Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Torrschampo – mirakel för vissa, mjöldammig fasa och bara problem för andra. Och ibland blir det tokigt. Grådassig hinna, vita fläckar och kliande hårbotten kan hända den bästa av oss. Här är de vanligaste missarna – och så undviker du dem.

Misstag 1: Du sprayar torrschampo i hela håret

Syftet med torrschampo är att suga upp överskottsolja, och oljan finns närmast hårbotten. Spritsar du torrschampo även i längderna ser håret lätt livlöst, torrt och grådaskigt ut.

Misstag 2: Du sprayar torrschampo för nära håret

Håller du flaskan för nära så är det lätt att överdosera torrschampo, och få det fasade "kalkdammet". Håll flaskan 20 centimeter från håret/hårbotten.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om torrschampo – bästa tipsen och produkterna

Misstag 3: Du använder för mycket torrschampo

Många undviker torrschampo av rädsla för den mjöliga, Mozartperuk-looken. Använder du för mycket lägger sig produkten ovanpå hårstrået, och håret ser både trist och missfärgat ut. Gå ut lugnt, och bättra sedan på där hårrötterna fortfarande känns flottiga. Less is more.

Misstag 4: Du färgmatchar inte ditt torrschampo 

Det låter uppenbart, men många glömmer att läsa det finstilta på flaskan. Många produkter har mörka pigment, och dessa ska givetvis blondiner hålla stort avstånd från, och vice versa. För brunetter kan ett helt vitt torrschampo uppfattas som grått i håret. 

Misstag 5: Du låter inte torrschampot verka

När du sprayat i ditt torrschampo, låt det sjunka in någon minut. Annars har torrschampot inte en chans att slurpa i sig oljan och uträtta sin magi. Sedan "jobbar du" med lätt hand in produkten. Vavavoomvolym nästa!

Misstag 6: Du borstar inte igenom håret efteråt

För att torrschampot ska fördelas jämnt i håret måste du borsta igenom det efter applicering. Måste!

LÄS OCKSÅ: 11 smarta saker du kan använda torrschampo till (ditt liv blev precis lite lättare)

Misstag 7: Du använder torrschampo för ofta

Torrschampo är toppen för att fräscha upp håret och volymboosta mellan tvättarna, men är inte en produkt du ska använda varje dag. Ett ständigt överskott av torrschampo kan täppa till hårsäckarna och på sikt skada håret. En gång mellan tvättarna räcker. Lagom är bäst – som vanligt.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – hitta torrschampot som passar just dig