Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lediga hårknuten ”The Pam” är sommarens hetaste håruppsättning. Kim Kardashian är ett fan av Pamela Andersons signaturlook från 90-talet.Lediga hårknuten ”The Pam” är sommarens hetaste håruppsättning. Kim Kardashian är ett fan av Pamela Andersons signaturlook från 90-talet.Lediga hårknuten ”The Pam” är sommarens hetaste håruppsättning. Kim Kardashian är ett fan av Pamela Andersons signaturlook från 90-talet.
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Lediga hårknuten ”The Pam” är sommarens hetaste håruppsättning. Kim Kardashian är ett fan av Pamela Andersons signaturlook från 90-talet.
Foto: ULRA / TT NYHETSBYRÅN, www.album-online.com/TT

Pamela Andersons håruppsättning ”The Pam” är stjärnornas favorit – så gör du den själv

Här är håruppsättningen stjärnorna älskar, och som du själv fixar på ett kick. I sommar drar en salt bris från 90-talet in, med hälsningar från Pamela Anderson – som gjort den lösa hårknuten great again.

På 1990-talet gjorde skådespelaren Pamela Anderson den löst uppsatta hårknuten till sin signaturlook – och hävdade själv att hon satte upp den med en stringtrosa (hon ska alltid ha haft en extra i handväskan). Med hypen kring Netflix dokumentär om den forna Baywatch-stjärnan har flera av hennes stil-signum gjort comeback, och kändisarnas favorit är just den omsorgsfullt slarviga hårknuten som fått namnet The Pam.

Pamela Anderson 1994.Pamela Anderson 1994.Pamela Anderson 1994.
Pamela Anderson 1994. Foto: www.album-online.com/TT

Såväl Rihanna som Kim Kardashian ses flitigt i den lediga uppsättningen, med två lösa hårslingor som ramar in ansiktet à la Pam. Även Lily James, som spelade Pamela Anderson i tv-serien Pam + Tommy, gillar frisyren, liksom Anya Taylor-Joy och Katie Holmes. Och självklart även Pam själv, som bland annat syntes i sin 30 år gamla favorit på Versaces visning under Los Angeles modevecka.

Frisyren funkar lika bra till vardag som fest, Kim Kardashian bar till och med en mer samlad variant på årets Met-gala. Dessutom funkar den för de flesta hårtyper och ansiktsformer. Du kan behöva hjälp av en och annan hårnål för att hitta fram till resultatet du är ute efter, men The Pam handlar mer om lekfullhet än perfektion, så det finns inga rätt eller fel.

Kim Kardashian bär ofta olika varianter av ”The Pam”, till exempel på Met-galan.Kim Kardashian bär ofta olika varianter av ”The Pam”, till exempel på Met-galan.Kim Kardashian bär ofta olika varianter av ”The Pam”, till exempel på Met-galan.
1 AV 2
Kim Kardashian bär ofta olika varianter av ”The Pam”, till exempel på Met-galan.
Foto: ULRA / TT NYHETSBYRÅN
2 AV 2
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Hårstylisten Halley Brisker, som bland annat jobbar med Lily James, säger till Vogue att allt handlar om att skapa en silhuett.

– Det är allt som spelar någon roll med den här frisyren, hur du kommer dit spelar ingen roll. Ingen kommer att säga att du inte har gjort det på rätt sätt. Huvudsaken är att känna sig självsäker i den.

Nedan hittar du Briskers tips till Vogue om hur du enklast skapar uppsättningen hemma.

Anya Taylor-Joy på Critics choice awards.Anya Taylor-Joy på Critics choice awards.Anya Taylor-Joy på Critics choice awards.
Anya Taylor-Joy på Critics choice awards. Foto: OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / GLOAD 1.0.0.49
Rihanna på fest i Brooklyn i ”The Pam”.Rihanna på fest i Brooklyn i ”The Pam”.Rihanna på fest i Brooklyn i ”The Pam”.
Rihanna på fest i Brooklyn i ”The Pam”. Foto: ROBA, LIKE / TT NYHETSBYRÅN

 

 

https://www.instagram.com/p/CjIXAeVqpFn/
Katie Holmes i lös hårknut à la Pamela Anderson.Katie Holmes i lös hårknut à la Pamela Anderson.Katie Holmes i lös hårknut à la Pamela Anderson.
Katie Holmes i lös hårknut à la Pamela Anderson. Foto: RW/MediaPunch/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Så fixar du ”The Pam” hemma

Pamela Anderson på Versaces visning under Los Angeles fashion week.Pamela Anderson på Versaces visning under Los Angeles fashion week.Pamela Anderson på Versaces visning under Los Angeles fashion week.
Pamela Anderson på Versaces visning under Los Angeles fashion week. Foto: MediaPunch/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

1. Dela upp håret

Börja med att dela upp håret – först horisontellt från öra till öra, så att du har en bak- och en framsida. Dela sedan framsidan på mitten, så att du har en del på varje sida av huvudet.

2. Sätt upp hästsvansar

Gör små hästsvansar uppe på huvudet av de två främre delarna och dra sedan upp det bakre håret till mitten.

 

https://www.instagram.com/p/CoiwD9DvkFo/

3. Vik och vrid

Nu har du tre hästsvansar som du kan vika och vrida till en ledigt snygg form. Kom ihåg att lämna några slingor längs fram för att rama in ansiktet.

4. Säkra silhuetten

Säkra den bakre hästsvansen och dra och vik de främre över varandra för att sedan fästa med en hårsnodd (eller stringtrosa?). Du kan låta delarna loopa genom varandra och falla över varandra, eller åt varsitt håll – lek dig fram till din egen favoritlook.  

LÄS MER: Tjockare hår med rosmarin – så fungerar det och så provar du trenden

LÄS MER: Säsongens lyxiga hårvård – till budgetpris