Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Få bort celluliter och få snygga ben lagom till sommaren.Få bort celluliter och få snygga ben lagom till sommaren.Få bort celluliter och få snygga ben lagom till sommaren.
Få bort celluliter och få snygga ben lagom till sommaren. Foto: Jason Lloyd Evans

Från grå till glowy – så får du släta lena sommarben!

Nu är det verkligen hög tid för bara ben i shorts och kjol. Gå från grå till glowy med exfoliering, välgörande oljor, lystergivande lotion och fuskiga tanningprodukter. Är du intresserad av att gå steget längre finns effektiva salongsbehandlingar som gör huden hårfri och fast. Hej bara sommarben! 

Hudvård för kroppen kan vara minst lika avancerad som ansiktsvården. En rivig skrubb är skön i duschen, men rent resultatmässigt är exfolierande syror effektivast och gör dig inte bara mjuk, utan kan också tackla riktiga hudproblem. Satsa på AHA-syror för lyster och jämn hudton, medan BHA-varianten kan tränga djupare ner i porerna och få bukt med ”bakne” (finnar på ryggen). Skönhetsbranschen stannar inte vid serum för ansiktet, det senaste är serum speciellt för kroppen med beprövat hudförbättrande ingredienser, och de lyxiga flaskorna gör att vanlig lotion känns närmast meningslös.

Kroppsserum från Is Clinical, Body serum med hyaluronsyra. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

LÄS OCKSÅ: Bodylotions med AHA-syror – här är bäst i test

Lätt färgade, skimrande crèmer som optiskt trollar bort ojämnheter är den absolut snabbaste vägen till jämna och släta ben. När du smörjer hela kroppen med skimmer gäller det att sudda ordentligt för att undvika intrycket av discokula. Alternativet är att i stället framhäva strategiskt utvalda punkter på kroppen med hjälp av skimmer, som nyckelben, axlar och skuldror.

Kroppsolja med skimmer från Sol Janeiro. Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

Hello, snygga sommarben!Hello, snygga sommarben!Hello, snygga sommarben!
Hello, snygga sommarben! Foto: Jason LLoyd Evans

Bli brun utan sol

Naturligt och subtilt är annars det som gäller inom fuskfärg. Dagens tanningprodukter är också så tekniskt avancerade att det inte är några problem att fixa snygg färg enkelt hemma. Applicera på ställen där solens strålar naturligt skulle bränna, som på axlarna, utsidan av armarna och framsidan av benen. Sudda med en mit, en vante speciellt utvecklad för tanningprodukter, för att undvika eventuella ränder. Lämna färgen på huden under ungefär en timme, tvätta bort och sedan kommer du att ha en naturligt solbränd lyster. En oljefri kroppscrème hjälper till att förlänga färgen. Återfukta varje dag för att få färgen att hålla längre, men också blekna jämnare. Det är viktigt att använda en oljefri fuktkräm eftersom vissa eteriska oljor kan fungera som en barriär för färgutvecklingen.

LÄS OCKSÅ: Brun utan sol – bäst i test 2021 och knepen för perfekt resultat

Ta bort hår med IPL

Den effektivaste salongsbehandlingen för att ta bort oönskad hårväxt är IPL. Det snärtar till, men det betyder också att behandlingen får effekt. I snitt behövs fyra till åtta behandlingar med ett par månaders mellanrum för att få bort all hårväxt. En naturligare, men temporär, metod att få bort hår är sockring. Fördelen är att sockerpastan inte fäster vid huden vilket gör att behandlingen inte alls gör lika ont som vaxning.

LÄS OCKSÅ: 7 högteknologiska redskap som ger salongsresultat hemma

Bli av med celluliter

Vill du däremot bli kvitt celluliter kräver det lite mer jobb och tålamod, men inte ens låg fettprocent och hundra squats om dagen är en garanti mot apelsinhuden. Celluliter beror mer på bindväven än fettet. Ju kraftigare bindväv med mer stödjande kollagen och elastin, desto mindre celluliter.
LPG är en mekanisk djupverkande bindvävsmassage med en teknisk maskin som behandlar bindväven i huden liksom underhudsfettet. Tekniken består av ett munstycke med motoriserade rullar och vakuumsug som lyfter in huden mellan rullarna och verkar masserande i olika rörelser. Kollagen och elastinproduktionen stimuleras, celluliterna blir mindre och man får en uppstramande effekt. För att få bästa effekt under en cellulitbehandling är det bra att satsa på vettig mat, motionera och jobba med cirkulationen hemma. Torrborstning och att bada bastu är två husmorsknep som hjälper till. 

Tiotusenkronorsfrågan varje strandsäsong: Funkar cellulitkrämer? Svaret är: Nja. De innehåller ingredienser som koffein och ingefära som förbättrar cirkulationen, men det sker inga mirakel, utan gäller att jobba på flera fronter om man vill att det ska fungera.

LÄS MER: Genvägar till kroppsglow - här är produkterna som ger dig lyster i sommar!