Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vilken är din favorit bland höstens hårtrender?Vilken är din favorit bland höstens hårtrender?Vilken är din favorit bland höstens hårtrender?
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Vilken är din favorit bland höstens hårtrender?
Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/ TT , Planet Photos / ddp, STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL/TT

Höstens hetaste frisyrer 2023

Italiensk bob, lång shag eller kanske en kort pixie i en spännande färg? Damernas Värld listar de snyggaste och trendigaste klippen hösten 2023. Och för dig som inte vill sätta saxen i svallet tipsar vi om ett par heta uppsättningar.

Frisyrer för långt hår 2023

Butterfly cut

Sydney Sweeney i en butterfly cut.Sydney Sweeney i en butterfly cut.Sydney Sweeney i en butterfly cut.
Sydney Sweeney i en butterfly cut. Foto: JUSTIN LANE / EPA

En av de ledande trenderna under hela 2023 har varit butterfly cut – och den släpper inte greppet. Frisyren funkar både för långa och mellanlånga hår, och tekniken går ut på att det övre håret är mer uppklippt än det undre, med mjuka övergångar mellan sektionerna. Ledorden är fluffigt och mycket volym. En butterfly cut ger dig även en annorlunda look när håret är uppsatt, eftersom de kortare främre partierna ramar in ansiktet som om du hade kort hår. 

Lång shag

J.Lo i en lång shag.J.Lo i en lång shag.J.Lo i en lång shag.
J.Lo i en lång shag. Foto: Planet Photos / ddp

Wolf cut och shag var två heta frisyrer i början av året, och nu när de kanske har börjat växa ut passar det ju utmärkt att satsa på en lång shag, där de kortare och längre delarna av frisyren går över i varandra i en mjuk övergång.

Hush cut

https://www.instagram.com/p/CYPTj4NKWIp/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2c0bc42a-257f-4f2c-b1bf-0e621bde8de0

Hush cut är en ny, mjukare version av populära wolf cut. Frisyren, som ursprungligen kommer från Korea, är mångsidig och smickrande på flera olika ansiktsformer och kan även klippas på mellanlångt och halvlångt hår. Håret klipps för rörelse och för att falla naturligt, vilket innebär att du inte behöver styla det så mycket. Bra frisyr för den som vill prova en lugg och mer överdrivna lager, utan att klippa hel lugg eller en mer dramatisk wolf cut. Influencern Matilda Djerf frontar den nya trendfrisyren just nu.

”The Pam”

Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pams signaturlook från 1990-talet.Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pams signaturlook från 1990-talet.Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pams signaturlook från 1990-talet.
1 AV 3
Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pams signaturlook från 1990-talet.
Foto: Fotocred: ULRA / TT NYHETSBYRÅN, www.album-online.com/TT
2 AV 3
Foto: Backgrid/IBL
3 AV 3
Foto: ALBUM/IBL

 

På 1990-talet gjorde skådespelaren Pamela Anderson den löst uppsatta hårknuten till sin signaturlook – och nu är den tillbaka med full kraft. Stjärnor som Rihanna och Kim Kardashian – Och självklart även Pamela själv– ses flitigt i den lediga uppsättningen, med två lösa hårslingor som ramar in ansiktet à la Pam.

LÄS MER: Pamela Andersons håruppsättning ”The Pam” är stjärnornas favorit – så gör du den själv 

Lockiga lager

https://www.instagram.com/p/Cu85IPztyGm/?img_index=1

Långt, lockigt hår får glänsa när det klipps i långa lager som ger form och volym åt längderna. Styla med en produkt som ger stadga och fixerar lockarna, och använd en diffuser när du fönar. Rita Ora visar vägen till de lyxigt lockiga längderna.

Barbie-hästsvans

Kendall Jenner i Barbie-hästsvans.Kendall Jenner i Barbie-hästsvans.Kendall Jenner i Barbie-hästsvans.
Kendall Jenner i Barbie-hästsvans. Foto: JACKIE BROWN / SPLASHNEWS.COM / SPLASH NEWS TT NYHETSBYRÅN

Trodde du att Barbie-hypen var över? Tänk om! Medan den rosa Barbie-coretrenden kanske tonas ner sätter filmen i stället prägel på hårtrenden, där Barbies höga, tajta uppsättning toppad med voluminös hästsvans kommer starkt. Föna upp volym i hästsvansen med hjälp av en rundborste efter att du satt upp den.

Issa Rae i Barbie-hästsvans.Issa Rae i Barbie-hästsvans.Issa Rae i Barbie-hästsvans.
Issa Rae i Barbie-hästsvans. Foto: KATRINA JORDAN / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN

Frisyrer för mellanlångt / halvlångt hår 2023

Lob

Cate Blanchett i en snygg, blond lob.Cate Blanchett i en snygg, blond lob.Cate Blanchett i en snygg, blond lob.
Cate Blanchett i en snygg, blond lob. Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Den långa boben, loben, är otroligt snygg och lätt att variera. Från det strama spikraka, via det busigt vågiga, till vilda lockar. Funkar för i princip alla hår.

Curve cut

https://www.instagram.com/p/CmeyZfgPk1U/

Tänk Jennifer Anistons berömda Rachel-frisyr från tv-serien Vänner – men länge, mjukare och mer lättburen. Årets version av kultfrisyren kallas curve cut eller c-shape cut, och skådespelaren Lucy Hale visar hur smickrande den kan vara för ansiktet, när den tack vare den ”fjädriga” klippningen ramar in och lyfter anletsdragen och käklinjen. 

