Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hårtrender – frisyrtrender i vår.Hårtrender – frisyrtrender i vår.Hårtrender – frisyrtrender i vår.
Hårtrender – frisyrtrender i vår. Foto: Jason Lloyd-Evans

Guide: vårens 7 hetaste hårtrender – och så får du till dem

Individualitet där hårets egenheter tagits till vara, en lagom dos tillbakablickar och styling med miljöfokus är några av säsongens nyckelord. Det översätts till nyvaket halvrufs, lösa knutar och lättskötta klipp. Vi presenterar sju trender som sammanfattar vårhåret 2020.

Är du sugen på inspiration till ett nytt hårklipp eller kanske bara en fräsch frisyr som piggar upp vardagen? 2020 års hårtrender är här till din undsättning! Skrolla ned för inspiration och tips på produkterna som fixar de trendiga frisyrerna.

Hårtrend 1: Power page

Den korta pagen är en av 2020 års hetaste frisyr-trender.Den korta pagen är en av 2020 års hetaste frisyr-trender.Den korta pagen är en av 2020 års hetaste frisyr-trender.
Den korta pagen är en av 2020 års hetaste frisyr-trender. Foto: Jason Lloyd-Evans/TT/Fransesco Gili

Kaia Gerber och Bella Hadid var bara två av de högprofilerade kvinnorna som valde att kapa sina supermodellsvall till förmån för betydligt kortare frisyrer under 2019, vilket naturligtvis även satte sin prägel på säsongens visningar. Vi känner att den avslappnade stylingen och den käkbens-smickrande längden, där håret svävar några centimeter ovanför axlarna, gör den korta pagen värd att överväga både en och två gånger just nu. 

Så fixar du frisyren:

Stylingprodukterna för kort page-frisyr.Stylingprodukterna för kort page-frisyr.Stylingprodukterna för kort page-frisyr.
Stylingprodukterna för kort page-frisyr.

1. Utslätande crème för lätt, naturlig styling, Got 2 be Oh my nude smoothing cream, Schwarzkopf. Mer ino – köp här (länk till Lyko). 

2. Oljefri volymgivande stylingcrème, Oil free voluminizer, Kevin Murphy. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

3. Torrt, fixerande vax för separerade toppar, Gabbro fixating wax, Maria Nila. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

4. Rundborste av svinborst som formar håret vid föning, Rundborste small 33 mm, Glanz. Mer info köp här (läk till Lyko). 

LÄS MER: Trendiga håraccessoarer som gör dig festfin snabbt 

Hårtrend 2: Flätan i fokus

Flätan är ständigt återkommande, men sällan lika hajpad som i år. På catwalken såg vi allt från de lösa och slarviga till konstnärliga former som slingrade sig över modellernas hjässor. Mest iögonfallande var det ändå hos Andrew Gn där cornrows och klassiska, slimmade flätor smyckats med pärlor. Pilligt? Troligen, men resultatet är väl värt jobbet. Ta den enkla vägen och tryck in färdigdekorerade hårnålar direkt i flätan, eller för en tunn fiskelina genom hålet på en vanlig pärla och sy fast i flätan med hjälp av en nål. 

Flätan kvalar in bland årets stora hårtrender.Flätan kvalar in bland årets stora hårtrender.Flätan kvalar in bland årets stora hårtrender.
Flätan kvalar in bland årets stora hårtrender. Foto: Jason Lloyd-Evans

Så fixar du frisyren:

Verktygen som skapar en perfekt fläta.Verktygen som skapar en perfekt fläta.Verktygen som skapar en perfekt fläta.
Verktygen som skapar en perfekt fläta.

1. Uppsättningsnål med plastpärla, Glitter. Mer info – köp här (länk till Glitter). 

2. Utslätande och separerande kam för definierad bena, Tail comb, Lyko. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

3. Återfuktande serum för torra längder, Urban moisture hydronourishing double serum for dry hair, Shu Uemura. Mer info – köp här (länk till Bautycos). 

