Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ombre, sombre och brombre – vad är skillnaden?

Ombre, brombre och sombre är numera välkända begrepp utanför frisörsalongerna, men vad är egentligen skillnaden dem emellan? Här reder vi ut begreppen.

Vad är ombre?

En ombre kännetecknas av en mörkare hårfärg mot hårbotten och sedan en ljusare färg i topparna. Succéen beror dels på att flera kändisar lyft trenden, men även att den är så enkel att sköta. Väljer du en bottenfärg nära din egen hårfärg kan du undvika utväxt vilket gör att du kan minimera dina besök hos frisören till två gånger per år.

Vad betyder ombre?

Frisyren ombre har fått sitt namn från det franska ordet för skugga.

Kan jag ha ombre även om jag har kort hår?

Absolut! Det bästa med ombre är att den kan passa alla, oavsett om du har kort hår eller långt, om du färgat håret sen tidigare eller har helt naturlig hårfärg. En snygg ombre-färgning tar hänsyn till dina naturliga färger och ansiktsdrag och framhäver dig på bästa sätt.

Kan jag färga en ombre hemma eller ska jag göra det hos frisör?

Vår hårbloggare Elin är Sveriges grymmaste frisör på området, men också så poppis att hon inte längre kan ta emot fler kunder. I bloggen tipsar hon om andra duktiga frisörer som gör ombre, brombre och sombre i hela landet via veckans utmaning, så håll lite koll där. Vi rekommenderar att färga ombres hos frisör, men givetvis kan du även göra en ombre hemma – var bara noggrann och passa på att läsa vår guide innan.

Kan man göra en ombre i olika färger som röd ombre eller ljus ombre?

En ljus ombre kan vara vad som kallas sombre, men det går även att färga en ombre – oavsett vilken din naturliga hårfärg är. Det viktiga är skiftningen från en mörkare färg i hårbotten till en ljusare på längden.

Vad är brombre?

Brombre står för brown ombre och är en frisyr som passar de mörkaste hårfärgerna. Nyanserna går ofta från en väldigt mörk, nästan svart bottenfärg via ett brunt mellanparti till ljusbruna toppar. Precis som ombre är brombre bra för att lyfta fram ditt ansiktes drag!

Vad är då skillnaden mellan ombre och brombre?

Ombre görs med ljusa toppar medan brombre är tre mörka nyanser.

Vad är sombre?

Sombre, eller soft ombre som det även kallas, är en jämnare variant av ombre där kontrasten mellan mörkt och ljust inte är lika skarp. Det är en naturlig hårfärg med mjuka övergångar mellan nyanserna, så att hårets alla färgtoner smälter ihop.