Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hur tar jag bäst hand om mitt hår?

Damernas Världs nya skönhetsredaktör Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej! Jag håller på att spara ut mitt hår men det blir flottigt när jag bara tvättar det varannan dag. Jag försöker att sätta upp det mycket men ibland är det snyggare om det är utsläppt! Hur ska jag göra för att vara riktigt snäll mot mitt hår och inte slita på det alls?
/Maria
Svar: Hej Maria!
Jag förstår vad du menar med att håret snabbt blir flottigt och hur det då är lätt att bara sätta upp det i en knut eller en hästsvans.
Ett bra tips är att då använda torrschampo som suger upp det oljiga i hårbotten och fräschar upp håret. Spraya på cirka 20 cm avstånd, låt det verka, massera sedan in det i hårbotten och avsluta med att borsta genom håret.
Om du har tillräckligt långt hår är en fläta en snäll frisyr som inte sliter mycket på håret och som du kan variera på många olika sätt (inbakad, utbakad, på sidan eller rakt bak).
Använd gärna en återfuktande inpackning en gång i veckan (ett tips är att använda den efter att du tränat och sitter i bastun på gymmet, värmen hjälper till och inpackningen blir extra effektiv!).
Tänk även på att inte borsta håret när det är blött, då det sliter mycket. Använd istället en bredtandad kam om du behöver reda ut håret när det är blött.
Jag tycker om att krama i en hårolja i håret när det fortfarande är fuktigt, det är både vårdande och kan göra att håret ser blankare och friskare ut. 

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!