Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi tipsar om sommarens frisyrtrender 2023.Vi tipsar om sommarens frisyrtrender 2023.Vi tipsar om sommarens frisyrtrender 2023.
Kim Kardashian och Zendaya i två av sommarens frisyr-hitar.Kim Kardashian och Zendaya i två av sommarens frisyr-hitar.Kim Kardashian och Zendaya i två av sommarens frisyr-hitar.
1 AV 4
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 4
Vi tipsar om sommarens frisyrtrender 2023.
Foto: KCS Presse / MEGA / GLOAD 1.0.0.50
3 AV 4
Foto: ULRA / TT NYHETSBYRÅN
4 AV 4
Kim Kardashian och Zendaya i två av sommarens frisyr-hitar.
Foto: ULRA / TT NYHETSBYRÅN, KCS Presse / MEGA / GLOAD / TT

Italiensk bob, mjuk curve eller cool slob – sommarens trendiga frisyrer

Busig italiensk bob, mjuk curve eller cool slob? Vi tipsar om sommarens frisyrtrender – du väljer din favorit. Inte sugen på ett klipp? Då kan du i stället sätta upp svallet i sommarens snyggaste knut – The Pam.

Den italienska boben tar över

Simona Tobascos italienska bob sätter trenden.Simona Tobascos italienska bob sätter trenden.Simona Tobascos italienska bob sätter trenden.
Simona Tobascos italienska bob sätter trenden. Foto: @simonatabasco/Instagram

SE MER HÄR: https://www.instagram.com/p/Chzgr0_NwVO/

Den franska boben får maka på sig när dess italienska kusin tar plats på scenen. Lite längre, lite luftigare och mycket lekfullare. 

Boben är en tidlös klassiker som vunnit mark de senaste säsongerna och som ständigt visar sig i nya skepnader. Och efter en tid av chic parisisk elegans i bobtrenden har längderna börjat söka sig neråt, volymen fått en boost – och den italienska boben gjort entré. Många fick upp ögonen för den när de såg Simona Tabascos studsiga vågor i The White Lotus, andra när Zendaya dök upp i den under Paris modevecka.

Zendaya i mjuk italiensk bob.Zendaya i mjuk italiensk bob.Zendaya i mjuk italiensk bob.
Zendaya i mjuk italiensk bob. Foto: KCS Presse / MEGA / GLOAD 1.0.0.50

Medan den klassiska boben är minimalistiskt chic är den italienska mer busig och kan stylas härligt glammig till fest. Tack vare sin längd är den också lättare att variera, och går enkelt att sätta upp när du inte har tid att styla den. Perfekt för varma sommardagar.

”The Pam” – den lösa hårknuten är tillbaka

Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pamelas signaturfrisyr från 90-talet.Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pamelas signaturfrisyr från 90-talet.Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pamelas signaturfrisyr från 90-talet.
Kim Kardashian och Pamela Anderson i Pamelas signaturfrisyr från 90-talet. Foto: ULRA / TT NYHETSBYRÅN, www.album-online.com/TT

Tv-serien Pam + Tommy och dokumentären Pamela, a love story har gett skådespelaren Pamela Anderson en revival – liksom hennes 90-talsstil. Inte minst har den löst uppsatta hårknuten som hon gjorde till sin signaturlook blivet en favorit bland kändisarna och fått namnet The Pam.

I dag bärs den av stjärnor som Rihanna, Kim Kardashian, Lily James, Anya Taylor-Joy och Katie Holmes

The Pam är den perfekta uppsättningen för allt från strandhäng till fest, och eftersom den handlar mer om lekfullhet än perfektion finns det inga rätt eller fel när du gör den. Ett enkelt sätt att få till den medvetna slarvigheten är att dela upp håret i tre delar – två fram och en bak – som du sedan låter mötas på mitten och falla över varandra. Kom ihåg att lämna två slingor längs fram för att rama in ansiktet à la Pam. 

LÄS MER: Pamela Andersons hårupsättning ”The Pam” är stjärnornas favorit – så gör du den själv

The curve cut – en modern Rachel

Skådespelaren Lucy Hales curve cut ger ett både lyxigt och ostylat intryck.Skådespelaren Lucy Hales curve cut ger ett både lyxigt och ostylat intryck.Skådespelaren Lucy Hales curve cut ger ett både lyxigt och ostylat intryck.
Skådespelaren Lucy Hales curve cut ger ett både lyxigt och ostylat intryck. Foto: @lucyhale/INSTAGRAM

SE MER HÄR: https://www.instagram.com/p/CmeyZfgPk1U/

Mer 90-tal! Jennifer Anistons berömda Rachel-frisyr från tv-serien Vänner är förmodligen en av modern tids mest ikoniska frisyrer. Och nu är den tillbaka i en spännande nytappning.

2023 års version av kultfrisyren kallas curve cut eller c-shape cut, och är länge, mjukare och mer lättburen än The Rachel, som Jennifer Aniston själv beskrivit som svår att underhålla.

Skådespelaren Lucy Hale visar exakt hur smickrande curven kan vara för ansiktet, när den tack vare den ”fjädriga” klippningen ramar in och lyfter anletsdragen och käklinjen. Hailey Bieber och Georgia May Jagger är andra stjärnor som testat looken, som i sin moderna tappning faktiskt är förvånansvärt lättstylad. En vinnare för sommaren

Jennifer Aniston i sin ikoniska Rachel-frisyr.Jennifer Aniston i sin ikoniska Rachel-frisyr.Jennifer Aniston i sin ikoniska Rachel-frisyr.
Jennifer Aniston i sin ikoniska Rachel-frisyr. Foto: TT NYHETSBYRÅN

The slob – minimalistisk elegans

Prinsessan Olympia av Grekland i en trendig slob.Prinsessan Olympia av Grekland i en trendig slob.Prinsessan Olympia av Grekland i en trendig slob.
Prinsessan Olympia av Grekland i en trendig slob. Foto: Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Tror du på devisen less i more och vill ha en lättskött men samtidigt stilsäker frisyr? Säg hej till The slob! Namnet är en sammansättning av orden slick och bob, och syftar på en klassiskt skarp klippning, men av ett ledigare snitt. Mindre boxigt – lika chict. En som nyligen lät sina blonda längder falla för en cool slob är prinsessan Olympia av Grekland.

Sloben kräver minimal styling, torka den bara lite snabbt och använd en olja för att släta till den, sedan är du redo för en dag på stranden lika väl som en i stan.

Journalisten Eva Chen under Paris modevecka.Journalisten Eva Chen under Paris modevecka.Journalisten Eva Chen under Paris modevecka.
Journalisten Eva Chen under Paris modevecka. Foto: Marcy Swingle/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER: Bäst i test 2023 – billigt schampo och balsam 

LÄS MER: Tjockare hår med rosmarin – så fungerar det och så provar du trenden