Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Här är knepen för att få Sarah Jessica Parkers drömmiga hårfärg.Här är knepen för att få Sarah Jessica Parkers drömmiga hårfärg.Här är knepen för att få Sarah Jessica Parkers drömmiga hårfärg.
Här är knepen för att få Sarah Jessica Parkers drömmiga hårfärg. Foto: RCF / MEGA / TT, Gregory Pace/Shutt

Fixa Sarah Jessica Parkers perfekta gråblonda hårfärg

Sarah Jessica Parkers hår har närapå en egen roll i And just like that Vi har tagit reda på hur hon får den perfekta grå-blonda färgmixen – och behåller den. 

Redan när de första bilderna från repetitionerna inför And just like that … dök upp på Insta, hyllade många fans Sarah Jessica Parker och skådiskollegan Cynthia Nixon för att de vågar visa sina rätta färger med naturligt grått hår. 

Medan Nixon valde helgrått har Sarah Jessica Parker i stället satsat på att blanda sina egna pärlgrå nyanser med sandblont. En oemotståndlig mix som uppnås genom proffsig hjälp av koloristen Gina Gilbert. För Vogue avslöjar hon hemligheterna bakom SJP:s drömmiga hårfärg:

Så får Sarah Jessica Parker den perfekta hårfärgen

Sarah Jessica Parkers ansikte får extra lyster med hjälp av blonda slingor.Sarah Jessica Parkers ansikte får extra lyster med hjälp av blonda slingor.Sarah Jessica Parkers ansikte får extra lyster med hjälp av blonda slingor.
Sarah Jessica Parkers ansikte får extra lyster med hjälp av blonda slingor. Foto: RCF / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

– När hon filmade ville hon att det grå skulle smälta ihop med det blonda, berättar Gina Gilbert, som lät grå slingor samsas med blonderade i Parkers långa man.

– Kontrasten mellan de grå, blonda och mörkare tonerna skapar väldigt fina dimensioner, säger hon till Vogue.

Kontrasten mellan grått, blont och mörkt skapar fina dimensioner

Och hon är inte den enda i branschen som fått uppdraget att bevara eller lyfta fram naturliga färger. Det senaste året har många frisörer mötts av kunder som vill ha hjälp med att gå över till naturligt grått. Rörelsen #greyhairdontcare har svept fram genom sociala medier, och pandemikarantän har gett den grå trenden en rejäl skjuts framåt.

LÄS MER: #Greyhairdontcare – nu ryter kvinnor världen runt ifrån mot ålderismen 

Behåll färgen med rätt hårvård

Gina Gilbert har jobbat med SJP:s hår i 15 år och berättar att stjärnan föredrar en enkel behandling i ett enda steg, där koloristen främst jobbar med benan och hårfästet. Sedan är det balayage-teknik som skapar kontraster och djup i det världsberömda hårsvallet. Resultatet blir en naturligt solblekt look.

Sarah Jessica Parker har hittat den perfekta mixen av toner i sitt hår.Sarah Jessica Parker har hittat den perfekta mixen av toner i sitt hår.Sarah Jessica Parker har hittat den perfekta mixen av toner i sitt hår.
Sarah Jessica Parker har hittat den perfekta mixen av toner i sitt hår. Foto: Gregory Pace/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

– Jag målar topparna med en högre peroxidhalt, så att det går från mörkare vid rötterna till ljusare i topparna, förklarar Gilbert för Vogue, och berättar också att hon skapar extra ljusa slingor kring Parkers ansikte, för att boosta hennes hy och ögon.

– Det är en teknik som verkligen lyser upp ansiktet och lyfter fram ögonen. 

För att behålla den fantastiska effekten av färgningen rekommenderar stjärnkoloristen bland annat glossbehandling och sulfatfritt shampo.

LÄS MER: Sarah Jessica Parker ryter ifrån mot ålderismen: ”Vad ska jag göra? Sluta åldras? Försvinna?”

LÄS MER: Snyggaste frisyrerna för grått hår – i alla längder 

LÄS MER: Snygg i silver – knepen och frisyrerna som får dig att älska ditt gråa hår