Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips.Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips.Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips.
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips.
Foto: Catwalkpix.com

Steg för steg: Så gör du trendiga, stora lockar – som håller i flera dagar

Ett vackert lockat hår lyfter vilken look som helst, både till vardags men kanske särskilt till fest. Drömmen är en kombination av glamouröst och bohemiskt – lockigt, glansigt och lättstylat. Damernas Värld visar hur du får till perfekt resultat som håller hela kvällen – i 7 steg. 

Lösa, mjuka lockar utborstade till max och försiktigt vågiga längder med mycket glans står för den lediga delen av trendskalan just nu. Känslan är aningen mer polerad och har mer lyster än tidigare perioders mer surfiga texturer, men med en tydligt otvungen aura som ger en perfekt balans till festligt röda läppar och glittriga skuggor.

Stora lediga vågot hos Isabel Marant.Stora lediga vågot hos Isabel Marant.Stora lediga vågot hos Isabel Marant.
Stora lediga vågot hos Isabel Marant. Foto: Jason Lloyd Evans

Hos Isabel Marant är avslappnade lockar mer regel än undantag, ofta är de styleade av stjärnstylisten Damien Boissinot som ger dem precis rätt mängd separation och edge med hjälp en en gnutta vax längst ut i topparna. Fördelen med den här typen av frisyr är att den är bärbar för de flesta och kan fixas på nästan alla hårtyper, antingen med hjälp av en locktång modell större på det raka håret, eller med en rejäl dos antifriss-crème och en borste som lugnar ett vildare svall för den som är naturligt lockig.

Men hur får man egentligen lockarna att hålla? Vi guidar dig med rätt produkter och tips. 

Steg 1: Djuprengör håret

Vi preppar håret med en mer och mer uppmärksammad produkt, en hårbottenskrubb, för att avlägsna orenheter och gamla produktrester. Det gör håret mer lättarbetat samtidigt som det främjar volym och glans – nyckeln till en bra styling.

BHA sensitive scalp exfoliator från Continu.BHA sensitive scalp exfoliator från Continu.BHA sensitive scalp exfoliator från Continu.
BHA sensitive scalp exfoliator från Continu.

Djuprengörande skrubb för håret. BHA sensitive scalp exfoliator, Continu.
ANNONS Köp här (länk till Kicks). 

Steg 2: Tvätta håret med volymschampo 

Börja med att tvätta håret med volymschampo – gärna kvällen innan för att få rätt textur på håret när det ska lockas. Ett volymschampo ger håret en strävare känsla som får lockarna att hålla länge, så lämna mjukgörande och glansgivande produkter på hyllan och investera i ett riktigt vavavoom-schampo.

Volymschampo från Mádara.Volymschampo från Mádara.Volymschampo från Mádara.
Volymschampo från Mádara.

Uppfriskande, volymgivande schampo. Grow volume shampoo, Mádara.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

Steg 3: Föna med produkter som får lockarna att hålla

Föna in en volymprodukt som ger håret mer struktur för att skapa bättre förutsättningar för att lockarna ska hålla. En tumregel är att allt jobb du gör innan du lockar håret är det som kommer få dem att hålla flera dagar. 

Volymserum från Davines.Volymserum från Davines.Volymserum från Davines.
Volymserum från Davines.

Volym- och formgivande serum. More inside texturizing serum, Davines.
ANNONS Köp här (länk till Hudoteket). 

Steg 4: Välj rätt locktång

Rätt locktång är A och O för att få hållbara lockar. Investera i en smal locktång för att få täta lockar som håller hela kvällen.

Locktång för hållbara lockar från Babyliss.Locktång för hållbara lockar från Babyliss.Locktång för hållbara lockar från Babyliss.
Locktång för hållbara lockar från Babyliss.

Smal locktång. Rose quartz defined curls 19 mm curling tongs, Babyliss.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

Steg 5: Locka på rätt sätt – och låt lockarna svalna

Dela in håret i sektioner och jobba underifrån. Locka håret tight, nästan som skruvlockar – du kommer ändå borsta ut dem senare. Det viktigaste att komma ihåg är att du måste låta lockarna svalna innan du rör dem eller jobbar vidare med dem – annars kommer frisyren falla platt innan du går utanför dörren. Vill du garantera att frisyren håller hela kvällen kan du fästa lockarna med hårnålar för att fixera formen ytterligare medan håret svalnar. Vänta minst 20 minuter efter du har lockat håret innan du applicerar efterföljande hårspray och andra produkter. 

Stylingkräm för långa längder från R+CO.Stylingkräm för långa längder från R+CO.Stylingkräm för långa längder från R+CO.
Stylingkräm för långa längder från R+CO.

Vårdande, frisstämjande och återfuktande lotion för långa längder. Waterfall moisture + shine lotion, R+Co.
ANNONS Köp här (länk till Nordicfeel). 

Steg 6: Använd rätt hårspray och torrschampo 

Ett lockigt svall behåller du självklart med en bra hårspray – men var noga med att inte överdosera. Lita på förjobbet du gjort (det är det som får lockarna att hålla i längden!) och spraya bara med hårsprayen som en sista touch up. Toppa med ett texturgivande torrschampo som ger den lilla extra volymen både i hårbotten och i längderna.

Hårspray från Kérastase som hjälper till att få lockarna att hålla.Hårspray från Kérastase som hjälper till att få lockarna att hålla.Hårspray från Kérastase som hjälper till att få lockarna att hålla.
Hårspray från Kérastase som hjälper till att få lockarna att hålla.

Hårspray med extrem stadga utan att klibba. Laque Noire, Kérastase.
ANNONS Köp här (länk till Nordicfeel). 

Torrschampo från Redken.Torrschampo från Redken.Torrschampo från Redken.
Torrschampo från Redken.

Vårdande och fuktgivande stylingkräm som ger håret textur. Styling cream, Maria Nila. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Steg 7: Borsta ut lockarna med rätt borste

Ja, när du har gått igenom alla steg är risken överhängande att håret känns krulligt snarare än lyxigt lockigt. Och då är det dags att gå på med hårborsten. Välj en hårborste som ger glansig yta och som verkligen borstar ut lockarna för perfekt resultat. Toppa en sista gång med lite hårspray och du är ready to go!

Hårborste från Björn Axén.Hårborste från Björn Axén.Hårborste från Björn Axén.
Hårborste från Björn Axén.

Hårborste som fångar små strån och ger en slät och glansig yta. Smooth & shine brush, Björn Axén.
ANNONS Köp här (länk till Nordic Feel). 

Lär dig att få lockar som håller hela kvällen!Lär dig att få lockar som håller hela kvällen!Lär dig att få lockar som håller hela kvällen!
Lär dig att få lockar som håller hela kvällen! Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS MER: Hitta ett nytt klipp för våren 2023! Snygga frisyrer för kort, mellan och långt hår 

LÄS MER: Bäst i test 2023 – billigt schampo och balsam