Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

DV tipsar om hur du räddar en misslyckad hårfärgning hemma.DV tipsar om hur du räddar en misslyckad hårfärgning hemma.DV tipsar om hur du räddar en misslyckad hårfärgning hemma.
DV tipsar om hur du räddar en misslyckad hårfärgning hemma. Foto: GETTY IMAGES EUROPE

Misslyckad hårfärgning? Lugn – här är knepen som kan rädda dig

Din hårfärgning misslyckades och färgen är inte alls som du tänkt. Som tur är har vi samlat de bästa tipsen för en snabb räddning. Ta ett djupt andetag och läs våra råd nedan!

Nej, du är långt från ensam att få för dig att färga håret hemma – bara för att senare inse att det blev ett rejält misslyckande. Vi har alla gjort samma sak. Läs Damernas Världs guide som räddar en misslyckad hemmafärgning. 

Misslyckad hårfärgning – hjälp, håret blev för mörkt!

Tvätta det omedelbart för att motverka att pigmenten från hårfärgen sätter sig i hårstråna. Om det har blivit alldeles för mörkt, blanda en matsked bakpulver tillsammans med ett clarifyingschampo. Låt verka i fem minuter. Ett mer naturligt alternativ är att applicera olivolja i håret och låta den verka under en varm handduk under några minuter. Tvätta sedan med ditt vanliga schampo.

1. Vinnaren i Damernas Världs test av djuprengörande schampon! Maxi Wash från Kevin Murphy. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)
2. Djuprengörande schampo, Oblivion Clarifying Shampoo från R+Co. Mer info och köp här (länk till Åhléns).
3. Redkens populära Clean Manic Micellar. Läs mer och köp här.

Misslyckad hårfärgning – håret blev för orange!

Håret behöver hjälp att dämpa den varma nyansen. Om du använt en intensivtoning, tvätta håret med ett lilafärgat schampo de kommande dagarna. Har du använt en permanent hårfärg, applicera en två nyanser mörkare färg på de områden som känns för rödflammiga. Välj en kallare färg med blå undertoner nästa gång.

1. Sheer Silver Shampoo från Maria Nila. Pluspoäng för att produkten är vegansk! Mer info och köp här (länk till Nordic Feel).
2. Silverschampo från L'oréal Professional med aminosyror som gör håret mjukt och smidigt. Mer info och köp här (länk till Nordic Feel).
3. Silverschampo från Fanola som tar bort gula toner ur färgat, blont eller vitt hår. Mer info och köp här (länk till Nordic Feel).

Misslyckad hårfärgning – håret blev grönt!

Oavsett om hårstråna har fått färgtema Hulken, på grund av en felaktig färgning eller en dos klor från poolen, är en omedelbar tvätt med ett clarifyingschampo din första livlina. Du kan också applicera en djupverkande hår­inpackning. Om det inte fungerar, tvätta håret med ketchup. De röda pigmenten motverkar de gröna, och syran i ketchupen hjälper till att neutralisera den kemiska processen.

Har håret blivit för ljust?

Känns håret för ljust är enda lösningen att lägga till mer färg. Om du bara vill ha det lite mörkare, välj en nyans mörkare än den du använde från början och applicera den bara på områden som du vill ha mörkare. Låt den dessutom sitta i ungefär halva den angivna verkningstiden och kontrollera under tiden så att nyansen inte blir för mörk. Om ditt hår har blivit alldeles för ljust – boka in ett frisör­besök.

Vill du ha fler tips på vad du kan göra för att få en så vacker hårfärg som möjligt när du färgar håret hemma? Klicka dig vidare till vår stora färga håret hemma-guide!

LÄS MER: Djuprengörande schampo – här är Damernas Världs bäst i test