Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fem smarta tips som hjälper mot frissigt hår

Frissigt hår är ständigt högaktuellt som ett irriterande hårproblem. Damernas Värld ger dig en guide till hur du slipper frissigt hår och hur du behandlar det på rätt sätt.

Frissigt hår kommer på tal var och varannan dag och det är någonting som är svårt att göra någonting åt. Det går genom enkla stylingknep att platta ner de frissiga hårstråna, men annars grundar orsaken till småhåren sig oftast i den vardagliga vården av håret. Det här är fem smarta tips som kan hjälpa dig i kampen mot frisset.

LÄS OCKSÅ: Bästa frisyrerna för dig med frissigt hår

1. Föna ner små hår för att slippa frissigt hår

Det är klokt att låta fönen råda bot på frissigt hår. Om du fönar håret ordentligt och undviker att låta det självtorka tämjer du håret på rätt sätt.

2. Föna håret i rätt riktning

Att föna håret upp och ner för att få volym är ett vanligt stylingknep, men då kan du inte gnälla över frissigt hår. Frissigt hår framkommer just när du ruggar upp ytan på hårstråna, vilket är precis vad som sker om du fönar det upp och ner. Vill du inte ha frissigt hår, föna då håret i dess naturliga riktning så att småhåren lägger sig ”under” hårstråt.

3. Olja mot frissigt hår

Satsa på olja, återfuktning och välmående hår. Vissa hårstrån går av på grund av onödigt plattande, att man borstar håret för hårt eller har håret uppsatt så mycket att håret bryts av. Tyvärr gör det att håret blir väldigt frissigt. Kom ihåg att alltid använda värmeskydd när du stylar håret med värme!

4. Rätt hårfärg = mindre frissigt hår

Om du väljer en mörkare hårfärg istället för blekta slingor så ser håret ut att vara mindre frissigt.

5. Välj rätt produkter mot frissigt hår.

Glöm inte att vården börjar i duschen, välj hårvårdsprodukter som passar till det syfte du vill uppnå. Ett vårdande schampo och balsam är a och o för att slippa frissigt hår och självklart en stärkande olja och andra tämjande produkter.