Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Volym i håret är en evig trend.
Volym i håret är en evig trend.
Volym i håret är en evig trend.
Volym i håret är en evig trend. Foto: Jason LLoyd Evans

Så får du mer volym i håret– frisörens bästa tips och produkter

Det universella suget efter voluminöst hår tycks omättligt, och floden av nya produkter som utlovar volym, textur, fyllighet och lyft från roten sinar aldrig. Men hur gör man för att ge håret ett lyft som håller hela dagen? Vi bad Sofia Stenholm, stylist och frisör på konceptsalongen High Society i Stockholm, om hennes bästa knep för uppskruvad volym. Här är teknikerna, knepen och produkterna som lyfter håret till oanade höjder!

Välj rätt schampo - testa volymschampo 

– Håret måste först och främst vara riktigt rent. Det låter självklart, men många slarvar när de tvättar håret. Välj ett schampo baserat på hur din hårbotten ser ut (är den fet, torr, mjällig?) och tvätta alltid två gånger. Har du en normal hårbotten kan du satsa på ett djuprengörande schampo eller volymschampo. Vanligen rekommenderar jag balsam baserat på längderna, till exempel om de är slitna eller torra, men ska jag göra en volymföning väljer jag ett lättare fuktbalsam, säger Sofia Stenholm, stylist och frisör. 

 

Pure volume duo från Maria Nila.

Kit från Maria Nila med volymschampo och balsam. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Klipp en frisyr som gynnar volym

– Det är flera faktorer som ska stämma för att en frisyr och föning ska bli riktigt lyckad, och klippningen är helt klart en av dem. Jag är personligen jättetrött på alla locktångsbilder på Instagram och klipper mer och mer frisyrer, även på långa hår. Passa på att be din frisör att visa dig hur du själv ska styla håret när du kommer hem.

Testa en volymspray för håret 

Hair style rough från Maria Åkerberg.

Volymspray från Maria Åkerberg som ger stadga, volym och struktur. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Använd bra verktyg

– En av de vanligaste fallgroparna är faktiskt verktygen, som att vi använder en gammal rundborste i fel storlek eller fönar med en dålig hårfön. Det är nästan omöjligt att få bra resultat med dåliga verktyg, så det är värt att satsa de där extra hundralapparna om du gillar att styla håret.

Air professional hairdryer från Ghd.

Air professional hairdryer från Ghd. Effektiv hårfön som är lätt att styla med. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Vässa tekniken med hårfönen

– Många viker bara in topparna med en rundborste när de fönar, men tricket är att verkligen överdimensionera med rundborsten och arbeta i stora, nästan överdrivna rörelser. En bra fön ska kunna växla mellan kall och varm luft snabbt. Den kalla luften använder du för att fixera det parti som du precis har fönat, så att stylingen håller.

Ceramic Ionic Round Brush 45mm från Moroccanoil.

Mellanstor rundborste, eller fönborste för volym i håret, från Moroccanoil som passar bra till axellångt till långt hår. Bygger volym och ger glans i håret. Finns även i en större variant. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).  

Välj rätt stylingprodukter för extra volym 

– Jag sprayar botten med en volymspray eller applicerar en volymgivande stylingkräm innan jag fönar. Använder du en rundborste dras produkten automatiskt ut i längderna. Sedan går jag på med torrschampo som ger håret en torrare struktur, följt av ett hårpuder som lyfter och ger stadga. Du kan fixera med spray, men undvik de hårdaste varianterna och spraya inte för mycket – då ser håret lätt torrt och risigt ut.

The volume dry schampoo fråm Budgie.

Volymgivande torrschampo från Budgie som lyfter håret vid rötterna och ger mycket textur. Mer info och köp här (länk till Kicks). 

LÄS MER: Torrschampo – bäst i test och så använder du det rätt

LÄS MER: Bästa frisyrerna för dig med tunt hår – addera fyllighet och volym