Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 romantiska frisyrer till midsommar

I helgen är det äntligen dags för sommarens mest magiska helg – midsommar! Förra veckan gav Damernas.se dig smink-inspiration och nu ger vi tips på olika midsommar-fina frisyrer som du kan göra själv och som passar perfekt både till att dansa runt stången och vandra hem i småtimmarna.

1. Gloriafläta

En flätad frisyr ser både festlig, avancerad och somrig ut. Krama först in ett volymgivande mousse i hela håret. Börja fläta till exempel bakom ena örat och fläta sedan en utbakad fläta över hjässan, förbi nacken och fäst sedan genom att putta in flätan under där du startade och fäst med hårnål.

Mousse som vi gillar: Volume Mousse från Björn Axén, 110 kr.

2. Blommande strandlockar

Busiga strandlockar är trendigt varje sommar! Spraya först i en saltvattenspray i fuktigt hår. Börja vid rötterna och spraya ner genom längderna. Låt håret självtorka för att få fram det naturliga fallet och locka sedan utvalda testar genom att vira dem kring en locktång. Dra fingrarna genom håret när lockarna svalnat för att göra det busigare och mindre lagt. Avsluta med att antingen strössla över riktiga blommor och spraya, eller fäst små blomaccessoarer med hårnål.

Saltvattenspray vi gillar: Beach spray från Lernberger Stafsing, 179 kr.

3. Sidsvept hästsvans

Enkelt och piffig frisyr som passar både långa och mellanlånga hår.

Förbered håret med en värmeskyddande spray, kamma fram en sidbena och locka sedan stora testar med en stor locktång. Dra allt hår till ena sidan och fäst med en hårsnodd, vrid sedan en lock runt snodden och fäst med en hårsnodd under svansen.

Avsluta med en fixerande och glansgivande spray.

Värmeskydd vi gillar: Davines Melu Thermal Protecting Shield, 279 kr.

4. Trendig wetlook

Förekom regnet! En wetlook är både supertrendig och smart på midsommar.

Kamma håret i en mittbena. Krama in en mjuk hårgelé i blött hår, fläta det i flera lösa flätor och låt det torka en stund innan du drar ut håret med fingrarna och kramar upp lockarna.

Hårgelé vi gillar: Wetty från Make Up Store, 165 kr.

5. Lek med färg!

Några orange, rosa eller lila slingor i håret och din partylook är klar!

Spraya slingorna som du vill färga med en texturspray och gnugga sedan på den önskade färgen med en colorbug. När festen är slut tvättar du helt enkelt ur partyfärgen.

Colorbug vi gillar: Colorbug Orange från Kevin Murphy, 160 kr.