Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

8 nya idéer för din klassiska hårtofs!

Hänger ditt hår i en trött tofs dagarna i ända? Sätt frisyr-karaktär på din tofs och variera ditt hår med enkla accessoarer och knep. 

Damernas.se ger dig 8 nya idéer för din klassiska tofs ...

1. Samla håret i en stram tofs mitt på hjässan, fäst med en hårsnodd. Sätt fast ett sidenband i hårsnodden, och vira sedan håret, tillsammans med sidenbandet i en sviral. Ringla sedan håret runt hårtofsroten, och fäst med hårnålar. Klart!

2. På Hermés visning användes ett läderband med spänne istället för snodd. Hur fint som helst. 

3. Samla håret till en tofs i nacken. Vira håret till en spiral, och fäst med hårsnodd. Låt halva tofsen sitta kvar i hårsnodden (du drar alltså inte hur hela håret ur tofsen) (se bild 4). Håret ser nu ut som en slarvig knut. Vira hårtopparna som sticker ut, till en spiral, och vira sedan runt hårsnodden så att den inte syns. Fäst med hårnålar. 

4. Här gäller samma princip som på nummer 3: Samla håret i en stram tofs, men dra inte ut hela håret ur tofsen, utan låt håret forma en mjuk böj, där hårtopparna ligger placerade mot nacken, i hårsnoddens undre del. Dölj hårtopparna genom att samla dem i undersidan av tofsroten, och fäst med hårnålar underifrån

5. Samla håret i en tofs i nacken, fäst med en hårsnodd. Klipp till en stor snodd av resår, som du sedan fäster vid din tofs genom att sno den runt den andra hårsnodden två varv. Sedan jobbar du med den stora snodden runt hårsvansen i lösa tag, ända till du når hårtopparna, då ringlar du svansen runt hårsnoddsroten, och fäster med hårnålar.

6. Här gäller samma princip som nummer 1, men utan sidenband. 

7. Samla håret i en tofs i nacken, fäst med en hårsnodd. Gör en fläta, och fäst hårtopparna med ytterligare en hårsnodd. Ringla flätan runt den första hårsnodden, dölj hårtopparna genom att stoppa in dem i knuten, och fäst med hårnålar. 

8. Locka håret med en locktång (om du inte har självlockigt hår). Borsta ut lockarna med en svinårsborste så att lockarna inte blir så tydliga. Samla håret i en tofs i nacken, fäst med en hårsnodd. Ta en test ur hårsvansen och vira runt hårsvansroten och hårsnodden, så att den döljs. Fäst med en hårnål.