som samtidigt vårdar.Kamma i hårinpackning, snurra håret till en knut och – voila, du har en snygg strandfrisyr som samtidigt vårdar.
Kamma i hårinpackning, snurra håret till en knut och – voila, du har en snygg strandfrisyr som samtidigt vårdar. Foto: Alain Schroeder / Onoky

Finns det någon metod som får bort celluliter? – Annika
– Celluliter är extremt vanligt och de är en del av den kvinnliga kroppen. Går de att få bort? Ja, men inte alltid och det kan bli både dyrt och krångligt. Det fungerar inte med enbart en kräm: för att komma åt celluliterna måste man jobba med bindväven. Bindvävsmassage med LPG har jag upplevt ger effekt. Det är också en otroligt skön behandling som är bra för kroppens cirkulation, så även om inte alla celluliter försvinner känns det inte som bortkastade pengar. Emtone är en behandling som har ett FDA-godkännande för cellulitreducering och huduppstramning och som i studier visar på ett gott resultat, men den kostar från 21 000 kronor för en kur. Hemma kan man jobba med torrborstning för att öka cirkulationen.

Efter fyra behandlingar med Emtone. Bilder, företagets egna.Efter fyra behandlingar med Emtone. Bilder, företagets egna.Efter fyra behandlingar med Emtone. Bilder, företagets egna.
Efter fyra behandlingar med Emtone. Bilder, företagets egna. Foto: BTL Emtone

LÄS MER: 10 steg till en snyggare sommar – skönhetsredaktören tipsar 

LÄS MER: Solsäker sommar – experternas tips för finare färg och bättre hud