Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mittbena + hårsvall = het frisyr

Höstens catwalk dominerades av modeller med markerade benor och rufsigt vågiga hårsvall. Säsongens hetaste hårtrend bär tydlig inspiration från 1970-talet. Efter klicket guidar DV:s skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson till säsongens trendiga hårsvall och mittbena. Du får dessutom tips på bra produkter för att fixa trendfrisyren.  

AV: Carin Karlsson

Slätt, vågigt, rufsigt – i höst spelar det ingen roll hur frisyren ser ut så länge du först kammat håret i en trendig mittbena. På catwalken sågs Burberrys, Balmains och Cavallis modeller med kammade mittbenor och mjukt vågigt hår. Chloés modeller bar ett lite rufsigare hårsvall, eller som Chloés hårstylist Paul Hanlon beskrev det: ”Luftigt och lätt, med en avslappnad mittbena som inte är för perfekt.” 

Så fixar du säsongens trendiga hårsvall1. Kamma fram mitt­benan med en fin­tandad kam. Applicera ett volymgivande puder i hårfästet som ger håret ett lyft.
2. Spraya håret med en värmeskyddande spray, se till att hålla flaskan minst tio centimeter från håret så att inte sprayen tynger ner håret.
3. Locka håret genom att linda upp hårlängder på en lite tjockare locktång, börja med hårlängderna vid sidan av ansiktet och locka dig bakåt. Fokusera lite extra på håret som ramar in ansiktet och locka hårtestarna närmast pannan så att de viker sig utåt och bakåt.
4. Borsta ut håret försiktigt, eller fingerkamma, när det svalnat. Lockarna ska vara stora och odefinierade. Fixera frisyren med en lätt hårspray som ger lite stadga.

3 alternativ till klassisk bena1. ”Nästan mittbena”Ett asymmetriskt ansikte med ojämnt avstånd mellan ögonen och näsan passar bra i en bena som kammas några centimeter från pannans mittpunkt.
2. 1960-talsbenaKamma en mittbena från pannan till hjässans mitt och låt den försvinna in i en 60-tals­frisyr genom att kamma bak och tupera håret.
3. Bohemisk benaSpikrakt kan kännas för hårt. Då kan du i stället ha en mer bohemisk bena som du skapar genom att kamma några smala hår­testar över benan så att den ser lite krokig ut.

Tips på produkter1 Hårspray med lätt stadga, Flexible hold hairspray från Toni & Guy, 130 kr.
2 Värmeskyddande spray med rosmarinextrakt, Melu shield från Davines, 299 kr.
3 Volympuder, Powder puff, från Kevin Murphy, 245 kr.
4 Värmeresistent och antistatisk kam med smalt skaft, Tail comb från Ghd, 119 kr.