Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förnya din frisyr – utan att klippa dig

Känns ditt hår som en gammal och trött historia men du har inte lust eller möjlighet att låta frisören kapa lockarna? Damernas.se tipsar dig till fem smarta knep som förnyar din frisyr på nolltid utan en klippning.

Pumpa upp volymen

Att applicera en volymgivande produkt kan göra underverk för ett hår som känns platt och tråkigt. Tvätta håret med volymgivande schampo och balsam och applicera sedan en stylingprodukt som hjälper rötterna att lyfta sig från hårbottnen, till exempel en så kallad root lifter. En del volymgivande stylingprodukter behöver värmen från en hårfön för att fungera – läs noga på förpackningen så slipper du, förhoppningsvis, bli besviken över utebliven effekt.

Välj bort knuten

Att snabbt slänga upp håret i en slarvig knut är både enkelt och, om du lägger ner lite jobb på den, elegant. Börjar du dock bli trött på den eviga knuten finns det många andra uppsättningar att alternera med, till exempel en klassisk svinrygg eller mer bohemisk fiskbensfläta. Mer inspiration och steg-för-steg-guide till en fin fläta hittar du här.

Accessoarer

En färgglad accessoar i håret ger din frisyr nytt liv på nolltid. Dolce & Gabbana rockade riktiga drottningkronor på höstens visningar, kanske något att inspireras av? Ett klassiskt diadem eller färgglad hårsnodd räcker också långt. Eller varför inte sätta i en löslugg? Finns för en billig på peng på till exempel Glitter.

Lek med texturen

Du glömmer väl inte bort att du, förutom att prova på olika frisyrer, även kan experimentera loss med ditt hårs textur? Testa en saltvattenspray för en sträv, vågig känsla eller varför inte ett glossigt vax som ger håret en blöt look?

Byt sida

Att alternera din hårbena låter kanske simpelt men kan göra underverk på två röda. Använd en bra pinnkam och borsta loss!

Vill du ha mer inspiration så hittar du det i Skönhetskollen!

Artikeln publicerades ursprungligen i september 2013