Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så fixar du Valentinos flätade håruppsättning på egen hand

Romantisk och trendig på samma gång – Valentinos fina håruppsättning är helt rätt till sommarens alla kalas. Damernas.se visar dig hur du gör uppsättningen på egen hand. 

1. Alla slags flätfrisyrer fäster och sitter bättre i hår som inte är helt nytvättat. Har du precis hoppat ur duschen, ha i lite mousse eller någon annan stylingprodukt som ger hårstråna stadga och gör dem porösa och mer volumniösa. En föncrème med volymgivande egenskaper är ett hett tips. 

2. Dela in håret i flera olika sektioner, ju tjockare hår du har desto fler sektioner behöver du. Håll ordning på de olika sektionerna med hjälp av hårklämmor, det underlättar det strukturella arbete som frisyren kräver.

3. Snyggast resultat får du om du flätar hjässhåret i en tjock, gärna inbakad, fläta. Det ger frisyren en fin form redan från början. Tupera därför hjässhåret lätt och fläta sedan den inbakade flätan antingen åt höger eller vänster, ner mot öronen. När du är klar, fäst flätan bak i nacken,

4. Tupera varje hårsektion och fläta dem i vanliga eller inbakade flätor. Fäst sedan flätorna i din grundfläta, den inbakade flätan med hjälp av långa hårnålar. Fäst gärna varje fläta med en genomskinlig snodd, så blir de lättare att dölja i håret. Göm varje flätavslut noga.

5. Att komma åt i nacken kan vara lite knepigt. Be om hjälp eller se till att du har två speglar till hands så att du har bra översyn över nackhåret. 

6. Känner du dig färdigflätad? Se till att frisyren har den form som du vill ha och kontrollera noga att du inte kan se några flätavslutningar. Använd så många hårnålar du behöver och fixera sedan hela frisyren med hjälp av en spray med hård stadga.