Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemligheten bakom ett snyggt löshår – Elin avslöjar alla sina knep

Vår hårbloggare Elin är en fantastiskt duktig frisör som råkar älska löshår och hårförlängningar. Hon har själv haft det i fem år och har på vägen lärt sig allt du behöver för att få till det fantastiska hårsvallet – utan att slita på ditt eget hår. Här svarar hon på era frågor och delar med sig av sina bästa tips och hemligheter som ger dig nyckeln till ett vackert löshår.

För att lyckas med ett löshår gäller det att du tar dig tid att sköta om det. Köp riktigt bra produkter och använd dem på rätt sätt. Du måste styla och sköta om ditt hår ännu bättre när du har löshår i. Största felet många gör är att inte ta hand om löshåret, vilket leder till att det egna håret mår ännu sämre. Det handlar om tålamod och omsorg – med det kan du få ett härligt Hollywoodsvall.

Vad kostar en hårförlängning?

Vanligaste metoden är keratinfästen som sätts en och en i håret. För en helförlängning brukar man sätta in ca 100 slingor och det kan kosta allt ifrån 4000-15 000 kr.

Hur ofta kan jag tvätta mina hårförlängningar?

Tvätta med måtta – jag tycker man ska tvätta sitt hår max två gånger i veckan. Var försiktig när du tvättar, såväl ditt eget hår som löshåret är som skörast när det är blött.

Är balsam eller leave in balsam bäst för hårförlängningar?

Du kan använda båda, men på olika sätt. Antingen så schamponerar du bara, handukstorkar och sprayar i ett leave-in balsam. Eller så schamponerar du håret och lägger i balsam precis som vanligt. Fördelen med leave-in balsam är att du har full koll på att inget balsam kommer på fästena, samt att produkten stannar kvar i håret.

Kan jag tvätta håret uppochner med hårförlängning?

Nej, ni som tvättar håret upp och ner – glöm det när ni sätter i hårförlängningar. Försök att alltid tvätta, borsta eller styla ditt hår i den riktning håret växer.

Elins vackra frisyr med välskötta hårförlängningar

Kan man föna löshår?

Många säger att man ska låta löshår torka av sig själv, men det kan ta för lång tid. Så mitt tips är att föna håret med låg värme, det kommer också ta tid, men ha tålamod. Använd värmeskydd innan värmekontakt med håret och se upp så att fästena inte blir varma.

Hur ska jag styla mitt löshår?

Ett löshår är aldrig fint bara som det är, du måste alltid styla och fixa med det för att det ska se fint ut. Det handlar om att ditt hår och löshåret ska få en relation till varandra.

Hur ska jag borsta löshår?

Borsta, borsta och borsta. Det är nyckeln till mycket – viktigt är att du har olika borstar. En mjuk, gärna en svinborste, en vanlig paddelborste för utredande, samt en utredande borste för hårförlängningar. Ha alltid en borste med dig i handväskan, och som vanligt – borsta håret nedifrån och arbeta dig uppåt. Ryck aldrig!

Hur undviker jag att mina hårförlängningar trasslar in sig?

Tyvärr, är det lätt hänt att det blir trassel men jag har några tips. Sätt upp håret i en stram hästsvans så att det inte har möjlighet att trassla sig. Innan du går och lägger dig, borsta alltid igenom håret. Är du en person som rör dig mycket i sömnen, sätt en låg och lös hästsvans i nedre nacken när du ska sova.

Kan jag bada i pool med löshår?

Här har vi väl det absolut jobbigaste med hårförlängningar. Du kommer aldrig kunna doppa huvudet, vare sig det är saltvatten eller poolen. Ska du bada, införskaffa dig en het badmössa. Anledningen är att du annars riskerar att få raka av dig håret efter simturen.

Finns det något annat man inte får göra med löshår?

Ja, men det är en rätt självklar punkt. Slit, dra eller ryck aldrig i ditt hår. Ju sämre du tar hand om löshåret ju sämre kommer ditt egna hår må. Så ta hand om det och var försiktig. Att ”råka” bränna till fästena med plattången finns inte på världskartan.

Hur stor skillnad är det på olika löshår?

Du kan göra hårförlängningar med olika tekniker exempelvis med keratinbehandling och clip ins. Om du någonsin ska lyckas gäller det att ha bra kvalité på löshåret. Så se till att frisören sätter i riktigt bra hår, riktigt hår som går att skötas som vilket äkta år som helst. Ett exempel på en kund som skött sitt löshår väldigt bra hittar du här. 

Så här fint kan håret vara när hårförlängningarna tas ut – om du sköter det rätt!

Hur ofta bör jag gå till frisören om jag har hårförlängningar?

Ett tips är att gå till din frisör för en liten koll var tredje vecka. Du kan boka in en tvätt och stylingtid samtidigt, då kan frisören kolla igenom fästena och kanske göra en inpackning. Då har du också chansen att be om råd och tips som du möter på vägen med din hårförlängning.

Finns det några hårvårdsprodukter jag ska undvika när jag har löshår?

Skippa alkoholbaserade produkter, de torkar ut håret. Samma sak med sulfater och parabener, satsa istället på riktigt bra produkter. Du vinner på det i längden (haha) – där fick jag till det va?

Har du något sista tips till de som funderar på hårförlängning?

Prata med vänner eller bekanta som har erfarenhet av löshår. Alla har sina tips och knep för att hålla svallet levande. Se också till att skriva under ett löshårs-avtal. Mer info om det hittar du här. 

Tusen tack för dina tips Elin. Vill ni läsa mer av Elin är hennes fantastiska hårblogg fylld med fler frågor och svar, missa inte den här!

Foto: Alloverpress och Elin Johansson