Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

6 enkla frisyrer som lyfter din midsommarlook

Glöm inte bort frisyren på midsommar! Vi listar sex enkla alternativ som – med blommor eller smycken i håret – skapar en riktig panglook.

Du har tänkt på midsommarklänningen och du har tänkt på blomkransen (om inte – klicka på länkarna för inspiration!). Frisyren glöms lätt bort inför midsommar – men med enkla knep kan rätt variant faktiskt lyfta hela din look. Vi har listat sex snygga alternativ.

1. Fiskbensfläta

Fiskbensflätan ger den klassiska flätan en leksam touch– varför inte trä in midsommarblommor för en extra romantisk look? En fiskbensfläta gör du med två hårtestar istället för den vanliga tre-testflätan.

2. Inbakad uppsättning

Den inbakade flätan livas upp genom att dra i några hårtestar så att frisyren ser slarvigt uppsatt ut. Med hjälp av hårnålar sätter du sedan upp den i en låg knut. Perfekt att sätta midsommarkransen över!

3. 3 sekunders-frisyren

Är tiden knapp till att fixa frisyren fungerar ett sidbyte av benan som en räddare i nöden. Bytet ger illusionen av en helt ny frisyr, när du egentligen bara ägnat tre sekunder åt den.

Oavsett om du har lockigt, rakt eller kort hår gör en förändring av benan enorm skillnad. Med lite fuktigt hår lägger sig benan så som du vill medan den lufttorkar.

4. Håraccessoarer

Foto: Jason Lloyd Evans

Håraccessoarer passar perfekt till midsommar – och utbudet i butikerna är enormt. Ett självklart tips är att sätta blomsmycken i håret men våga även testa den trendiga stjärnan eller en färgglad scrunchie.

5. Halv uppsättning

Romantiskt och enkelt! Locka håret och kamma ut lockarna till ett naturligt svall. Sätt upp en del av överhåret längst med ansiktet som du fäster baktill med en klämma eller fäst längst med ansiktet med hårnålar. Trä in blommor i hårnålarna.

6. Slarvig knut

En slarvig knut är inte bara snyggt – utan även bekvämt med midsommarens väder-och aktivitetssvängningar. Tupera dina längder och sätt upp en hårknut – hårtestar som spretar ut där det inte ska räddas med hårnålar. Liva upp knuten med en virad scarf eller genom att fläta en längd runt fästet.

Foto: Estrop/Barcelona.

LÄS MER: Vackraste klänningarna till midsommar!