Italiensk bob

Zendaya i italiensk bob.Zendaya i italiensk bob.Zendaya i italiensk bob.
Zendaya i italiensk bob. Foto: Anthony Harvey/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Den italienska boben är lite längre, lite luftigare och mycket lekfullare än sin franska kusin. Den har också betlydligt mer volym och känns mer, ja, glamourös. Många fick upp ögonen för den när de såg Simona Tabascos studsiga vågor i The White Lotus.

https://www.instagram.com/p/Chzgr0_NwVO/

Bottleneck-lugg

Jenna Ortega i bottleneck-luggJenna Ortega i bottleneck-luggJenna Ortega i bottleneck-lugg
Jenna Ortega i bottleneck-lugg Foto: ALAMY / DOUG PETERS / ALAMY

Lugg är ett perfekt sätt att förnya frisyren, och den trendigaste varianten just nu är bottleneck-luggen – som kan beskrivas som en blandning av en vanlig lugg och en utväxt lugg. Kortare över mitten av pannan och sedan allt längre utåt sidorna. 

Stilen kallas även Birkin-luggen, eftersom stilikonen Jane Birkin ofta burit den. Dagar när du inte har tid för fix kan den enkelt stylas som en gardin-lugg i stället.

Jellyfish-lugg

Natasha Lyonne i jellyfish-lugg.Natasha Lyonne i jellyfish-lugg.Natasha Lyonne i jellyfish-lugg.
Natasha Lyonne i jellyfish-lugg. Foto: REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS / STELLA PICTURES/DDP/ABACA PRESS DDP

Jellyfish-luggen, inspirerad av formen på en manet, är inget för den diskreta. Är du däremot ute efter en frisyr som drar blickarna till sig och känns helt 2023 är den klockren. Men sin raka lugg och sidopartier som linjerar med käkbenen ger den ett tre-frisyrer-i-en-intryck. Funkar så klart även för hellångt hår.

Frisyrer för kort hår 2023

Bob

Hailey Bieber stylar sin bob på olika sätt beroende på dag och humör.Hailey Bieber stylar sin bob på olika sätt beroende på dag och humör.Hailey Bieber stylar sin bob på olika sätt beroende på dag och humör.
1 AV 3
Hailey Bieber stylar sin bob på olika sätt beroende på dag och humör.
Foto: OBLN / BACKGRID USA TT NYHETSBYRÅN, THECELEBRITYFINDER/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN
2 AV 3
Foto: BACKGRID/IBL
3 AV 3
Foto: MEGA/IBL

Boben, eller pagen, är en evig älskling som aldrig riktigt släpper greppet om frisyrtrenden.  Den klassiska frisyren ger mycket frihet i både klipp och styling, vid topparna kan den vara antingen rak eller hackig, så kallad choppy cut. Och genom att styla längderna antingen inåt eller utåt kan du uppnå helt olika looks. Den senaste tiden har vi sett många riktigt skarpt klippta bobar, som enkelt kan stylas till mjukare varianter, som Hailey Bieber och  Nicola Coughlan visar.

Nicola Coughlan mjukar upp sin bob med hårspännen.Nicola Coughlan mjukar upp sin bob med hårspännen.Nicola Coughlan mjukar upp sin bob med hårspännen.
1 AV 3
Nicola Coughlan mjukar upp sin bob med hårspännen.
Foto: JOANNE DAVIDSON / CAMERA PRESS TT NYHETSBYRÅN, GARY MITCHELL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
2 AV 3
Foto: JOANNE DAVIDSON/CAMERA PRESS/IBL
3 AV 3
Foto: GARY MITCHELL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Punkig pixie

Florence Pugh i pixie-frisyr.Florence Pugh i pixie-frisyr.Florence Pugh i pixie-frisyr.
Florence Pugh i pixie-frisyr. Foto: STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

I somras snaggade skådespelaren Florence Pugh sitt hår, som nu vuxit ut till en pixie cut med attityd – som hon ofta och gärna färgar. En punkigare variant av pixien, som kan varieras från kortkort, på gränsen till snaggad, till en något längre look som gör rörelse och volym möjlig i håret.

Bixie

Halle Berry i en bixie cut.Halle Berry i en bixie cut.Halle Berry i en bixie cut.
Halle Berry i en bixie cut. Foto: DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Bixie, eller pixie bob, är en längre pixie med uppklippta längder på toppen för att skapa en mer bob-liknande look. Topparna däremot behåller sin lekfulla uppklippning à la pixie. Bixien gjorde entré i mitten av 90-talet, men känns minst lika fräsch och aktuell i dag.

Flikig lugg

Kristen Stewart rockar flikig lugg.Kristen Stewart rockar flikig lugg.Kristen Stewart rockar flikig lugg.
Kristen Stewart rockar flikig lugg. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Flikiga luggar som nästan ger intryck av att vara klippta med kökssaxen bryter av mot både de korta strama och de längre mjuka luggarna vi sett på sistone. Ger ett kaxigt och uppdaterat intryck, och men funkar bäst för mörkare hår – blonderat hår kan lätt se nött ut när det klipps flikigt. Ett råd på vägen: skippa kökssaxen och låt frisören sköta klippet – det ser enklare ut än vad det faktiskt är.

LÄS MER: Experten: Byt frisyr – och förändra ditt liv! 

LÄS MER: Frisyrlexikon: Från slob till mob och wolfcut – här är klippen att hålla koll på innan du går till frisören 

LÄS MER: Bäst i test 2023 – billigt schampo och balsam