Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Innehållsredaktören väljer: ”Tre hårfavoriter för blekta blondiner (hej då gula toner och friss!)”

Intresserad av elegant, smart, resultatinriktad shopping? DV:s stilsäkra och kunniga experter handplockar tre köp som har det där lilla extra. I dag: tre produkter som håller blont och blekt hår i topptrim och städar bort gula toner, utvalda av DV:s innehållsredaktör Jenny Bergquist. 

Det var inte meningen att jag skulle bli blondin när jag för 25 år sedan färgade några ljusa slingor i mitt mörkbruna hår för att få lite förändring. Men en sak ledde till en annan... Att hålla efter den vitblonda kulören och se till att de gula tonerna inte tar över kräver dock rätt produkter, oavsett om håret är färgat, blekt eller naturligt blont. Här är tre favoriter som jag har lärt mig att lita på!

Keep my color blonde shampoo från Eleven Australia

Eftersom mitt hår är blekt drar det åt sig pigment i silverprodukter som en törstig krukväxt. ”Slurp” säger det och om jag inte nästan omgående sköljer ut produkten har håret plötsligt antagit en inte helt klädsam grålila ton. Det jag verkligen uppskattar med det här schampot är att jag kan låta det sitta i upp till en minut, så pigmenten hinner verka, men ändå få en fin ljus ton som inte slår över mot lila för att jag stått och tänkt på annat en sekund för länge. Mer info, köp här (länk till Lyko). 

Sheer silver conditioner från Maria Nila

Jag gillar att variera mina schampon utifrån vad håret behöver just för dagen, men om jag ändå vill passa på att städa bort gula toner är det här balsamet en perfekt avrundning på hårtvätten. Dessutom gör det mitt hår mjukt och väldigt lätt att reda ut. Mer info, köp här (länk till Nordic Feel). 

 

Blond absolu bain lumière shampoo från Kérastase

Blekt hår betyder tyvärr ofta fuktfattigt hår, men den här kompisen hjälper mig att råda bot på det och jaga i väg envist friss. Samtidigt får håret en klädsam lyster som får det att se piggt ut. Extra pluspoäng delas ut för en fräsch och frisk doft. Mer info, köp här (länk till Bangerhead). 

 

LÄS MER Hyaluronsyra i håret – frisören berättar allt om den nya hårtrenden! 

LÄS MER Bäst i test av spraybalsam och leave-in-balsam 2022