Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 steg till friskare hår

Känns ditt hår som en torr och glanslös historia? Damernas världs skönhetsredaktör Therese Hallberg guidar dig till fem steg som ger dig friskare hår!

Besök frisörenAtt klippa sig mindre ofta resulterar visserligen i längre hår, men i sämre kvalitet. Ju mer sällan du klipper dig, desto mer måste nämligen din frisör klippa bort. Att klippa bort risiga hårtoppar var 6-8:e vecka gör att håret behåller en jämn kvalitet och blir på sikt både långt och friskt.

Variera din frisyrEftersom hårstrån ofta fastnar och går av i gummisnoddar är det en bra idé att alternera höjden på din hästsvans. Flytta därför fästpunkten en eller två centimeter upp och ner, så undviker du att håret slits på samma plats.

Vårda din hårbottenAtt glömma bort hårbottnen är ett misstag som många av oss gör, men faktum är att ett friskt hår alltid börjar i just hårbottnen. Gör det till en god vana att massera hårbottnen, till exempel i duschen, för att stimulera blodcirkulationen. Har du känslig hårbotten, använd vård- och stylingprodukter avsedda för just detta.

Skaffa rätt hårborste för ditt hårAtt använda fel hårborste innebär inte bara att ditt hår inte beter sig som du vill, den kan dessutom skada dina hårstrån. Den generella regeln lyder att ju längre hår du har, desto större hårborste ska du använda. Är ditt hår blött, kamma alltid igenom det med en bredtandad kam innan du plockar fram hårborsten.

Ge ditt hår fuktDrömmer du om ett mjukt och glansigt hår är en hårinpackning din bästa vän. Precis som din hud behöver också ditt hår regelbunden återfuktning för att må som allra bäst. En inpackning i veckan är därför ett måste, har du extra torra strån kan du applicera den två gånger i veckan. Bäst verkan får din inpackning om den kammas in i handdukstorkat hår och får verka så länge som det anges på förpackningen.