Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Snygga håraccessoarer att piffa upp sommaren 2022 med!Snygga håraccessoarer att piffa upp sommaren 2022 med!Snygga håraccessoarer att piffa upp sommaren 2022 med!
Snygga håraccessoarer att piffa upp sommaren 2022 med! Foto: Claudio Lavenia / Getty Images Europe

Trendiga håraccessoarer som snabbt piffar upp frisyren

Låt snygga hårspännen, hårrosetter och hårsmycken smycka håret 2022. Håraccessoarer är fortsatt hetare än någonsin - och det finns något för alla. Dessutom är ett snyggt hårsmycke det perfekta sättet att rädda en dålig hårdag! 

Modeveckorna visade att håraccessoarer som scarfar, hårspännen och klämmor i starka färger fortsätter att trenda 2022. När det kommer till accessoarerna finns det egentligen bara en stilregel: Extra allt! Kombinera flera hårspännen eller välj en scarfs med mönster för stilpoäng. Men du kan också hålla det enkelt men elegant och satsa på en mer stilig håraccessoar eller klassisk scarfs. Här nedan har vi samlat 12 snygga favoriter som piffar upp vilken outfit som helst!

– Jag tycker att håret är den ultimata accessoaren, för med håret kan man göra så mycket. Att addera accessoarer i form av hårspännen, klämmor, scarfs och blommor ger ju en magisk krydda, säger Johan Hellström, frisör och ledare för hårvårdsmärket Björn Axén. 

Håraccessoarer på modeveckorna i New York.Håraccessoarer på modeveckorna i New York.Håraccessoarer på modeveckorna i New York.
Håraccessoarer på modeveckorna i New York.
”Våga krydda till håret med accessoarer, även de otippade!”

– Beroende på vilket humör man är på eller vad man har på sig så kan man plocka upp detaljer och matcha det med sitt hår. Det känns ju så rätt i tiden och jag ser gärna att man blandar in lite humor också. Vi lever i en tid som varit ganska tung och jobbig så att plocka in färger i håret och göra roliga knytningar med scarfs i håret är både magiskt fint och väl behövligt. Så mitt tips är att våga krydda till håret med accessoarer, även de otippade, fortsätter Johan Hellström. 

1. Mönstrade scarfar

Mönstrade scarfar som håraccessoar på ​Anna Sui och Versaces modevisningar för SS22.Mönstrade scarfar som håraccessoar på ​Anna Sui och Versaces modevisningar för SS22.Mönstrade scarfar som håraccessoar på ​Anna Sui och Versaces modevisningar för SS22.
Mönstrade scarfar som håraccessoar på ​Anna Sui och Versaces modevisningar för SS22. Foto: Catwalkpix.com

Modet för sommarren 2022 bjuder på scarfar i starka mönster och färger stylade på oändliga sätt, inklusive som håraccessoar. 

2. Hårspännen i färg

https://www.instagram.com/p/CTqYLrZMApq/?utm_source=ig_embed&ig_rid=91105dcf-e535-41c1-8df6-36d3e4477ebc?hidecaption=true

Uppsättningen får en färgglad makeover i vår. Modellerna på Alice & Olivia bar hårspännen i monokroma färger som matchade deras outfits och fick de stökiga frisyrerna att kännas mer uppstyrda. 

3. Hårspänne med strass – bling!

https://www.instagram.com/p/CTxIIgMljhW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d4960440-0af7-4768-871f-70cd9edc9018?hidecaption=true

Än har vi inte fått nog av strass! Modellerna som visade upp Tom Fords vårkollektion bar djupa sidobenor som dekorerades av vackra hårspännen med strass. Vi älskar hur en snygg klämma sveper bort håret från ansiktet och samtidigt skapar en look med lite extra skimmer. 

4. Hårrosetten gör comeback 

Rosetter i håret hos Markarian och Giambattista Valli.Rosetter i håret hos Markarian och Giambattista Valli.Rosetter i håret hos Markarian och Giambattista Valli.
Rosetter i håret hos Markarian och Giambattista Valli. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Hårrosetten har ett långt och berömt förflutet, och under 2022 får den en romantisk återkomst. Redan på 60-talet gjorde franska modeikoner som Birgitte Bardot hårrosetten till en skönhetstrend. Vi såg den sedan igen under 80-talet när kända ansikten som Madonna tog tillbaka accessoaren i mode. Senast dök den upp på 90-talet när franska modehuset Chanel gjorde rosetten till deras signaturaccessoar. Den har varit borta ett tag, men nu är rosetten äntligen tillbaka! 

5. Smyckade diadem

Smyckade diadem hos Chanel.Smyckade diadem hos Chanel.Smyckade diadem hos Chanel.
Smyckade diadem hos Chanel. Foto: Catwalkpix.com

Från kungligheter till Blair Waldorf, diadem strösslade med strass och pärlor har fått ett uppsving och blivit trendigt igen. Diademet är ett perfekt knep att ta till för att rädda en dålig hårdag. 

6. Färgglada hårklämmor med 90-tals vibbar

https://www.instagram.com/p/COm3k1SDTR_/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d157446b-d668-49ba-a07f-dec739c1eb7a?hidecaption=true

Hårklämmor har fått en ordentlig comeback efter sina glansdagar på 90-talet. Men dem har fått en ny twist, sommarens trendiga klämmor är i färg, mönster och skimmer. Accessoaren är inte bara trendig, den är också världens bästa life-hack när du har en dålig hårdag eller snabbt vill få en cool frisyr!

LÄS MER: Hetaste hårtrenderna våren och sommaren 2022 – frisyrerna, hårfärgerna och stylingen! 

LÄS MER: Få drömhåret – guide till bästa produkterna (och så använder du dem!) 

LÄS MER: Skönhetsredaktören listar årets bästa produkter – här är vinnarna av Beauty Heroes 2022!