4. Serum som lugnar och vårdar irriterad hårbotten, Scalp treatment dry & itchy scalp, Antonio Axu. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

LÄS MER: Sju enkla och snabba frisyrer som räddar vinterns alla dåliga hårdagar 

Hårtrend 3: Retrohår

1940-talet är tillbaka och retrohåret är supertrendigt.1940-talet är tillbaka och retrohåret är supertrendigt.1940-talet är tillbaka och retrohåret är supertrendigt.
1940-talet är tillbaka och retrohåret är supertrendigt. Foto: Jason Lloyd-Evans/Fransesco Gili

Så kallade finger waves (fingervågor) är långt bortom vardagsstyling för de flesta av oss, men en trend att anamma när det vankas fest. Gör vågorna högblanka, glossiga och stora för att skapa en uppdaterad känsla för våren. Har du långt hår siktar du på att styla enbart fronten och låta resten av håret hänga fritt, gärna med adderad torr textur för att bryta av. Hos Chloé gjorde hårstylisten Guido Palau en 40-talsinspirerad uppsättning, ett årtionde som enligt Guido bjöd på frisyrer som både var glamourösa och pojkflickiga.

Så fixar du frisyren:

Bästa redskapen för festlig retrofrisyr.Bästa redskapen för festlig retrofrisyr.Bästa redskapen för festlig retrofrisyr.
Bästa redskapen för festlig retrofrisyr.

1. Pomada med medium stadga, Vinyl pomade, Fudge. Mer info – köp här (länk till Lookfantastic). 

2. Gel med extrem stadga, Stay strong creative glue, HH Simonsen. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

3. Hårnålar, Glitter. Mer info – köp här (länk till Glitter). 

Hårtrend 4: Ostylad styling

Benor som inte rättats till och bångstyriga virvlar i all sin prakt – sjusovarens tid är nu! För vad som tidigare säsonger handlat om surfig textur eller french girl hair är våren 2020 minimalistisk styling, på riktigt. Satsa på att vårda håret från grunden med väl utvalda produkter och toppa eventuellt med en gnutta avslutande stylingprodukt i crème- eller sprayform innan du låter håret självtorka.

Foto: Fransesco Gili

Så fixar du frisyren:

Stylat fast ändå inte – den ”ostylade” looken är en av årets största hårtrender.Stylat fast ändå inte – den ”ostylade” looken är en av årets största hårtrender.Stylat fast ändå inte – den ”ostylade” looken är en av årets största hårtrender.
Stylat fast ändå inte – den ”ostylade” looken är en av årets största hårtrender.

1. Lätt volymgivande, stärkande mist, Mediterranean sea mist, Reverie. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

2. Djuprengörande skrubb som avlägsnar föroreningar, Scrub énergisant, Kérastase. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

3. Schampo som stärker och stimulerar hårbotten för ett friskt hår, Thickening shampoo, Revitalash. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

4. Fuktgivande stylingcrème med lätt stadga, Editor’s choice, Noir. Mer info – köp här(länk till Åhléns). 

Hårtrend 5: Fuktig finish

Dags att plocka fram hårvaxet för att anamma heta frisyrtrenden.Dags att plocka fram hårvaxet för att anamma heta frisyrtrenden.Dags att plocka fram hårvaxet för att anamma heta frisyrtrenden.
Dags att plocka fram hårvaxet för att anamma heta frisyrtrenden. Foto: Jason Lloyd-Evans

Är gelen det nya torrschampot? Till synes fuktiga längder syntes på ett flertal visningar, från kraftigt bakåtslickade till Hugo Boss lightversioner där håret bara såg lätt vattenkammat ut. Hårstylisten bakom bland annat Off White, Jawara Wauchope, beskrev just gelen som en av säsongens nyckelprodukter, där du lätt kan leka med och förvandla ”dagen efter”-hår genom att forma en liten passage av fronten med hjälp av en kam och gel för att skapa en ny look.

