Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så maximerar du din hårinpackning

En hårinpackning i veckan gör ditt hår mjukt och skinande, men använder du den på rätt sätt? Damernas.se listar 4 snabba knep som får din hårinpackning att prestera ännu bättre.

1. Välj rätt hårinpackning

En hårinpackning kan innehålla en mängd olika ingredienser, som aloe vera, jojobaolja, protein eller kamomill som alla fungerar olika i ditt hår. Precis som med schampo och balsam är det alltså viktigt att också välja en hårinpackning som passar just ditt hår. Har du färgat hår, satsa på en variant som är anpassad för just detta och som inte bleker bort din färg i förtid. Torrt hår behöver hårinpackningar som ger extra fukt och näring, medan skadat hår mår bättre med hårinpackningar som innehåller protein.

2. Handdukstorka innan du applicerar hårinpackningen

Tvätta håret med ditt vanliga schampo och handdukstorka det sedan ordentligt. Rufsa inte bort vätan, utan kläm hellre bort det extra vattnet med hjälp av handduken. Applicera sedan hårinpackningen i hårlängderna, men undvik hårbottnen. Var extra noga med dina hårtoppar, de är oftast mest torra och därför i högst behov av återfuktning.

3. Kapsla in håret och inpackningen med värme

För att ge din hårinpackning en extra boost, applicera den enligt anvisningarna under punkt 2 och linda sedan in ditt hår i en varm frottéhandduk. Värmen och isoleringen kommer att få ingredienserna i din hårinpackning att fungera ännu bättre.

4. Fuska inte med hårinpackningens tid

Att bara applicera hårinpackningen, vänta någon minut och hoppas på det bästa kan fungera, men vill du att din hårinpackning verkligen ska få komma till sin rätt - läs instruktionerna på förpackningen. En del inpackningar behöver bara verka i 2-3 minuter, andra ger bäst resultat efter 15 minuter. Följ instruktionerna så blir resultatet ännu bättre. När hårinpackningen fått verka färdigt, skölj ur håret med ljummet vatten och styla det sedan som vanligt.

AV: Therese Hallberg, Skönhetsredaktör på Damernas värld. Vill du ha fler tips från Therese, besök hennes blogg.

Artikeln publicerades ursprungligen i maj 2011.