Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: David Cohen de Lara/thelicensingproject.com

Supermodellen Frida Gustavssons skönhetsmåsten i necessären

Skådespelaren och supermodellen Frida Gustavsson delar med sig av produkterna (och planerna!) hon satsar på i sommar.

Hur kopplar du av bäst på sommaren?

– Genom att vara aktiv. Jag spenderar mycket tid i stallet och ute i naturen. Min uppväxt är präglad av rörelse och natur och det är där jag hittar min återhämtning. Det finns enligt mig inget mer rogivande än att stiga upp med solen, slänga på mig ridbyxorna och åka till stallet för en ridtur i skogen.

Hur tar du hand om hyn?

– Kopiösa mängder solskyddsfaktor och återfuktning! Jag har psoriasis och mår extra bra under årets ljusa månader, men då är det även extra viktigt att skydda exponerad hud. Under sommaren använder jag heller inte produkter med syror i samma utsträckning.

Vad använder du för solskyddsprodukter?

– Jag ser till att ha spf på mig året runt men jag är såklart mer noga på sommaren. Jag använder Oclipse sunscreen + primer spf 30 från ZO Skin Medical och om jag vill ha en mattare look Sunforgettable brush-on sunscreen spf 30 från Colorescience.

LÄS MER: Hyaluronsyra – så bra är det för din hy (+ produkterna som funkar!)

"Jag har psoriasis och mår extra bra under årets ljusa månader, men då är det även extra viktigt att skydda exponerad hud"."Jag har psoriasis och mår extra bra under årets ljusa månader, men då är det även extra viktigt att skydda exponerad hud"."Jag har psoriasis och mår extra bra under årets ljusa månader, men då är det även extra viktigt att skydda exponerad hud".
"Jag har psoriasis och mår extra bra under årets ljusa månader, men då är det även extra viktigt att skydda exponerad hud". Foto: David Cohen de Lara/thelicensingproject.com

Hur tar du hand om huden på kroppen?

–  Jag smörjer och smörjer och smörjer. Bästa crèmen är Miniderm som finns på alla apotek. Har provat mig fram genom världsapoteken men denna är, enligt mig, den bästa. Perfekt återfuktning utan att bli kladdig eller lämna fläckar.

Favoritmakeup på sommaren?

– I min necessär finns tre produkter året runt: Ögonfransböjare från Shiseido, Touche éclat från YSL och en skimrande crèmeskugga från Mac. När jag inte jobbar använder jag knappt smink men detta är mina favoritprodukter för att gå från vardag till fest.

Ögonfransbörjare från Shisheido, läs mer och köp här.

Concealer från YSL, läs mer och köp här.

Crèmeskugga från Mac, läs mer och köp här.

Hur tar du hand om håret?

– Jag har som sagt psoriasis, vilket jag haft sen jag var ungefär tolv. Att ständigt stressa, resa, sova på konstiga tider, byta vatten samt få håret insmetat eller sprayat med diverse produkter sliter naturligtvis på såväl hår som hårbotten. Jag använder medicinskt schampoo och balsam för psoriasis samt smörjer in hårbotten och hår med olja som jag sover med så ofta jag kan. Även hårbottenskrubb hjälper en fnasig hårbotten.

Vilken är din favoritdoft?

– Jag använder bara en doft, oavsett säsong, och det är Les Fantomes de Maules från det lilla Stockholmsbaserade parfymeriet Stora Skuggan.

Hur tränar och sportar du under sommaren?

– Jag älskar att träna varierat och blandar löpning med PT-pass där vi jobbar med allt från barre och pilates till kickar och slag. På sommaren får gymmet flytta med mig till landet och jag springer mycket i naturen och använder kroppen som vikt. Annars reser jag alltid med yogamatta, motståndsband och hantlar för att kunna träna där jobbet tar mig.

Foto: David Cohen de Lara/thelicensingproject.com

 "Jag använder bara en doft, oavsett säsong, och det är Les Fantomes de Maules från det lilla Stockholmsbaserade parfymeriet Stora Skuggan".

Hur ser sommaren ut?

– Jag har precis avslutat en inspelning och ska inte börja med nästa förrän i slutet av sommaren så mina sommarplaner är att vara mycket på mitt torp i Stockholms skärgård. Läsa, påta i trädgården och ta båtturer med strandhugg på kobbarna kring Muskö och Utö. Jag ska även resa till Antibes en vecka med vänner samt vandra Kungsleden.

LÄS MER: Jill Johnson: ”Jag är musiker. Jag har aldrig sajnat upp på att vara kändis

Vad är dina planer för i höst?

– I höst filmar jag en ny långfilm, och en tv-serie jag jobbat på för SVT, Dröm, har premiär i slutet på augusti eller början på september. Jag tycker den är väldigt fin och hoppas att den tas emot väl!