Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så fixar du drömhåret med din hårtork!

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: När jag är hos min frisör så fönar hon alltid fram en fantastisk volym och glans i håret, men jag får liksom inte riktigt till det själv hemma i sovrummet. Har du några bra hårföningstips? /Annie

SVAR: Hej Annie! Jag förstår precis vad du menar, det känns nästan som om frisören utövar magi där man sitter på salongen och ser sitt vardagsplatta och trista hår förvandlas till en sagolik volym- och glanshistoria med hjälp av några snabba drag med hårtorken. Men det är faktiskt lätt att få till samma volym och glans på egen hand, allt du behöver är en pigg fön med hög volt (gärna runt 2000 watt), en hårborste som hjälper dig få den frisyr du vill ha och några smarta knep. Min favorit just nu är nylanserade Air från Ghd, den används redan på professionella hårsalonger och kostar cirka 1500 kr.

- Använd alltid någon form av värmeskydd i håret. På så sätt skyddar du hårstråna från onödigt slitage. Värmeskyddet kan också hjälpa dig att få den frisyr du vill ha, eftersom de finns i olika utföranden som i sin tur innehåller ingredienser som ger volym, lockar, glans och så vidare.

- Håll i den del av håret som du fönar torrt. På så sätt får du kontroll över hårstråna och de lägger sig i rätt riktning snarare än tovar ihop sig.

- Se till att håret är 80 procent torrt innan du plockar fram hårborsten. Vill du ha plattare hår med glans, välj en plattare paddelborste. Vill du ha volym, satsa på en så kallad rundborste. Dela upp håret i olika sektioner och föna fram formen du vill ha med hjälp av hårborsten och fönen.

- Ett munstycke på hårfönen hjälper dig att få extra kraft och kontroll på hårsektionen i fråga. Arbeta med varm luft, eftersom den hjälper till att skapa den form på håret du vill ha. När du känner dig nöjd med din frisyr, avsluta med att föna hela håret med kalluft, den fixerar hårstråna och ser till att du får behålla din frisyr.