Så fixar du looken:

Wet-look:en är tillbaka!Wet-look:en är tillbaka!Wet-look:en är tillbaka!
Wet-look:en är tillbaka!

1. Hårborste speciellt lämpad för blött hår, Large wet detangler, Tangle Teezer. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

2. Spray som ger en glansig, elastisk finish och stadga, City swept finish, Bumble and Bumble. Mer info – köp här (länk till Parfym.se). 

3. Koncentrerad transparent gel med wet look-effekt, Blend gel, Keune. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

4.  Pomada med hög glansfaktor, N°550 Pomade, Ref. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER: Så motverkar du statiskt hår – produkter och enkla tips som hjälper

Hårtrend 6: Lösa halvknutar

Precis när vi trodde att halvknutens tid var förbi seglade Fendis – och inte minst Anna Suis – modeller förbi på catwalken med virade, löst snurrade knutar, så perfekt stökiga i sin komposition att vi genast var beredda att ändra oss. Hemligheten ligger i genomförandet (eller i bristen på det), den lite flygiga luggen och den mjuka känslan. Hos Anna Sui skapades luftigheten genom att gå igenom håret med mjuk, texturgivande och volymgivande spray och låta håret självtorka innan sidohåret slutligen lätt snurrades upp mot mitten.

Lösa halvknuten är helrätt frisyr våren 2020.Lösa halvknuten är helrätt frisyr våren 2020.Lösa halvknuten är helrätt frisyr våren 2020.
Lösa halvknuten är helrätt frisyr våren 2020. Foto: Jason Lloyd-Evans

Så fixar du stilen:

Halvlös hårknut – lätt som en plätt!Halvlös hårknut – lätt som en plätt!Halvlös hårknut – lätt som en plätt!
Halvlös hårknut – lätt som en plätt!

1. Mjuk, texturgivande spray, Sail soft wave spray, R+Co. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

2. Hårsnodd av mullbärssilke, Silk Bow, Amelie Soie. Läs mer och köp här (länk till Amelie Soie).  

3. Värmeverktyg som skapar fina lockar, Automatic curler, Babyliss. Mer info – köp här (länk till Media Markt). 

Hårtrend: High school-hår

Fendis dubbla, höga knutar skrek 90-tal (smala ögonbryn nästa?), men det mest kära återseendet stod den nonchalant sidsvepta och obrytt coola luggen för. Efter år av mittbenor och gardinluggar är vi redo för något nytt, och få frisyrer är så universellt klädsam och samtidigt relativt lättfångad som high school-håret. Hos Balmain fönades hela håret åt sidan medan det med fingrarna lyftes från botten för att skapa extra volym innan det fixerades med hårspray, men även klassiskt torrschampo eller volympuder kan bli din bästis i det här läget. 

Är du redo för 90-talets återkomst?Är du redo för 90-talets återkomst?Är du redo för 90-talets återkomst?
Är du redo för 90-talets återkomst? Foto: Jason Lloyd-Evans/Fransesco Gili

Så fixar du frisyren:

Snygga och smart stylingprodukter.Snygga och smart stylingprodukter.Snygga och smart stylingprodukter.
Snygga och smart stylingprodukter.

1. Volymgivande pulver, Vandal volume powder spray, Amika. Mer info – köp här (länk till Nordicfeel). 

2. Volymgivande mousse, Caviar anti-aging thick & full volume mousse, Alterna. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

3. Hårfön, Supersonic i Fuchsia och munstycke Wide tooth comb, som formar och skapar volym, båda Dyson. Mer info – köp här (länk till Lyko). 

4. Volymfrämjande och återfuktande schampo, Weightless volumizing shampoo, Philip B. Mer info – köp här (länk till Lookfantastic).  

LÄS MER: Steg för steg: Så gör du trendiga, stora lockar – som håller hela festen