Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Jason Lloyd Evans

Bästa frisyrerna för dig med tunt hår – så får du fyllighet och volym

Trött på att ösa volymprodukter i hårbotten för att få till ett uns av liv i ditt tunna hår? Rätt klipp gör susen – utan stylingprodukter! Damernas Värld guidar till de bästa frisyrerna för tunt hår.

Inget mer tunt hår som ser tråkigt och livlöst ut! Regel nummer ett när det kommer till mindre tjocka hår som man vill ha mer volym i är att inte ha allt för långa längder. Ett tips är att hålla sig till axellångt hår som längst och att arbeta med etapper. Men som vi alla vet är ju regler till för att brytas, så är drömmen att spara ut en lång frisyr lovar vi att du med rätt knep kan få även det att se fylligare ut. Läs vidare för att hitta klippen som ger volym till ett tunt hår!

Innehåll: Trendiga frisyrer för dig med tunt hår

1. Frisyr för tunt hår: tjock lugg

2. Frisyr för tunt kort hår: uppklippt bob

3. Frisyr för tunt hår: vågig lob

4. Frisyr för tunt långt hår: lång sidbena 

5. Tips på produkter för tunt hår 

1. Frisyr som passar tunt hår: Fyllig lugg

En lugg med mycket hår sviker aldrig ett tunt hår! Rama in ansiktet på ett fint sätt och addera fyllighet till längderna (extra voluminöst ser håret ut om du stylar med saltvattenspray och stylar det till en vågig look). 

LÄS MER: Lugg – guide och inspiration för alla ansiktsformer! 

Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans

 

2. Kort frisyr för tunt hår: Uppklippt bob

Den som klippt av håret någon gång vet att ju kortare hår, desto "tjockare" känsla. En busig pixie- eller bobklippning i olika etapper är det perfekta valet för tunt hår, dessutom är det väldigt chict!

LÄS MER: Här har vi samlat inspiration till många olika korta frisyrer 

Foto: GAT Images
Foto: © Estrop-Barcelona

 

3. Frisyr för tunt hår: Vågig lob

Har du lockigt hår? En lob (alltså en längre bob) passar lockigt, tunt hår perfekt då det adderar volym och rörelse. Har du rakt hår så misströsta inte, lob-frisyr funkar ändå – och vill du ge intryck av ett ännu tjockare hår kan du plocka fram locktången.

Foto: © Estrop-Barcelona
Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans

 

4. Tips på frisyr för tunt hår: Lång sidbena

En lång snedbena samlar håret och ger intrycket av ett tjockare och fylligare hår. Särskilt hett tips för dig som vill behålla längden på håret.

Foto: © Estrop-Barcelona
Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans

LÄS MER: De 10 största hårtrenderna 2022 – klippen, comebacken, frisyrerna och håruppsättningarna!

Produkttips för dig med tunt hår

När du väl har en frisyr som är anpassad efter ditt tunna och fina hår blir det mycket lättare att få ett bra resultat med vård- och stylingprodukter. Leta efter produkter med ord som ”volumizing”, ”thickening” och ”struktur” på etiketterna så hittar du rätt. Att föna håret upp och ner efter att du applicerat stylingprodukter är även ett säkert kort för att få upp volymen. 

1. Schampo och balsam för tunt och fint hår 

Healing volume thickening shampoo and conditioner från L'Anza.Healing volume thickening shampoo and conditioner från L'Anza.Healing volume thickening shampoo and conditioner från L'Anza.
Healing volume thickening shampoo and conditioner från L'Anza.

Healing volume thickening shampoo and conditioner från L'Anza. Rengörande duo som ger stadga och textur till håret. Silikonfritt. Mer info och köp här (länk till Lyko).

2. Hårinpackning för tunt och fint hår

Head & hair heal masque från Maria Nila.Head & hair heal masque från Maria Nila.Head & hair heal masque från Maria Nila.
Head & hair heal masque från Maria Nila.

Head & hair heal masque från Maria Nila. Vårdande hårinpackning som stärker håret och stimulerar hårtillväxt. Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Stylingkräm för tunt och fint hår

Full thickening cream från Living Proof.Full thickening cream från Living Proof.Full thickening cream från Living Proof.
Full thickening cream från Living Proof.

Full thickening cream från Living Proof. Stylingkräm som du applicerar i handdukstorkat hår och sedan fönar upp volym med. Innehåller Living Proofs patenterade förtjockningsmolekyl som direkt får håret att kännas och se tjockare ut. Silikonfri, funkar på färgat hår. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

4. Volymgivande mousse för tunt och fint hår

Fiber mousse från Lernberger Stafsing.Fiber mousse från Lernberger Stafsing.Fiber mousse från Lernberger Stafsing.
Fiber mousse från Lernberger Stafsing.

Fiber mousse från Lernberger Stafsing. En mousse är den klassiska produkten för att få volym. Denna är dessutom UV-skyddande och vårdande för håret. Applicera i fuktigt hår och föna fram volym. Mer info och köp här (länk till Kicks).

5. Saltvattenspray för tunt hår

Organic texturizing salt water spray från Björn Axén.Organic texturizing salt water spray från Björn Axén.Organic texturizing salt water spray från Björn Axén.
Organic texturizing salt water spray från Björn Axén.

Organic texturizing salt water spray från Björn Axén. Om du inte vill använda värme på håret eller inte orkar föna det kan en saltvattenspray ge volym och struktur till din frisyr. Spraya i håret och krama fram lockar. Mer info och köp här (länk till Kicks).

6. Tuperingsborste för att få volym i tunt hår

Tuperingsborste från BaByliss.Tuperingsborste från BaByliss.Tuperingsborste från BaByliss.
Tuperingsborste från BaByliss.

Tuperingsborste från BaByliss. Med en tuperingsborste kan du på ett enkelt sätt få upp volymen i håret och ge intryck av tjockare hår. Detta är dessutom ett riktigt budgetkap! Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Så tar du hand om ditt hår efter 50 – frisören guidar

LÄS MER: Bäst i test av locktång – fixa snygga lockar med bästa verktyget 

LÄS MER: Torrschampo – bäst i test och alla knep för fräscht hår med volym