Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snyggaste frisyrerna 2016 – hitta en look som passar just dig

De trendigaste frisyrerna 2016 bjuder på stor variation. Långt eller kort hår, tjockt eller tunt, lugg eller inte – i år finns alla möjligheter att hitta en trendig och snygg look som passar just dig. Bäst av allt är kanske att den naturliga och personliga looken toppar trendbarometern 2016 – perfekt för oss som vill fixa stylingen på enklast möjliga vis!

Med hjälp av vår hårbloggare Elin Johansson har vi sammanställt de största hårtrenderna 2016:

Ashley Benson och Ciara.

Frisyr 2016: Naturligt och personligt (perfekt för långt hår)

I år framhäver vi det lite mer naturliga och personliga håret jämfört med 2015. Mycket handlar om att låta den naturliga texturen i håret att komma fram. Har du långt hår är det allra trendigast med frisyrer som känns friska, starka och är naturligt vågiga.

Emmy Rossum och Jillian Rose Reed.

Frisyr 2016: Våffeltången gör come back (extra bra för tunt hår)

Gör som modellerna som gick Alexander McQueen-visningen inför 2016 och plocka fram din gamla krustång. 2016 är det våfflade håret tillbaka! Frisyren är perfekt för dig som har lite tunnare hår och vill få fram mer volym.

Lily Collins och prinsessan Sofia.

Frisyr 2016: LOB & BOB – trenden med page forsätter

Trenden med bob (en kortare page) och lob (en lite längre page) växte sig glödhet 2015 och hypen är kvar även i år. Frisyren ska gärna vara lite 70-talsinspirerad med en rund, naturlig och lite sexig form.

LÄS OCKSÅ: LOB vs BOB – allt du behöver veta

Ruby Rose och Beyoncé Knowles.

Frisyr 2016: Kort hår à la Pixie

2016 är det korta håret tillbaka med full kraft. Ruby Rose i Orange is the new black gör oss gröna av snyggavund. Känns det stora klippet skrämmande kan du mjukstarta med en kortkort mikrolugg, även kallat baby bangs.

LÄS OCKSÅ: Bästa guiden till baby bangs

Gigi Hadid och Dakota Johnson.

Frisyr 2016: Luggen är tillbaka

Men det är inte bara baby bangs som gäller 2016, alla sorters luggar är trendigt i år. Precis som för frisyrerna i stort är många av luggarna naturligt vågiga. Luggen 2016 fungerar både till långa och korta frisyrer och till rakt och lockigt hår.

LÄS OCKSÅ: Så vet du om du passar i lugg

Hårfärger 2016 – här är trendigaste färgerna just nu:

Katy Perry och Rihanna.

Hårfärger 2016: Ronze

En av hårfärgstrenderna 2016 är att matcha hårfärgen med hudtonen. Ett exempel på detta är ronze som innebär att man färgar ett mörkt hår i bronziga toner som koppar, guld och brunrött. Var inte rädd för att satsa på pigment i år!

LÄS OCKSÅ: Ronze – allt du behöver veta

Khloé Kardashian och Elizabeth Olsen.

Hårfärger 2016: Buttery blonde

För blondiner ersätts de grå toner som var heta 2015 i år av krämigt guldiga toner. Trenden kallas buttery blonde och innebär att man istället för att gå åt det kalla hållet eftersträvar en varmare blond ton som man färgar in en hint av guld i.

LÄS OCKSÅ: Buttery blonde – här är all info du behöver

Olivia Wilde och Jessica Alba.

Hårfärger 2016: Ombre & bronde

Ombre innebär att håret är mörkare vid rötterna och ljusare vid topparna, och frisyren har varit trendigt ett bra tag nu. Och så fortsätter det även 2016. Framförallt den brunare mocca-ombren som kallas bronde är på frammarsch i år.

LÄS OCKSÅ: Ombré, sombre, brombre – vad är skillnaden?

Rosie Huntington-Whiteley och Lauren Conrad.

Hårfärger 2016: Ecaille blend & sombre (extra bra för tunt hår)

Ecaille blend är en variant av sombre (som står för soft ombre) som är en ännu mer naturlig och subtil färgning mellan ljust och mörkt. Färgningen passar både mörka och ljusa hår och för att få till en perfekt ecaille blend används toner som skuggas ihop. Denna trend passar extra bra om du har lite finare och tunnare hår då den ger en känsla av mer volym.

LÄS OCKSÅ: Ecaille blend – här hittar du guiden till trenden

Sarah Jessica Parker och Gisele Bündchen.

Hårfärger 2016: Strobing

Strobing är en sminkteknik (sprungen ur contouring) som används för att framhäva delar av ansiktet. 2016 når strobingtrenden även våra hår. Hair strobing är en variant av ombre och handlar om att ljusa upp delar i håret för att anpassa det till hudton, ansiktsform och hårfärg.

Vill du få mer härlig beautyinspiration? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!