Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

1 AV 2
Berättar att hon äntligen känner sig fri
2 AV 2
Foto: JEN LOWERY / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Anistons 90-talshår är tillbaka – och tar över internet

Jennifer Anistons hår är legendariskt, och de senaste dagarna har det tagit över internet. Hennes spikraka, midjelånga svall tar oss raka spåret tillbaka till 90-talet. Här samlar vi Aniston-frisyrerna vi älskar, och produkterna bakom den magiska manen.

När Jennifer Aniston, 53, frontade magasinet Allures omslag i nästan ingenting mer än sitt långa hår var det många som hade, vitt skilda, åsikter om vilka signaler det sände. Men om en sak var alla överens – Anistons hår är, som vanligt, fantastiskt. Plus en nostalgisk blinkning till 90-talets långa, plattade hårmanar med maffiga extensions.

Och internet älskar det.

https://www.instagram.com/p/CkvfMfiL2tE/

När stjärnan la ut bilder och klipp från omslags-plåtningen kommenterade till exempel  skådespelarkollegan Gwyneth Paltrow: ”Um, är vi tillbaka i 90-talet idag?” Medan andra påpekade likheterna med Anistons karaktär Rachel Greens frisyr i säsong sex av tv-serien Vänner.

Under plåtningen fick de lyxiga längderna luft under vingarna av en fläkt, som lyfte looken ytterligare en nivå.

https://www.instagram.com/p/Ckv1BA-gZrI/

Hollywoods hetaste hår?

Vid 53 har Jennifer Aniston fortfarande ett av Hollywoods hetaste hårsvall och hennes frisyrer och hårvård är en ständig snackis. Hennes frisörer intervjuas om knep och tips för att få samma lyxiga hårkvalitet som Jennifer, och 2021 startade hon sitt eget hårvårdsmärke Lolavie. 

Ända sedan den ikoniska ”Rachelfrisyren” gjorde entré i tv-serien Vänner har kvinnor världen över visat inspobilder av Aniston för sina frisörer. Antingen för att få det uppklippt och axellångt som favoritkaraktären, eller för att få de där perfekta, välplacerade blonda slingorna skådespelaren gjort sig känd för genom åren.

Förra året lanserade Jennifer Aniston sin egen hårvårdslinje Lolavie.Förra året lanserade Jennifer Aniston sin egen hårvårdslinje Lolavie.Förra året lanserade Jennifer Aniston sin egen hårvårdslinje Lolavie.
Förra året lanserade Jennifer Aniston sin egen hårvårdslinje Lolavie. Foto: Emma Summerton/LolaVie/MEGA / TT

De skapade ikoniska ”Rachel-frisyren”

Hennes legendariska gyllene man är ett verk av frisören och hårstylisten Chris McMillan och koloristen Michael Canalé. Det var också de som en gång skapade ”The Rachel”.

– När jag såg Jennifer för första gången så hade hon axellångt, mellanbrunt hår. Jag ville få fram en solbränd look hos henne med ”naturliga” slingor, som om hon hade varit ute mycket i solen, berättar Canalé för Damernas Värld. 

– Jag utgick från Jennifers kalla undertoner i huden och hennes blå ögon för att få fram de rätta, sandiga tonerna. Under de kommande två åren lät vi håret växa sig längre och looken blev Jennifers signaturlook, ”The golden girl”. 

Jennifer Aniston i klassiska frisyren ”The Rachel” i tv-serien Vänner.Jennifer Aniston i klassiska frisyren ”The Rachel” i tv-serien Vänner.Jennifer Aniston i klassiska frisyren ”The Rachel” i tv-serien Vänner.
Jennifer Aniston i klassiska frisyren ”The Rachel” i tv-serien Vänner. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Men även om en hel värld älskade Rachelfrisyren var Jennifer själv inget fan. Hon har vittnat om att hon inte tyckte att hon passade i frisyren och att den var svår att underhålla. Efter Rachel-tiden har lyxiga längder i stället blivit hennes go to-look, alltid med samma sköna Kaliforniska strandkänsla. I en intervju med Vogue berättar hårteamet McMillan och Canalé om hemligheterna bakom det drömmiga svallet, och bjuder på tips på hur du kan återskapa det:

Först och främst blonderade inte Michael Canalé Anistons hår i en enda session, utan tog det långsamt från brunt till bronde till blont. Den typen av process, där man successivt jobbar in färgen och slingorna för att framhäva ögon, hudton och ansiktsdrag är något han starkt rekommenderar. 

