Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Frisyren hush cut trendar och synd bland annat på influencern Matilda Djerf och artisten Billie Eilish.Frisyren hush cut trendar och synd bland annat på influencern Matilda Djerf och artisten Billie Eilish.Frisyren hush cut trendar och synd bland annat på influencern Matilda Djerf och artisten Billie Eilish.
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Frisyren hush cut trendar och synd bland annat på influencern Matilda Djerf och artisten Billie Eilish.
Foto: Instagram / TT

Hush cut – Matilda Djerf frontar höstens trendfrisyr

Svenska influencern Matilda Djerfs frisyr är känd och just nu en av höstens trendigaste. Wolf cuts nära släkting – hush cut – är lättstylad och kan klippas på både långt och halvlångt hår. Damernas Värld har kollat in det heta klippet.

Hösten är här och många är sugna på en uppfräschning av håret efter sommaren. Har du hängt med i trenderna så vet du förmodligen att populära wolf cut – ett mellanting mellan en mullet och en butterfly cut – varit ett hett klipp sen länge. Frisyren blev en sensation när den kom 2021, men är lika aktuell 2023. 

Nu finns dock en uppstickare att ta med sig till frisören inför höstens besök. Hush cut är wolf cuts nära släkting men en mjukare version och enkel att underhålla. Vi ser den bland annat hos svenska influencern Matilda Djerf, vars hår är vida känt och fått besatta fans. Hashtaggen #MatildaDjerfHair har över 136 miljoner visningar på TikTok. Även artisten Billie Eilish syns med trendfrisyren – både på långt och mellanlångt hår.

https://www.instagram.com/p/CYPTj4NKWIp/?img_index=1
Artisten Billie Eilish i en kortare variant.Artisten Billie Eilish i en kortare variant.Artisten Billie Eilish i en kortare variant.
Artisten Billie Eilish i en kortare variant. Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

Frisyren som nu trendar på sociala medier och ursprungligen kommer från Korea, är mångsidig, passar på flera olika ansiktsformer och funkar både på mellanlångt och halvlångt hår. Håret klipps i lager som ramar in ansiktet och för att falla naturligt, vilket innebär att du inte behöver styla det så mycket. Bra frisyr för den som vill prova en lugg utan att klippa hel lugg eller en mer dramatisk wolf cut. 

Vill du få koll på de senaste bland trendfrisyrerna 2023 – kolla in vår guide här

Hush cut – passar både halvlångt och långt hår

https://www.instagram.com/p/CmaYA7mIc5O/?hl=svhttps://www.instagram.com/p/CbbkKilLygh/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3Dhttps://www.instagram.com/p/CVuDJ-CPPQs/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3Dhttps://www.instagram.com/p/CsJq_PCtE1w/?img_index=1

LÄS MER: Kolla in höstens hetaste frisyrer 2023

LÄS MER: Frisyrlexikon – från slob till mob och wolfcut – här är klippen att hålla koll på innan du går till frisören