Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 drastiska (och underbara) idéer för ditt hår

Om du går omkring med en gnagande känsla av att du inte är riktigt nöjd med ditt hår och din frisyr är det dags att göra något drastiskt.

Damernas Världs skönhetsredaktör Sofia Björklund har tipsen att ta med till din frisör nästa gång.

1. Klipp lugg!

En tung lugg förändrar den där samlade knuten som så många kvinnor med hellångt hår ständigt går omkring med till en frisyr. Plötsligt är en slarvig tofs något charmigt tillsammans med din stiliga, ansiktsförskönande lugg. Fråga din frisör vilken sorts lugg du skulle vara finast i och våga klippa av mycket hår om det är den rekommendation du får.

2. Färga mera!

I vår startar en enorm backlash mot den naturliga hårfärgtrend som regerat de senaste åren. Från och med nu är det hett att ha hår som ser färgat ut. Rött är en trend som bara fortsätter. Dels riktigt rött som Karen Elson och Christina Hendricks, men även att ha rött som underton i blont eller brunt hår.

3. Permanenta håret!

Inte så galet som det låter. I dag kan man göra lite större lockar och du får inte längre den där kanten när utväxten kommer. Om du gör en lätt permanent blir håret mer lättformat när du vill värmestyla det, och det är alltid skönt med ett par lockar i den där tofsen, de gör en stor skillnad. Om du har kort hår gör lockarna att frisyren känns lite mjukare.

4. Trassla dig ur ditt långa hår!

Längst är inte alltid finast. Alla hår som går nedanför axlarna uppfattas som långa, så våga klippa en frisyr med graderingar och hälsosamma toppar. Det är betydligt sexigare än milslånga, stripiga testar. Hjälp på vägen? Här hittar du DV:s test av hårinpackningar (bäst i test) plus Guide: Så maximerar du din hårinpackning

5. Bli en stammis!

Du kan göra mycket mer hos din frisör än att klippa och färga. Gå till frisören mellan färgningarna och gör en intensivkur för ett par hundralappar, det gör att färgen får ett lyft och hårets kvalitet blir bättre. Du kan också gå och få håret fönat inför fester eller viktiga presentationer på jobbet. Ett snyggt hår inger självförtroende!