För att behålla färgen och boosta ljusa slingor plus glans använder Aniston ofta Canalés Midnight Blue Signature Gloss.

Så får Jennifer Aniston sitt fantastiska hår

Chris McMillan vittnar också om att Jennifer tar sin hårvård på stort allvar och tvättar håret med antingen Living Proofs No Frizz Shampoo eller Drunk Elephants Cocomino Glossing Shampoo based. Och att hon applicerar och tvättar ur schampot två gånger.

Shampot följs av balsam, antingen Cocomino Marula Cream Conditioner eller Canalé Soften Conditioner. Och obs: hon använder inte balsam i topparna.
– Många tror att det ska göra håret platt, men det gör det inte säger McMillan till Vogue.

LÄS MER: Glöm mossiga ”frisyrregler” – långt hår vid 50+ är hett! 

På söndagarna gör Jennifer, enligt sin frisör, en hårinpackning, vanligtvis med Living Proof Restore Mask, och varje månad gör hon en behandling med Drunk Elephants T.L.C. Happi Scalp Scrub

Locktänger är bannlysta från Jennifer Anistons hår.Locktänger är bannlysta från Jennifer Anistons hår.Locktänger är bannlysta från Jennifer Anistons hår.
Locktänger är bannlysta från Jennifer Anistons hår. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock / TT

Och var fjärde vecka klipper hon topparna, även om det ibland bara rör sig om en symbolisk pyttelängd.

När det kommer till lockar skippar Jennifer Aniston locktänger och tvinnar i stället längderna med borstar medan hon blåser håret, berättar McMillan för Vogue. Det ger en skönt naturlig look.

För att skapa textur i Jennifers hår använder sig McMillan antingen av en superlätt hårspray som Sheer Lacquer Micro Fine finishing spray från Shu Uemura, eller Superfine Hairspray från Oribe. Eller så satsar han på Shu Uemuras Ishi Sculpt Texturizing & Sculpting Hair Paste, tillsammans med Discipline Oleo Relax Anti-Frizz Oil Serum från Kérastase. Ibland blir det en kombo av alla produkterna.  

Den senaste tiden kan man också tänka sig att några av de gamla favoriterna fått sällskap av produkter ur Jennifers eget sortiment.

Längst ner i artikeln har vi samlat några av Jennifer Anistons favoritprodukter

7 Jennifer Aniston-frisyrer vi älskar

1. Klassiska Rachel-frisyren

Även om Jennifer Aniston själv inte älskade ”The Rachel” kommer världen aldrig att glömma frisyren.Även om Jennifer Aniston själv inte älskade ”The Rachel” kommer världen aldrig att glömma frisyren.Även om Jennifer Aniston själv inte älskade ”The Rachel” kommer världen aldrig att glömma frisyren.
Även om Jennifer Aniston själv inte älskade ”The Rachel” kommer världen aldrig att glömma frisyren. Foto: TT NYHETSBYRÅN

2. Signatur-slingorna

Jennifer Anistons California-girl-look sitter i de ljusa slingorna.Jennifer Anistons California-girl-look sitter i de ljusa slingorna.Jennifer Anistons California-girl-look sitter i de ljusa slingorna.
Jennifer Anistons California-girl-look sitter i de ljusa slingorna. Foto: Rights Managed / TT

3. Långa hästsvansen

Jennifer Aniston i en typisk välstylat ”slarvig” uppsättning.Jennifer Aniston i en typisk välstylat ”slarvig” uppsättning.Jennifer Aniston i en typisk välstylat ”slarvig” uppsättning.
Jennifer Aniston i en typisk välstylat ”slarvig” uppsättning. Foto: Chris Pizzello / TT

