Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så löser du en dålig hårdag

Känns håret som platt och tråkigt monster på morgonen men du har varken ork eller tid att hoppa in i duschen? Lugn, det finns snabba knep att tillgå som gör att håret känns fräscht igen utan schampo. 

Damernas.se visar vägen i 5 enkla steg. Spana in!1. Accessoera meraEn sjal, hårband eller någon annan fin håraccessoar både döljer det smutsiga håret och drar uppmärksamheten ifrån det. Styla loss, bara din egen fantasti sätter gränserna. Lätt som en plätt!

2. Slicka bakåtSlimmade, bakåtkammade frisyrer är helt rätt i sommar. Investera i ett bra vax och dela upp håret i en snedbena. Kamma håret bakåt, bort från ansiktet, och fäst i nacken. Matcha med en knallig mun, så anar ingen att ditt fashionabla jag egentligen döljer en risig hårdag.

3. Sudda med torrschampoHar du inte prövat på den geniala uppfinningen torrschampo är det verkligen dags att börja nu. Inte nog med att det suddar bort det feta, det tillför också extra volym på nolltid. Torrschampo finns i både pulver- och sprayform och ska bara appliceras i feta hårrötter. Dosera och gnugga in produkten, som ofta är vitfärgad, ordentligt i håret.

4. Tvätta valda delarOm du har lugg, tvätta bara den och styla som vanligt. Den snabba tvätten kommer att få hela ditt hår att se renare och fräschare ut. Resten av ditt hår samlar du snabbt och enkelt i låg en svans eller knut.

5. Inse faktumOm ingenting fungerar, inse att slaget är förlorat och dölj eländet genom att trycka en hatt på huvudet. I sommar är stråhattar trendiga, så att ha en sådan nödlösning nära till hands är inte så dumt. Dessutom skyddar den håret från solens brännande strålar.

AV: Therese Hallberg
Skönhetsredaktör, Damernas värld.