Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Annika Hellstrand ger sina bästa frisyrtips

Suktar du liksom vi efter nya frisyrtips och frisyrinspiration för så väl vardag, fest och dåliga hårdagar? Vill du även få en dos råd om hur andra tar hand om sitt hår och bra tips på produkter och frisörer?

Damernas Värld har tagit en rundvanring i bloggosfären och frågat några väl utvalda, inspirerande personligheter om deras bästa hår- och frisyrtips. Hela veckan kan du ta del av ett hav av frisyrtips ...

Du har redan kunnat läsa frisyrtips från vår skönhetsexpert Therese Hallberg, modellen, designern och sångerskan Anine Bing, bloggaren Sandra Beijer och journalisten och bloggaren Jennie Hammar. Nu är det dags för DV-bloggaren Annika Hellstrand att bjuda på sina bästa frisyrtips.Vilken är din bästa festfrisyr?

- Jag måste nog svara utsläppt. Jag är väl egentligen inte särskilt fingerfärdig när det kommer till avancerade frisyrer, men framförallt trivs jag bäst när håret får självtorka och när inte allt för många hårprodukter är inblandade.

Vilket är ditt bästa frisyrtips för dåliga hårdagar?

- Knuten, som jag älskar knuten. Den är superenkel att fixa och den sitter bara bättre om håret inte är glatt.

Vilken är din bästa vardagsfrisyr?

- Jag måste nog vända mig till knuten igen. Ni hör ju, jag tycker att knuten är kanon.

Vilka är dina bästa hårprodukter?

- Redken. Alla gånger. Helst deras volymshampo Body Full eftersom mitt hår har en tendens att se rätt platt ut. Sedan måste jag även slå ett slag för Bumble and Bumbles leave in conditioner. Mitt hår har både blivit långt och starkt tack vare denna produkt. Dessutom kompenserar den för mitt ihärdiga shamponerande och hjälper mitt hår att inte torka ut.

Vem är din bästa frisör?

- Här i LA är det Doreen på Forme i Santa Monica. Jag har gått hos henne så länge nu att hon fattar att jag inte är ett dugg intresserad av de amerikanska "Miss Universe-lockarna" när det är dags för hårföning. Dessutom har vi ofta väldigt roliga samtal och diskussioner när vi ses och det är ju alltid ett plus.

Har du något frisyr-måste i ditt badrumsskåp?

- Den här hårsnodden som varenda LA-bo med långt hår går omkring med. De sliter inte på håret som vanliga gummiband. Sedan finns de i alla möjliga färger vilket ju gör det hela ännu lite roligare.