4. Busiga boben

Vid ett fåtal tillfällen efter The Rachel-tiden har Jennifer Aniston klippt håret kortare – och självklart burit det som en queen.Vid ett fåtal tillfällen efter The Rachel-tiden har Jennifer Aniston klippt håret kortare – och självklart burit det som en queen.Vid ett fåtal tillfällen efter The Rachel-tiden har Jennifer Aniston klippt håret kortare – och självklart burit det som en queen.
Vid ett fåtal tillfällen efter The Rachel-tiden har Jennifer Aniston klippt håret kortare – och självklart burit det som en queen. Foto: Mary Evans/Allstar/Graham Whitby Boot/ TT

5. Lyxiga luggen

En mörkare look med snygg lugg och den eviga Jennifer Aniston-lystern.En mörkare look med snygg lugg och den eviga Jennifer Aniston-lystern.En mörkare look med snygg lugg och den eviga Jennifer Aniston-lystern.
En mörkare look med snygg lugg och den eviga Jennifer Aniston-lystern. Foto: Premiere Photo / TT NYHETSBYRÅN

6. Obrydda beach-looken

Minituöst messy, som bara Jennifer Aniston kan bära det.Minituöst messy, som bara Jennifer Aniston kan bära det.Minituöst messy, som bara Jennifer Aniston kan bära det.
Minituöst messy, som bara Jennifer Aniston kan bära det. Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN

7. Magiska svallet

En ”enkel” men ack så effektiv, och klassisk, Aniston-look av senaste modell.En ”enkel” men ack så effektiv, och klassisk, Aniston-look av senaste modell.En ”enkel” men ack så effektiv, och klassisk, Aniston-look av senaste modell.
En ”enkel” men ack så effektiv, och klassisk, Aniston-look av senaste modell. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Anistons favoritprodukter för håret

1. No frizz shampoo från Living Proof 

No frizz shampoo, Living ProofNo frizz shampoo, Living ProofNo frizz shampoo, Living Proof
No frizz shampoo, Living Proof

No frizz shampoo från Living Proof är ett milt shampo som motverkar frissighet i ditt hår och gör det mjukt, smidigt och glansigt. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

Cocomino marula cream conditioner, Drunk Elephant

Cocomino marula cream conditioner, Drunk Elephant.Cocomino marula cream conditioner, Drunk Elephant.Cocomino marula cream conditioner, Drunk Elephant.
Cocomino marula cream conditioner, Drunk Elephant.

Cocomino marula cream conditioner från Drunk Elephant innehåller en koncentrerad blandning av naturliga oljor som både ska göra håret mjukare, mindre trassligt och skydda det från slitage från värmebehandlingar och stylingprodukter. Mer info och köp här (länk till Cult Beauty). 

Canalé Midnight blue signature gloss

Midnight blue signature gloss, Canalé .Midnight blue signature gloss, Canalé .Midnight blue signature gloss, Canalé .
Midnight blue signature gloss, Canalé .

Midnight blue signature gloss från Canalé bevarar färgen i håret samtidigt som den ska boosta ljusa slingor och ge extra glans. Mer info och köp här (länk till Canalé). 

Restore repair hair mask från Living Proof

Restore repair hair mask, Living ProofRestore repair hair mask, Living ProofRestore repair hair mask, Living Proof
Restore repair hair mask, Living Proof

Med Restore repair hair mask från Living Proof får torrt och skadat hår ny näring och skydd mot framtida slitage. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste, Shu Uemura

Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste, Shu Uemura.Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste, Shu Uemura.Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste, Shu Uemura.
Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste, Shu Uemura.

Ishi sculpt texturizing & sculpting hair paste från Shu Uemura är en formgivande stylingcreme som ger textur och definition med halvmatt finish. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER: Jennifer Aniston om det avklädda omslaget: ”Jag har inget att dölja längre” 

LÄS MER: Hårtrender 2023: De viktigaste klippen, hårfärgerna och frisyrerna från catwalken