Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ska du klippa håret själv? Undvik vanligaste misstagetSka du klippa håret själv? Undvik vanligaste misstagetSka du klippa håret själv? Undvik vanligaste misstaget
Ska du klippa håret själv? Undvik vanligaste misstaget Foto: Pressfoto/Shutterstock

Kändisfrisören Corinne: ”Vanligaste misstaget folk gör när de ska klippa håret själva”

Kändisfrisören och hårentreprenören Corinne Henriksson ger sina tips – och varningar för dig som vill hålla håret i trim hemma mellan frisörsbesöken. Det här ska du tänka på när du vill klippa håret själv hemma. 

Corinne Henriksson, grundaren bakom den välkända hårsalongen Corinne & Friends, är frisör och entreprenör inom hårbranschen sedan 25 år tillbaka. Damernas Värld fick en pratstund med Corinne, som delar med sig av ett gäng efterlängtade hårtips.

Corinne om...
...Att klippa håret själv

– Jag rekommenderar alltid att gå till en frisör, och att inte klippa håret själv. Men ska man ändå göra det så är mitt bästa tips att använda rätt verktyg. Om man känner sig osäker rekommenderar jag att kontakta sin frisör som känner ens hår och kan ge mer exakta råd. Så länge man får proffsråd och har rätt verktyg så är det svårt att misslyckas.

https://youtu.be/kgYVImOwYiI

... Att klippa topparna själv

– Att klippa topparna är lika komplicerat som att klippa en frisyr, jag vet att det är många som har missuppfattat detta. Det viktiga i processen är hur håret klipps, inte hur mycket som klipps. Sen är det självklart ett större projekt att klippa ett långt, tjockt hår kort än att bara ta lite på topparna, men själva klippningen är fortfarande lika viktig. Än en gång så är rätt verktyg det viktigaste. 

 

Corinne Henriksson

Ålder: 46 år

Bor: Pendlar mellan Sverige och Portugal.

Familj: Sambo Jose, två bonusbarn och två hundar.

Gör: Driver håraccessoarmärket Corinne och gör uppdrag inom inredning och konceptutveckling för fastighetsbolag och hotell.

Instagram: @corinne.world 

Corinne Henriksson drev den framgångsrika frisörsalongen Corinne & Friends i Stockholm under många år. Idag arbetar hon främst med sitt håraccessoarsmärke Corinne.Corinne Henriksson drev den framgångsrika frisörsalongen Corinne & Friends i Stockholm under många år. Idag arbetar hon främst med sitt håraccessoarsmärke Corinne.Corinne Henriksson drev den framgångsrika frisörsalongen Corinne & Friends i Stockholm under många år. Idag arbetar hon främst med sitt håraccessoarsmärke Corinne.
Corinne Henriksson drev den framgångsrika frisörsalongen Corinne & Friends i Stockholm under många år. Idag arbetar hon främst med sitt håraccessoarsmärke Corinne. Foto: Mikael Sjöberg/TT

... Vanligaste misstaget folk gör med sitt hår

– Man tänker att man ska spara pengar och gör något förhastat som i slutändan kostar mer än ett vanligt besök hade gjort från första början. Det absolut viktigaste rådet jag kan ge är: använd inte kökssaxen! Investera i bra verktyg för att hålla håret i schack hemma. 

Investera i bra verktyg om du ska klippa håret själv, eller bara hålla det i trim mellan klippningarna.Investera i bra verktyg om du ska klippa håret själv, eller bara hålla det i trim mellan klippningarna.Investera i bra verktyg om du ska klippa håret själv, eller bara hålla det i trim mellan klippningarna.
Investera i bra verktyg om du ska klippa håret själv, eller bara hålla det i trim mellan klippningarna.

1. Frisörsax i rostfritt stål från Åhlens.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).
2.
Skonsam hårtork till budgetpris, från Philips.
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).
3.
Tofs med rosett. Leather bow small hair tie från Corinne.
Säljs här (länk till Ellos).
4.
Antistatisk frisörkam. Style professional rake comb från Kent Brushes.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

... Att klippa lugg själv

– Ska du klippa lugg för första gången, så gör det hos en frisör. Ska du däremot trimma den hemma så har jag tre tips:

1. Trimma alltid luggen på torrt hår, annars kommer den garanterat bli för kort och förmodligen även sned.
2. Investera i en riktig frisörsax och kam, men igen – använd dem bara för att trimma luggen!
3. Var noga med att du inte råkar kamma ned mer och mer hår, för då blir det bara mer och mer lugg vilket tar tid att spara ut sen.

LÄS ÄVEN: Topplista: Bästa hårprodukterna – bäst i test

... Att klippa håret själv med tofs-tricket

– Det cirkulerar en hel del klipp på nätet med ”roliga” sätt att klippa håret, till exempel genom att sätta upp håret i en tofs framtill på huvudet. Enligt mig bör man inte testa detta, även om det är en professionell frisör som gör det i videon. 

https://youtu.be/ykkLUsJPdtk

... Hur ofta man bör klippa sitt hår

– Varannan månad brukar jag säga är ett bra snitt, men försöker du spara ut längderna kan du vänta lite längre än så. Har du däremot pojkkort frisyr skulle jag rekommendera att se över det hemma med en egen trimmer en gång i veckan.

Corinnes bästa tips för starkt och hälsosamt hår

1. Använd alltid både schampo och balsam om du vill bygga ditt hår, och är ditt hår längre än öronen skulle så använd även leave-in och hårmask.
2. Föna inte håret varje dag utan låt det vila ibland.
3. Använd en bra borste som är skonsam för håret, och var extra försiktig när håret är blött eller fuktigt. Börja alltid nedifrån topparna och arbeta dig uppåt när du borstar håret, och dra aldrig igenom borsten om det tar emot – det gör sönder dina hårstrån.

LÄS MER: Vårens hårtrender – klippen, färgerna och frisyrerna