Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hyaluronsyra i håret räddar ett frissigt och torrt hår!Hyaluronsyra i håret räddar ett frissigt och torrt hår!Hyaluronsyra i håret räddar ett frissigt och torrt hår!
Hyaluronsyra i håret räddar ett frissigt och torrt hår! Foto: Jason LLoyd-Evans

Hyaluronsyra i håret – frisören berättar allt om den nya hårtrenden!

Hyaluronsyra i håret är en av de senaste TikTok-trenderna som tagit skönhetsvärlden med storm.  Damernas Värld pratade med frisören Emelie Johansson om den nya hårtrenden. Vi tipsar även om de bästa produkterna för dig som vill testa!

Vi har sedan länge pratat om hyaluronsyrans fantastiska effekt på huden, men desto mindre om dess många fördelar för håret. Mjukare toppar, minskad frissighet och glänsande svall är bara några få anledningar till varför du borde inkludera hyaluronsyra även i din hårvårdsrutin. Vi pratade med frisören Emelie Johansson och frågade mer om den nya trenden.

”Precis som för huden så hjälper hyaluronsyra att ge fukt till håret. Det ger även glans och minskar friss.”

Varför är hyaluronsyra så bra för håret?

– Precis som för huden så hjälper hyaluronsyra att ge fukt till håret. Det ger även glans och minskar friss. Ingrediensen inkluderas sedan tidigare i en hel del andra typer av hårprodukter. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som binder fukt och inte en stark syra som det kanske låter på namnet!

Hur applicerar jag bäst hyaloronsyra i håret?

– För att håret ska kunna ta upp den vårdande produkten så behöver det vara fuktigt. Efter du tvättat håret och handdukstorkat det så ta någon droppe och krama in i längderna. Sedan behöver du andra produkter för att låsa inne fukten, till exempel en fuktkräm eller  leave-in. Min favorit är High dive från R+Co.

Kan jag använda hyaluronsyra även i hårbotten?

– Man kan, men jag skulle hellre köra serum anpassade för hårbotten med massa annat vårdande i sig! Ofta behöver man lugnande och mjukgörande ingredienser för att hårbotten ska återfuktas och sluta klia som den lätt gör den här perioden på året.

”Jag ser mest skillnad på lockiga, frissiga och tjocka hår!”

Vem kan använda hyaluronsyra i håret?

– Jag ser mest skillnad på lockiga, frissiga och tjocka hår! På mitt eget hår gör hyaluronsyra inte så stor skillnad då jag är blond och behöver massa annat för att återuppbygga och mjukgöra. Alla hårtyper behöver fukt, med det är framför allt ett lockigt och frissigt hår som behöver otroligt mycket. 

Ge håret glans med hyaluronsyra.Ge håret glans med hyaluronsyra.Ge håret glans med hyaluronsyra.
Ge håret glans med hyaluronsyra. Foto: Jason LLoyd-Evans

LÄS MER: Hyaluronsyra – så bra är det för din hy (+ produkterna som funkar!) 

Produkter med hyaluronsyra

Vi har listat några av de bästa produkterna med hyaluronsyra som ger mjukare, lenare och glansigare hår.

Hyaluronic acid 2% + b5, prisvärd favorit!Hyaluronic acid 2% + b5, prisvärd favorit!Hyaluronic acid 2% + b5, prisvärd favorit!
Hyaluronic acid 2% + b5, prisvärd favorit!

Originalet från TikTok som som vi sett många använda sig av! Hyaluronic acid 2% + b5 från The Ordinary är ett vattenbaserat serum med hyaluronsyra som ger optimal återfuktning – till både hår och ansikte. Har en gelaktig konsistens som känns lätt i håret. En budgetfavorit! Mer info och köp här (länk till Kicks).

Hårbehandling med hyaluronsyra.Hårbehandling med hyaluronsyra.Hårbehandling med hyaluronsyra.
Hårbehandling med hyaluronsyra.

Hyaluronic acid hydrating hair treatment från The Inkey List är en hårbehandling med hyaluronsyra som ger fukt, reducerar frissighet och minskar skörhet hos alla hårtyper. Mer info och köp här (länk till Sephora).

 

Hyaluronsyra för hårbotten.Hyaluronsyra för hårbotten.Hyaluronsyra för hårbotten.
Hyaluronsyra för hårbotten.

Scalp care dry scalp treatment från Living Proof är en leave in-behandling som ger fukt, vårdar och minskar irritation i hårbotten. Innehåller hyaluronsyra som motverkar torrhet och kliande hud. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

 

Hårmask med hyaluronsyra.Hårmask med hyaluronsyra.Hårmask med hyaluronsyra.
Hårmask med hyaluronsyra.

Hyaluronic Acid Recovery Masque från Continu är en återfuktande hårmask med hyaluronsyra som passar torrt eller skadat hår. Hjälper till att bibehålla hårfärg och adderar glans. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Leave-in som bakar in fukten i håret - frisörens favorit! 

Leave-in kräm som återfuktar.Leave-in kräm som återfuktar.Leave-in kräm som återfuktar.
Leave-in kräm som återfuktar.

High dive moisture+shine crème från R+Co. Leave-in kräm som återfuktar och ger lyster till håret. Har även frissreducerande egenskaper som gör håret lent och mjukt. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

LÄS MER: Bäst i test av spraybalsam och leave-in balsam 2022

LÄS MER: Mascara – bäst i test 2022 (och tipsen för fylliga fransar!) 

LÄS MER: 10 nakenklänningar på röda mattan att minnas