Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläta på tre sätt: Så gör du!

En fläta är en snabb och snygg räddare i nöden och dessutom helt rätt i höst. Damernas.se lär dig göra tre av säsongens finaste flätor - helt på egen hand.

Fiskbensfläta

En trendigare variant av den klassiska flätan.1. Applicera en stylingprodukt som ger strävhet och stadga. Dela sedan upp håret i en mittbena.2. Dela håret i två delar. Ta lite hår från varje del och korsa slingorna över varandra. När du gjort det tar du två nya slingor och lägger dem över varandra på samma sätt. Du ska hela tiden arbeta med två slingor och korsa dem över varandra.3. Fortsätt korsa hårslingor till dess att hela håret är flätat. Försegla med ett litet hårband. Vill du kan du dämpa småfrissiga hårstrån genom att stryka lite hårolja över flätan.

Flätad knut

Elegant frisyr som passar lika bra på fest som till vardags.1. Applicera en stylingprodukt som ger strävhet och stadga. Samla sedan håret i en låg hästsvans. Fäst med en liten hårsnodd.2. Fläta hästsvansen i en vanlig fläta och fäst den med en genomskinlig hårsnodd.3. Snurra flätan runt hästsvansens fäste och fäst med långa knutnålar allt eftersom du formar knuten. Avsluta med en rejäl dos spray med hård stadga.

Inbakad fläta

Att baka in en fläta i håret är lättare än du tror. 1. Arbeta in en stylingprodukt som ger strävhet och stadga. Dela sedan håret där du vill att din inbakad fläta ska ligga. Fäst gärna resten av håret i en tillfällig lös tofts, så blir det lättare att hålla kolla på alla hårstrån.2. Dela håret i tre delar, precis som om du skulle göra en vanlig fläta. Börja fläta som vanligt, men ta in lite nytt hår i varje hårslinga innan du korsar håret. Vill du istället baka ut flätan korsar du hårslingorna underifrån istället för att lägga hårslingorna över varandra.3. Fäst din färdiga fläta i håret med hjälp av hårnålar. Spraya vid behov.