Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frisyrer 2017 – här är hårtrenderna som gäller i höst

Visst är det så att suget efter att testa en ny frisyr, hårfärg eller look alltid blir som störst på hösten? Vi har pratat med Annie Ankervik, frisör och hårstylist, om vilka frisyrer, hårfärger och trender som gäller just nu – oavsett om du har långt hår, mellanlångt hår eller kort hår.

Vilka stora hårtrender är det som gäller för hösten 2017?

– Just nu ska håret vara stylat men får absolut inte se stylat ut. På hösten efterfrågar vi generellt mörkare toner i håret, men också mer varmare färger än på våren.

LÄS MER: Få drömhåret – guide till bästa produkterna (och hur du använder dem!)

3 hårtrender hösten 2017 – långt hår, mellanlångt hår och kort hår:

1. Pagefrisyrer, bob och uppklippt

– Alla pager och bobs fortsätter vara lika aktuella frisyrer som tidigare i år och man ser dem i flera olika längder. Synonymt är att de alla har ganska hela längder, men jag märker att fler börjar bli sugna på uppklippningar och textur i håret. Formen på håret får gärna vara lite trekantig- alltså med mer volym i längderna än på toppen.

2. Låg knut

– Ett givet tips denna höst som är super både till vardags och fest är den låga knuten.

 

Tips! För en sleek glansig knut utan friss: Kamma i en generös mängd av volymgivande mousse, twista upp och fäst med hårnålar – tada! När mousset torkat ser det ut som värsta proffsjobbet utan att ett hårstrå ligger fel.

 

3. Glansig beachlook

– Jag gillar att en variant av ”beachhåret” får fortsätta in på hösten - men i kontrast till vårens och sommarens beachhår som är mattare och tuffsigare i sin textur vill vi nu ha hår med liknande textur men där håret istället får kännas glansigare. Glansigt hår med separation är vad vi vill ha!

Vilka hårfärger kommer vi att se hösten 2017?

– I höst ska vi använda oss av vad sommaren har gett oss. Sommarhåret är egentligen perfekt att använda som bas vid höstens färger. Lowlights i ett sommarblekt hår ger oss en multifärg som annars är svår att åstadkomma med endast kosmetiska färger. Det är också perfekt att använda sig av den naturliga uppljusningen för att kanske prova någon ny ton i håret.

– Man ser fortfarande mycket naturliga toner i håret men de gångna säsongernas ombre dämpas nu ner så att topparna endast är ett par nyanser ljusare än botten. Vi är all in på friska och glansiga färger!

Vem tar kunderna med en bild på när de ska klippa sig i höst?

– Jag tycker vi ska inspireras av skådespelerskan/modellen Cara Delevingne som i våras kapade håret för en filmroll. Alla får vi inte samma spark i baken, men många är nog dom som tänkt tanken på kort hår och jag tycker verkligen Cara visar att kort hår kan vara mångsidigt på samma sätt som ett långt.

Finns det någon produkt eller metod som är extra het just nu?

– En snackis på modeveckan vara absolut Dysons fön, har ännu inte hunnit testa den så får återkomma med recension! En annan produkt som jag tror mycket på och som kanske kan vara en grym ersättare till balsammetoden, som många kört på, är Davines nya superprodukt Love/curl cleansing cream. Ett rengörande balsam som tämjer frisset!